עזרה בזיהוי

שלום יובל

זה לא מכנף נאה הפרח של המכנף דיי מקומט ודק וגם עמוד התפרחת שונה הפרח הזה חלק ובשרני כמו הלוביה מצרית ולפי דעתי זה הגובה המירבי של הצמח (בערך מטר) והוא לא גדל להיות עץ

שיר ורד

New member
היכן בשמורה?

אני מניח שבחלק המזרחי שעדיין לח מאוד, אך היכן בדיוק. בסבבניה נתקלתי עד כה רק בנחל שורק באזור בית שמש. הבוען המצולע הוא מין גר/פולש של בתי גידול לחים. הארכובית נראית מתאימה לארכובית צמירה, אך יכול להיות שהובאה לשם ע"י הרט"ג במסגרת ניסיונות לשימור המין.

שלום שיר

ראשית תודה רבה לך על הזיהוי המוצלח הצלתה את המצב אני לא יושב שמדובר בבוען המצולע העלים שלו הרבה יותר גדולים שעירים ובשרניים צילמתי גם את הבוען המצולע צמחים ענקיים בגודל שלי ולא מדובר באותם העלים את הססבניה ראיתי בחלק המזרחי של השמורה בצפון הביצה המתיבשת ליד הארכובית

שיר ורד

New member
תסתכל בקצה צפוני המערבי של החלק המזרחי

ליד התעלה שעדיין מוצפת, יש פרטים של בוען מצולע בגובה 30 ס"מ שפורחים עכשיו, הפרט שצילמת עדיין לא הגיע לפריחה. דרך אגב, יש בשמורה מין של עטיינית שלא מופיע במגדיר, כנראה שמדובר במין crypsis vaginiflora אך טרם התקבל אישור רישמי לכך.

שלום שיר

אני סומך עלייך :) שוב תודה בקשר לעטיינית מידע מעניין! מוסיף תמונת פרח של הבוען המצולע סתם כי הוא יפה...

בז שחור

New member
ססבניה מוכרת לי מנחל אלכסנדר ומנחל איילון

בנחל אלכסנדר, גדלה בשולי ברכות הדגים של מעברות. בנחל איילון, גדלה באזור חצייתו ע"י כביש 4, ממזרח לחירייה.

שיר ורד

New member
האם זהו מין פלשני?

נראה שהמין מתחיל להתפשט בישראל, עדיין ניתן להשמיד אותו ע"י עקירה/גיזום מקומי. בית הגידולהלח של גדות נחלים , בריכות ומאגרים גם כך מצומצם מאוד וחבל שייכבש ע"י מין פלשני.

בז שחור

New member
הוא פולשני בכמה ארצות, וכנראה גם בישראל

נחשב פולשני בהוואי ובפלורידה, ופולש פוטנציאלי באוסטרליה. אוהב בתי גידול לחים עם תקופות ביניים יבשות. אידיאלי לשלוליות חורף, נחלי אכזב ותעלות מים בישראל.

למעלה