עזרה בזיהוי פרחים

אוריג

New member
עזרה בזיהוי פרחים

מדובר בפרחים מאדנית, שאספתי מהם זרעים ורציתי לדעת את שמם. תודה על העזרה! כמו כן האם מישהו יודע אם הם צמחי חורף או קיץ, ואם יש דברים מיוחדים בקשר להנבטה.

crazyflower

New member
הזדמנות מצוינת לדבר על הטגטס

שתלתי אותו פעם אחת בלבד, בערוגה די גדולה, כ 3 מגשים כלומר 150 כוסיות. זה היה כישלון חרוץ. הפרחים הנבולים נשארו על הצמח וכיערו אותו. רוב הזמן (אלא אם כן ניקיתי פרח פרח) זה נראה זוועה. למישהו יש ניסיון אחר?

אוריג

New member
דווקא אצלי באדנית הם פורחים יפה כבר

כמה חודשים, מעניין מה יהיה בקיץ (למרות שאת השרבים הראשונים בבאר שבע הם צלחו בהצלחה).תודה לכולם על הזיהוי- אני מבין שהם כולם זנים של אותו פרח, למרות שהראשון באמת נראה שונה, עם שורה אחת של עלי כותרת.

בונזו3

New member
טגטס

הטגטס אצלנו הוא ממש צמח עשבוני. כששתלנו אותו פעם ראשונה, לאחר מכן הוא הציף את כל הגינה בכל מקום. בשבילים, באדניות, בעציצים ובכל מקום שהיתה איזו פיסת אדמה הוא גדל. יש אומרים שבגלל ריחם העז של הפרחים הוא מבריח מזיקים. באם רוצים להרבותו אפשר להוריד את פרחיו היבשים ליבשם, ולאחר מכן להוציא מהם את הזרעים שאפשר לזרוע אותם והם מיד גודלים.

nony11

New member
כן.

מהפרחים הגדולים משכתי את ידי. פשוט לא מצליח לי. יש סוגי טגטס יותר שיחיים, עם עלים יותר צרים, ופרחים קטנים. לא זקופים אלא שיחיים. עם אלה בעונה שעברה הייתה לי הצלחה.

crazyflower

New member
לא הבנתי את ההגדרה הזו

לא זקופים אלא שיחיים יש תמונה במקרה? אם לא - כשתשתול אותם שוב - תצלם בגינה בקרוסלה שתלתי טגטס רב שנתי שגדל למימדי ענק שתלתי אותו כי הובטחה לי פריחה חורפית. אביב מאוחר זה יותר מדוייק

למעלה