עזרה בזהוי הצמח

tanei 1

New member
עזרה בזהוי הצמח

קיים אצלי הרבה שנים אין לי מושג מה שמו ולאיזה קבוצת עצים לשייכו ?

minigan

New member
מידע נוסף

שלום איתן. האם הצמח פרח אי פעם? נשיר? ירוק-עד? מידע נוסף? חג שמח יוסי

tanei 1

New member
מידע נוםף לצמח

חג שמח יוסי,לא זכורה לי כל פריחה,הצמח ירוק עד ואיננו נשיר,באם אינני טועה יש לעוד מישהו מאנשי החוג צמח זהה,לא יצא לי לראותו במקומות נוספים,הוא נראה לי מקורב לעץ איילה,היתכן? אני מקווה שתצליח איך שהוא לזהותו,ותודה מראש -איתן

Zalgiris

New member
Laurus Nobilis

לי זה נראה חד משמאי ער אציל - דפנה. האם יש לעלים ריח ספציפי כשה שוברים אותם?

tanei 1

New member
laurus noilis -ער אציל

בוקר טוב אלכס, כנראה שהתמונה מטעה ומתקבל רושם שזהו ער אציל,אבל לפי כל הפרמטרים,זה בוודאות איננו ער אציל. וזאת גם לאחר שעשיתי השוואה בינו לבין ער אציל שיש לי באוסף. אבל באמת תודה על הנכונות לעזור. נקווה שמישהו בכל זאת "יעלה" על הזהוי של הצמח-"ובא לציון גואל" יום -טוב ותודה.איתן

אולמוס

New member
אלה

באוסף שלי גדל עץ דומה לגמרי בעלווה ובגזע - לפי מבנה העלווה זהו אכן ככל הנראה אחד ממיני האלתיים. ( הצמח שאצלי-זוהה בעבר ע"י מספר חברי החוג- כאלה).

tanei 1

New member
אלה -יש הרבה מאפיינים

שלום שמוליק,דבריך מחזקים את דעתי והשערתי שאכן מדובר בסוג של אלה, וכפי שאתה מציין ,זוהה בעבר גם ע"י מספר אנשי החוג כאלה. השאלה שנותרה עדיין פתוחה,(מתוך הנחה שזאת באמת אלה),לאיזה סוג של אלות לשייך את הצמח? אני מאמין שלאחר מחקר במקומות המתאימים נמצא את התשובה ונוכל להגדיר את הצמח בשמו הבוטני. והאם יש חשיבות או משמעות להגדרה הנכונה של צמח? לדעתי :כן! וזה היה מקור הסיבה להתענינותי. חג שמח וכל-טוב איתן

kfirik

New member
מסכים

גם לדעתי יש חשיבות בהגדרה נכונה של צמח,היא עוזרת לנו לתת לו את הטיפול הטוב ביותר,ומי שמחזיק אוסף רציני,מן הראוי שידע מהם הצמחים שיש לו...

tanei 1

New member
אלה ירוקת עד,אכן

בוקר טוב יוסי,כפי שנאמר"זכות הציבור לדעת". הסיבה שהעליתי את נושא זהוי הצמחים בפורום היא מתוך השערה שהיא תענין את העוסקים בו ,ומשום כך אני אמשיך את הדיון בו מעל דפי הפורום. ראשית לכל ,עדיין לא נקבע בצורה פסקנית והחלטית שהצמח הוא אכן אלה,הועלתה רק ההשערה שהו שייך לאליתיים עקב מאפינים שונים המצביעים על הדמיון לאליתיים, וצויין :בהנחה שזאת אלה וכו"... עוד בטרם העיסוק והמחקר בשאלת הזהוי,הרי שאי אפשר לפסול את הצמח כאליתי בעקב היותו כירוק עד.! אני לפחות יודע על סוג של אלת כלאיים ששמה הבוטני הוא:pistacia saportae שאפשר למצוא אותה בסביבת יפתח,שהיא בת כלאיים בין אלת המסטיק ואלה ארץ -ישראלית. מאלת המסטיק היא נחלה את תכונת העלים הקשוחים וירוקי העד!!! את הציר המכונף של העלה ואת תפרחתו האשכולית. מהאלה הארץ-ישראלית היא נחלה את קומתה ואת העלים האיזמליים המחודדים ואת העלעל הקיצוני המקופח של העץ. לפיכך הווי אומר:שקיימים עצי אלה ירוקי עד. יום-טוב ויפה מאיתן

minigan

New member
זיהוי הצמח

שלום איתן אני גם חושב שזיהוי צמח שמגדלים חשוב מאד בבונסאי ובכלל. הזיהוי משפר את הכרותנו עם צרכיו. אני מקווה שלא השתמע מדברי שאני נגד סיוע בזיהוי צמחים בפורום, נהפוך הוא ואני משתדל גם לתרום פה ושם מנסיוני. כעקרון אני משתדל לא לגדל מלכתחילה צמח שאיני מזהה למרות שאני מבין את הפיתוי כשמוצאים צמח מעניין לבונסאי. לגבי תמיהתי בעניין אלה י"ע, אני מכיר בארץ רק את אלת המסטיק ככזו. מאחר וברור שהצמח שברשותך אינו אלת מסטיק, תמהתי. לא מעבר לכך... המידע לגבי אלת כלאיים מאד מעניין. המופע של עצי בונסאי אינו טבעי ומלא (מידות, פריחה, פרי, צורה וכו') ואינו מאפיין צמחים בגידול טבעי ולכן הזיהוי לא קל. אני מקווה שהבונסאי שלך יזוהה לבסוף. חג שמח יוסי

tanei 1

New member
זהוי הצמח

שלום יוסי,ברור שלא משתמע מדבריך כי אתה נגד זהוי צמחים בכלל או בונסאים.נהפוך הוא,תרומתך בפורום בזהוי צמחים לא תסולא בפז,ויש עדות לכך במאמרי פורום שונים שפרסמת,גם לי אישית עזרת יותר מפעם אחת בזהוי של צמחים,ואני מאוד מעריך ומכבד את הידע שלך ואת עזרתך.אני מאוד מקווה להעזר בך גם בהמשך,כי דעתך מאוד חשובה לי! אתה צודק שקשה לעמוד בפתוי ולהמנע מגידול עצים לא מוכרים,ולא מזוהים,(מסיבות שונות), נכונה העובדה ששלושה מתוך מיני עצי האלה הגדלים בארץ,הם נשירים או נשירים מותנים,ואלו הם:אלה אטלנתית, אלה ארץ-ישראלית ואלה סינית. המידע לגבי אלת הכלאיים נלקח מספר של מיכאל זהרי "נופי הצומח של הארץ". באם הגדרת את הצמח שברשותי כבונסאי הרי שזאת מחמאה,לדעתי הוא עדיין לא בקטגוריה של בונסאי ,ואני לא נוקט בלשון של צניעות מעושה, אלא לעניות דעתי ,על מנת שצמח יחשב לבונסאי,שומה עליו לענות להרבה דרישות של צורה,יופי ואסטתיקה. חג שמח ויום-טוב ,איתן

אולמוס

New member
זני כלאיים

ככל הידוע לי במספר זנים של אלונים וכנראה גם באלות (ועצים אחרים) קיימת התופעה של זני כלאיים . בעיקר בחברות של מספר עצים מאותה משפחה אולם מזנים שונים הגדלים בסמיכות. לדוגמא בגן הבוטני בירושלים בחברת האלונים, כפי שנמסר לי, התפתח כנראה זן אלון - כתוצאה מהכלאה טבעית נוצר למשל זן מאלון הלבנון שהוכלא עם אלון מזן אחר (אלון שסוע כמדומני).ייתכן שיש שם עוד שילובים של זני אלון אחרים, זאת בשל סמיכות רבה יחסית של מספר רב של מיני אלונים בגן. כך שגם בחברת האלתיים יש הכלאות והטבע עושה את שלו.

tanei 1

New member
אלה מזן כלאיים- pistacia saportae

שלום שמוליק,אתה צודק בקשר לזני כלאיים,ואכן לפעמים אלו יצירי כפיו של הטבע, ולפעמים אלו יצירי כפיו של האדם ,במכוון , לפי הבנתי,(זאת השערה בלבד).הרי שכל עוד צמח חדש שנוצר מהכלאה לא מקבל את ההכרה כזן מסוג חדש,(חרף זאת שנוצר מהכלאה), הרי שיצויין שהוא hibrid ולדוגמא: pistacia hibrid , וכשהוא מוכר כזן חדש,הוא גם יזכה לשם חדש ,כמו האלה הנדונה,שקיבלה את השם:pistacia saportae ,וזאת על אף שידוע שהיא בת כלאיים.לדעתי קיימת גם האפשרות לקבל ממנה רבוי זהה בכל ,ותחת אותו השם. חג שמח -איתן

למעלה