עזרה בהתמודדות

עזרה בהתמודדות

שלום, אחותי בסוף שנות העשרים, סובלת מבעיות נפשיות שהולכות ומחמירות. הבעיות שמלוות אותנו מזה מס' שנים גורמות לקשיים לה ולמשפחה. היא טופלה ע"י פסיכולוגים ופסיכיאטרים ולא התמידה באף טיפול. כיום אני חושש שמצבה מחמיר והיא מסוגלת להזיק לעצמה או לסובבים אותה. הייתי רוצה לקבל כתובות אליהן אוכל לפנות ע"מ לטפל בנושא במס' מישורים. ראשית ללמוד כיצד אפשר לטפל בה גם אם מדובר באשפוז. מה האפשרויות, מה ההשלכות של זה, כיצד אפשר למזער בתהליך כזה נזקים ולהגיע לשיקום. מלבד זה אני רוצה לבדוק כיצד אפשר לקבל תמיכה במשפחה בצעד כזה, הורי האומללים חיים בצער וחשים חוסר אונים. אני בטוח שעזרה מקצועית תומכת תתרום גם לרווחתם וגם להצלחת תהליך הריפוי. אשמח מאד אם תפנו אותי לגורמים המתאימים. תודה על העזרה

ד קובי

New member
שלום לך

אתם צריכים לפנות אל בריאות הנפש בקהילה, ולהביא אתכם את ההסטוריה הרפואית של האחות, עם הצוות של בריאות הנפש יוצע לכם טיפול ויש גם קבוצות תמיכה למשפחה. חשוב שתלוו אותה בכל התהליך מתחילתו ועד סופו כך היא תדע שהיא לא לבד ושיש לה את תמיכתם. נשמח להשיב לשאלות קונקרטיות בהן אתה צריך עזרה. בהצלחה... ואתה מוזמן לעדכן אותנו

שלום דואגלומד

היי, יש שני גורמים שאני מכירה שניתן לפנות אליהם : 1. עמותת אנוש http://www.enosh.org.il . 2. תחנה לבריאות הנפש באזור מגורייך - שם יש גם או אמורה להיות עובדת סוציאלית. הלוואי שיכולתי לתת לך תשובות קונקרטיות לגבי ההתמודדות. אני בעצמי שמטפלת באימי כבר שנים ארוכות לא יודעת אם יש כאלה. צריך הרבה כוח וסבלנות. צריך לנסות להפנות אותה לאיש מקצוע כמו פסיכאטר שתהיה במעקב והוא יוכל לתת עצות למצבה הספיצפי. במידה ואתה חש שיש סכנה שתפגע בעצמה כדאי לפנות שוב לפסיכאטר האחרון שטיפל ולהגיד לו את זה. אם היא מתנגדת לאישפוז עדיף שיהיה אשפוז כפוי , זה לא נעים אבל עשוי להציל חיים. תיקח את זה צעד , צעד , נראה שאתה מתמודד עם הרבה , גם עם המחלה שלה וגם עם הצער והכאב של ההורים. זה קשה.... פותרים חלק מהבעיה , לוקחים אוויר וממשיכים הלאה. אני מאחלת לך בהצלחה והרבה כוחות.

למעלה