עזרה בהתמודדות מול ביטוח לאומי

יואכים10

New member
בביטוח לאומי הקימו גם מרכזי יעוץ לניגשים לוועדות

כדאי לשאול בפורום נכים. יעל צודקת היחס לחולי טרשת הוא יחסית ממש בסדר בועדות. לדעתי כדאי ללכת לעורך דין רק אם מקבלים החלטות לא סבירות אחרי שהולכים גם לודת ערער. אגב כל חצי שנה אפשר לבקש ועדה בגלל החמרה, לצערי בטרשת זה די מובן. בהצלחה

nero12

New member
עזרה בהתמודדות מול ביטוח לאומי

שלום

אחרי 14 שנים של חיים עם טרשת נפוצה , החלטתי לבדוק אילו זכויות והטבות מגיעות לחולים
מזמן רציתי לקבל תו נכה , אבל כל השנים האלה וויתרתי מראש כי שמעתי על ההשפלות בוועדות רפואיות וחשבתי שאני "לא מספיק חולה" עבור ביטוח לאומי

במשך השנים אחרי כמה התקפים רציניים וטיפולים סטרואידיים אני מוכנה לנסות ולפנות לביטוח לאומי

עכשיו השאלות:
1. האם כדאי להיעזר בעורך דין או לנסות בעצמי ? (חברות כמו זכותי אני פוסלת מראש)
אני מפחדת שידחו אותי בוועדה בגלל שטופס מרופא לא היה מנוסח כמו שהם מצפים

2. מהו תהליך הגשת בקשה לביטוח לאומי - האם להגיש לאחוזי נכות ? לפגיעה בכושר עבודה ? לנכות כללית ?

אני מכירה כמה מושגים אל לא מעבר לזה
אודה על עזרת חברי הפורום

תודה

יואכים10

New member
אין צורך בעורך דין חבל על כספך

יש טפסים מאד ברורים באתר הביטוח לאומי. ואם לא תקבלי אחוזים כמו שאת רוצה בועדה הראשונה יש לך זכות אוטומטית לערער. אנחנו קיבלנו אחוזים גבוהים יותר אחרי ערעור אבל גם די גבוהים כבר בועדה הראשונה.
את צריכה להגיד לרופא מה את רוצה שיהיה כתוב. אם יש עוד מחלות גם כדאי לכתוב אותם ואם צריך להביא מסמכים מרופאים אחרים. זה מוסיף אחוזי נכות. תו נכה איננו מתקבל דרך הביטוח הלאומי. נדמה לי שצריך לפנות למשרד הבריאות בענין. הם מתייחסים יפה לחולי טרשת דווקא.
השאלה היא גם מה מצבך הבריאותי כמובן. המלצה חמה תעלי את שאלותייך גם בפורום נכים של תפוז יענו לך בפירוט מה לעשות. בהצלחה.

א

bali

New member
מנהל
היי

מלבד כל העצות שכבר נתנו לך כאן, והן טובות, בד"כ במרפאה לטרשת יש גם עובד/ת סוציאלי/ת שבין השאר יודעים לעזור בכל התהליכים מול ביטוח לאומי וכיו"ב.

תו נכה קשור לוועדת ניידות, לא קשור לביטוח לאומי אלא למשרד הבריאות דווקא.
מה שכן, שמעתי שאפשר לבקש תו נכה ללא קשר לוועדת ניידות. אני צריכה לבדוק פרטים ואצרף לך כאן.

לגבי וועדת נכות כללית, זה קשור לפגיעה ביכולת לעבוד ולהשתכר. אם יש אצלך ירידה של לפחות 50% ביכולת ההשתכרות שלך ובשעות העבודה, יש טעם לפנות אליהם לקבלת קצבת נכות כללית.
אם את עובדת כרגיל, אין כל כך טעם לפנות אליהם כרגע.

גם אני בגישה שלא כדאי להיעזר בעו"ד, לפחות לא בפעם הראשונה, כיוון שהם לוקחים הרבה כסף, ואם לא ניסית, לא תדעי אם תוכלי להשיג דברים בעצמך ולא לשלם הרבה כסף לעו"ד.
אם יהיה צורך בערעור, זה יהיה הזמן לשקול סיוע של עו"ד.

בהצלחה ושבוע טוב

bali

New member
מנהל
קבלת תו נכה ללא צורך בוועדת נכות/ניידות

מצרפת כאן קישור עם מידע לגבי הפרוצדורה לבקשת תו נכה, ללא צורך בוועדת נכות כללית או ניידות.

http://mszone.org/?p=994

דרור9000

New member
גם לערעור לא צריך עורך דין

קראתי סטטיסטיקה שמראש חלק מהערעורים מתקבלים.
חוץ מזה שכל חצי שנה אפשר להגיש בקשה לועדה חוזרת בגלל החמרה.
לא ברור לי מה עורך דין עוזר כאן. ועוד יותר כל החברות של מימושי הזכויות.

bali

New member
מנהל
זה עניין אינדיבידואלי

אני מקבלת קצבת נכות מלאה וניגשתי לוועדה לבד (כלומר ללא עו"ד) וקיבלתי מייד את מה שרציתי, ולצמיתות. היה לי בין השאר הרבה מזל לדעתי, וגם באתי מוכנה וממוקדת.

להבנתי, כשמדובר בשר"מ (שירותים מיוחדים לזקוקים לסיוע של עובד/ת זר/ה וכיו"ב) ו/או ניידות, יותר קשה לקבל את מה שמגיע.

יש כאלה שמסתדרים לבד, נעזרים בעו"ס או בחברים שעברו את הועדות, מגיעים מוכנים ומקבלים את מה שמגיע להם.

יש כאלה שלא מצליחים לקבל את שמגיע להם, ומתקשים בהתמודדות מול ביטוח לאומי ו/או משרד הבריאות.

אני אישית נגד השימוש בחברות למימוש זכויות, ואומרת שאם כבר להיעזר במישהו, אם העזרה מעו"סים בבית החולים ומחברים לא מספיקה, אז עדיף להיעזר בעו"ד שזה תחום המומחיות שלו/שלה. זה עולה הרבה כסף, אז ממש עדיף לנסות קודם לבד ורק אם ממש לא מצליחים לקבל את מה שמגיע, לפנות לעו"ד.

יואכים10

New member
לגבי שרמ יש העדפה ברורה לחולי טרשת נפוצה

הרופאים מתבקשים לכוון חולי טרשת (כמובן בהתאם למצבם ) לקבל שרמ. אנא קראי בפורום נכות את ההוראות החדשות של ביטוח לאומי. לגבי ניידות גם לא ברור לי למה צריך עורך דין, הרבה יותר חשוב מה כתוב בדוח הרפואי לדעתי.העניין ן הוא שעורכי דין לוקחים המון כסף על זה שהם מארגנים את הדפים הוא פשוט באים לוועדה.
חבל בעיקר עבור חולי טרשת שמחלתם מוכרת ונחשבת כלא קלה אפילו בביטוח לאומי. כמובן אילו שאינם במצב קל....

bali

New member
מנהל
פה האבסורד נכנס לתמונה

אני מכירה חברים עם טרשת נפוצה שמספיק מבט אחד עליהם כדי להבין שהם זקוקים למירב העזרה ביומיום, ולקצבת שר"מ ראויה וגבוהה, ודווקא הם נתקלים בסירוב או באחוזי שר"מ מגוחכים ובהתעמרות מצד הביטוח הלאומי.

ואגב, למיטב ידיעתי טרשת נפוצה כשלעצמה אינה מופיעה בכלל בספר הליקויים של ביטוח לאומי (אלא אם זה השתנה ממש לאחרונה), אלא רק סימפטומים שקורים בעקבותיה. אז להגיד ש"שמחלתם מוכרת ונחשבת כלא קלה אפילו בביטוח לאומי" זה לא ממש מדוייק. אחרת לא ברור לי למה הרבה מחבריי קיבלו אחוזי נכות וקצבה, אך לא לצמיתות, והיו צריכים לחזור לוועדה כל שנה-שנתיים כדי להוכיח שהטרשת לא עברה להם בינתיים...

ייתכן ויש שינוי בהוראות של הביטוח הלאומי ומקרים כאלה יקרו פחות עכשיו, אבל אני לא מבטלת את זה שיש חולים שלא מסוגלים לעשות את התהליך הזה מול ביטוח לאומי לבד. אני רק אמרתי שאם עזרה של עו"ס מהמרפאה בה הם מטופלים לא מספיקה, עדיף להיעזר בעו"ד ולא בחברות למיצוי זכויות. כן, זה יקר, וכן עדיף לבד אם אפשר.

דרור9000

New member
לגבי שרמ יש התיחסות לטרשת בהנחיות החדשות של ביטוח לאומי

יש התיחסות לכך בפורום נכים. כמו כן בביטוח לאומי הקימו את "יד מכוונת " יעוץ חינם למבוטחים לפני ועדות.
הבנתי שרופאים עובדים שם ולדעתי זה מה שחשוב לקראת וועדות.
אני גם חושבת שעדיף עורך דין על כל החברות למיצוי זכויות השאלה היא איך מוצאים עורך דין או עורכת דין ישרים שלוקחים דמי טרחה סבירים וגם מבינים במחלה ויודעים לאילו סעיפים להתייחס.
אבל כללית לפני ועדת שרמ חשוב לראות לאילו סעיפים הם מתייחסים ולהכין את השיחה מול הרופאים, תוך התייחסות לקשיים בימים הקשים יותר.

למעלה