עזרה בהתלבטות...

amirmizr

New member
עזרה בהתלבטות...

אני מתאמן לקראת טבריה (מרתון ראשון) ומאוד משתוקק
לרוץ במרץ הוד השרון 13 ימים לפני , אני מרגיש שיש לי הזדמנות
טובה לשפר שיא אישי ב10 שנקבע באותו המירוץ אשתקד...

האם לדעתכם יש פה סיכון לפציעה? יכול לפגוע לי בתוצאה של המרתון?
אני אחד כזה שבדרך כלל מתאושש די מהר ממרוצים...

אני יודע שיהיו עוד הרבה הזדמנויות אחרות אבל ממש רוצה במיוחד לאור
זה שיש לי הזדמנות לבחון התקדמות באותו מרוץ בדיוק... מה דעתכם???

starchild80

New member
דעתי האישית

אני לא חושב שיש סיכון לפציעה, אבל אולי כן פגיעה במרתון, בעיקר כי הוא ראשון. אני חושב שכשאתה מתאמן למרתון אתה צריך להתמקד בו ולהבין שכל דבר אחר בדרך הוא לא חשוב באותה מידה. כמו למשל שיא אישי ב-10. אני חושב שגם מנטלית, זה יכול להחליש ולתת לגוף תחושה של "נגמר האקשן והכל מאחורינו".
אם אתה מתאושש מהר יהיו לך כמה הזדמנויות טובות בחודשים הקרובים לשיא אישי ב-10

shohat

New member
לא יזיק למרתון

בתנאי שתזכור שזה מירוץ "על הדרך" ולא המטרה. אפשר לרוץ 10 חזק, אבל אל תעשה ביג דיל מהצלחה או בעיקר מאי-הצלחה (מה שלפעמים קורה).
הסיבה שרצים רבים נמנעים מתחרויות כאלו היא לא פיסיולוגית אלא כי מנטאלית זה יכול להוות סוג של הסחה. לעומת זאת יש רצים שמרגישים שזה עוזר להם.
אז שאל את עצמך אם אתה מעדיף לשמור את הקפיץ מתוח או לשחרר אותו קצת ולמתוח מחדש.

amirmizr

New member
נחשון תודה

זה אכן מרוץ על הדרך והיעד כרגע הוא המרתון
אך אודה שבגלל שב10 אני קצת יותר מנוסה חשובה לי התוצאה בו יותר
מאשר במרתון (ראשון)

אני אשאל מה

התוצאה שלך ב10 k ומה זמן המטרה שלך במרתון זה? אז יהיה יותר קל להמליץ.

amirmizr

New member
צבי סיקרנת אותי

אינני מבין איך זה אמור לעזור בהחלטה אבל אשמח לשמוע

השיא שלי כרגע הוא 38:35
ובקשר למרתון השאיפה לרדת מ3:15

לך בכייף על ה10 יתן עוד פוש

ברמתך יש מספיק זמן למרתון ולבטח זמן התאוששות,בקטע המנטלי תוצאה דומה תעזור לחיוב גם עם תרוץ קצת לאט יותר,אישית ולרצים שלי אני אוהב לתת בתקופה זו ריצה אחת של 10K בקצב מהיר וארוכה אחרונה של 25 ק"מ באותו שבוע.
לרצים איטיים,לא היתי ממליץ בשום אופן על שבוע דומה,זמן ההתאוששות שלהם איטי יחסית והאימונים שלהם שונים מאשר רץ ברמה דומה.

itay0304

New member
עזרה בהתלבטות

שבועיים לפני מרתון נמצאים כבר בירידה בקילומטרז' ובהקלה באימונים הגוף אמור להתאושש מהמאמץ הגדול שעשית לקראת המרתון.
לנסות להגיע לשיא שבועיים לפני המרתון יכול רק לחבל לך בתוצאה במרתון ולהסתכן בפציעה.
יהיו לך עוד הרבה הזדמנויות לשפר את השיא שלך אתה עוד צעיר לאיפה אתה ממהר.
במרץ יש שתי מרוצים בשרון (כפר סבא ורעננה)
בהצלחה

zooh

New member
ההתלבטות שלך אמיר כל כך רלוונטית

והאמת אני נתקל בהרבה רצים שפונים ושואלים אם כדאי לנסות ולשבור שיא ב10 קמ ממש לפני המרתון.זה נובע מכמה סיבות 1. בדר"כ לפני מרתון ראשון מגיעים באימונים לקצבים קרובים לשיא ב 10 קמ 2 .כמות הקמ הרבה יחסית גורמת לתחושה של "מה זה 10 קמ?"3. הרצון לדעת כאן ועכשיו מה אני שווה.4. כשאין תוכנית תחרויות מסודרת מראש והעדר תחרויות רלוונטיות(זו בדר"כ הסיבה העיקרית).5. מתאמנים לבד ללא מאמן(אגב זה בסדר גמור זה לא הנושא).
עכשיו האם זה מועיל למרתון ?בפן הפיזיולוגי לא .בפן המנטלי תלוי בתוצאה שלך!! וגם תועלת נוספת חשובה בעיני תחווה את תחושת הריגוש שלפני תחרות.
............מזיק?בפן הפיזיולוגי לא. בפן המנטלי ,תלוי בתוצאה שלך.
במקרה שלך אפשר לראות בבירור שהעדפה שלך היא חד משמעית "רוצה שיא אישי כאן ועכשיו" אז בהצלחה !!!! מעניין אותי לדעת כמה תחרויות עשית בהכנה למרתון?? אני חייב לציין שבמקרים אחרים שבהם תחרות המטרה היתה ונשארה המטרה העיקרית הצעתי היתה שונה.

Yrubanenko

New member
ומילה קטנה על המירוץ הזה ( הוד השרון)

בודאי שאני לא יכול לייעץ ולענות על דעת גדולים ממני אבל הנה כמה מילים על המירוץ הביתי שלי.

מדובר על מירוץ שטוח יחסית עם חצי פניה בהלוך וחצי פנייה בחזור וסיבוב בנקודת האמצע . מסלול רחב ומאד מהיר ומתאים לשבירת שיאים לא פחות מהרצליה ( ואולי אף יותר) . המירוץ מתבצע על כביש רחב בעל מספר מסלולים. יאללה בואו !

למעלה