עזרה בהשוואה....

nadaw

New member
עזרה בהשוואה....

קודם כל, שלום לכולם ושבת שלום...... אני רוצה לקנות מצלמה בחול, כמה שיותר מקצועית...(תלוי בירוקים כמובן..) חיפשתי קצת ברשת ומצאתי כמה : f828 coolpix 5700 eos 300d dimage a1 בבקשה דרגו את המצלמות הנ"ל (עם הסבר בבקשה..) יש הפרשי מחיר גדולים בין כמה מהן.. אם יש מצלמות אחרות שהייתם לוקחים במקומי.. כתבו... תודה nadaw

דירוג

במקום הראשון - 300D . רפלקסית דיגיטלית.אבל לצרף לה גם עדשה\ות איכותיות,אחרת חבל"ז. המינוס היחיד = תקציב.(כולל העדשות).אפשר גם להסתפק באחת בינתיים,עוד 330$ ולהשלים לאט לאט. במקום השני - המינולטה A1 - דמוית הרפלקס עם מייצב זעזועים וכל השיפורים בסדרה המדהימה של המינולטה.מבחינת צבעי התמונות - דורגה במקום ראשון,שכחתי באיזה אתר - או שזו היתה ה7Hi - וזו כוללת בתוכה את ה-כ-ל. פלוס - לא צריך להמשיך להשקיע בעוד עדשות,כי מכסה כבר מהזוית הרחבה,וזה כולל גם את הסוני החדשה. במקום השלישי - הסוני 828 - אין בה מייצב אבל יש עדשת צייס. (במינולטה יש עדשה איכותית אחרת,שאינה נופלת מהצייס) ובמקום האחרון - הניקון 5700 - גם דגם מיושן יחסית,גם מתחיל בזוית שאינה רחבה (באסה!) ואת יתר ההבדלים כדאי שתערוך בטבלות ההשוואה באתר של www.dpreview.com הוא עוסק בדיוק במצלמות ברמה הזו - כולל סקירות מעמיקות.

idohal

New member
ראשית אף אחת המצלמות הללו אינה

ראויה להיקרא מקצועית לדעתי ומה שאתה מחפש זו איכות על פי הבנתי (למצלמות מקצועיות צריך תקציב גדול פי כמה). יש להפריד בין סוגים של מצלמות: SLR LIKE ו DSLR. הראשונות אלה מצלמות עם עדשה קבועה שאינה ניתנת להסרה כדגומת אלה שציינת A1, 5700 וכד' ואילו 300D שייכת לסוג השני. מבחינת איכות קשה להשוות לדעתי ובמצלמות הDSLR האיכות האופטית גבוהה יותר גם בגללת האפשרות לצרף מגוון רב יותר של עדשות באיכות גבוהה אם כי גם המינולטה וגם הסוני אין להן במה להתבייש באיכות האופטית. כחובב הייתי מסתפק במינולטה A1 ראשית בגלל האיכות המעולה של העדשה, שנית בגלל המייצב (אני לא מת על חצובות צריך לסחוב אותן) וכאן מתקשרת הסיבה השלישית הנוחות והמשקל (כאמור אין לי סבל פרטי ואני צריך לסחוב את התיק לבד וצריך לא לשכוח שמצלמה אף פעם בדד תשכון בתיק. יש סוללות, מבזק, מסננים וכל דבר קטן מוסיף במשקל). את הסוני איני מדרג משום שהיא עדיין לא בשוק ולנערך לגביה מבחן מסדרת ייצור למרות שעל פניה אמורה להיות ברת תחרות רצינית ביותר למינולטה שאגב מחירה בחו"ל ירד אל מתחת ל $1000. הניקון 5700 יחסית מיושנת ויקרה. ה 300D כאמור נמצאת לדעתי בסקלה שונה. למרות ההתנפלות עליה לדעתי כדאי לחכות עדיין להתפתחויות בשוק. ניקון אמורים להוציא דגם חדש ומלחמת המחירים כנראה תתחדש וכל החברות יורידו את הכפפות. ה"בעיה" במצלמות הDSLR היא שהגוף הוא בדרך כלל ההשקעה הקטנה יותר והעדשות הן עיקר ההשקעה והן עשויות להיות כל אחת המחיר גבוה מהגוף וכמובן צריך מבזק חיצוני וחצובה שעלותה מאות שקלים. בקיצור, הוצאה כבדה. בכל מקרה במצלמות לגבי כל המצלמות הנ"ל צריך לזכור את ההוצאה על כרטיס זיכרון גדול (1 או 2) וחייבים לדעתי גם ארנק דיגיטלי כי במצלמות דיגיטליות הנטייה היא לצלם הרבה יותר. זאת כמובן עוד הוצאה לא מבוטלת.

nadaw

New member
עזרה בהשוואה 2.....

דרגו את המצלמות הבאות... ועם הסבר בבקשה!!! eos 300d eos d60 eos 10d ושאלה נוספת: מה ההבדל ביןמצלמו : דמוי slr slr dslr ובכלל... מה ההבדל בין מצלמה רפלקסים למצלמה לא רפלקסית?

למעלה