עזרה בהכנת טקסים

h U m a n

New member
עזרה בהכנת טקסים

שלום לכולם אני נוסע בעוד חודשיים לפוליןואנחנו בתקופה הנוכחית עובדים על הטקסים. אנחנו מאוד רוצים שהטקסים יהיו מקוריים ומרגשים ולא סתם איזה קטע קריאה ושיר. רציתי לדעת אם מישהו יכול לתת לי רעיונות מעניינים מטקסים שנעשו או קישורים לאתרים עם רעיונות ותכנים לטקסים כאלו. הרבה תודה.

טיפקסית

New member
רעיונות לטקסים בלינק המצורף

לקוח מתוך מכון החגים הקיבוצי הלינק מצורף

sivosh

New member
סתם שתדע... כשתהיה שם כשתעמוד

על מרגלות ההר אפר או מול הפסל בטרבלינקה, הטסט הכי נדוש שיש או השיר שכולם שרים פשוט יהפוך להכי משמעותי והכי מקורי כי זה יקבל משמעות חשובה... למשל השיר שמור על העולם ילד של דוד דאור קיבל משמעות כל כך גדולה וזוהי רק דוגמא קטנה.

L i T a L 1

New member
הנה משהו שעשו אצלנו

כאן במשלוח הזה אני חווה עם הבל בני אם תיראו את בני הגדול קין תגידו לו שאני, כאן במשלוח הזה אני חווה עם הבל בני אם תיראו את בני הגדול קין תגידו לו שאני, כאן במשלוח הזה אני חווה עם הבל בני אם תיראו את בני הגדול קין תגידו לו שאני... וזה ממשיך וממשיך אצלנו עמדו 9 בנות בשורות של 3 וכולן קרעו ברך וכל פעם מישהיא אחרת התרוממה ואמרה את זה... זה יצא מאוד יפה....

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif שלום ../images/Emo9.gif

מסע מוצלח

trigotrigo

New member
אני אתך לך עצה

אצלי בתיכון, אני הייתי אחראי על הטקס במיידאנק. מה שהיה אצלי בטקס היה כך: אבא של אחת התלמידות זימר את תפילת "אל מלא רחמים", אחר כך היו שני קטעי קריאה (אחד מאיוב ואחד נכתב על ידי תלמידה אחרת, אני לא אפרט על זה כי זה לא מה שביקשת) ואז מישהו ניגן בכינור את קטע של "יזכור" (ללא מילים!) ואז עוד קטע קריאה ואז איש העדות (בכבודו בועצמו!) קרא קדיש יתום. לדעתי, התפילה בהתחלה, ה"יזכור" והקדיש היו הכי מרגשים בטקס. אם את רוצה, אני יכול לחפש את התווים כי רוב הסיכויים שעוד יש לי אותם.

h U m a n

New member
תודה

תודה רבה על כל ההצעות!!! עכשיו אני יודע כי הנושא עליו אני צריך לעשות הוא חסידי אומות עולם במחנה העבודה פלאשוב. איך אתם ממליצים לי להעביר את הנושא בדרך מעניינת? מה אתם עשיתם בנושא הזה? כיצד ניתן לשלב את סיפורו של שינדלר? תודה מראש.

טיפקסית

New member
לינקעל חסידי אומות העולם ושיר של חנ

http://www.zchor.org/tomaszow/goldberg.htm והנה שיר של חנה סנש שניתן להקראה חנה סנש – על הניצוץ האנושי במדורות מלחמה, בדליקה, בשריפה, בין ימים סוערים של הדם, הנני להבעיר פנסי הקטן – לחפש, לחפש בן אדם! שלהבות השריפה מעמעמות פנסי, אור האש מסנוור את עיני; איך אביט? איך אראה? איך אדע? איך אכיר? כשהוא – יעמוד לפני? תן סימן אלוהים, תן סימן על מצחו! כי באש, בדליקה ובדם, כך אכיר את הזיק הטהור, הנצחי, את אשר חיפשתיו – בן-אדם!!!

trigotrigo

New member
עובדה

מי שהיה בפולין יודע.. מפלאשוב - לא נשאר כלום. לפחות לא משהו נראה לעין. אולי איזה עמוד של גדר, אבל לא יותר מזה. אם תשתמש בזה כדי להציג את החשיבות של מי שהצילו יהודים מפלאשוב, שיכלו לספר שהיה בכלל פלאשוב, זה יהיה מיוחד, לדעתי.

טקסים

רציתי לשאול אותך בן כמה אתה, מאיפה, ובאיזו מסגרת אתה נוסע. אוכל לעזור לך רבות לאחר שאדע פרטים אלו. אני מאלו שהשואה הוא נושא "בדמם" ויש לי הרבה חומרים מעניינים בנושא.

h U m a n

New member
תשובה...

אני בן 16, מכיתה י"א. אני גר באיזור הקריות. אני נוסע למסע במסגרת בית ספר. אני אשמח מאוד אם תעזור לי.

למעלה