עזרה בהכוונה

עזרה בהכוונה

בע"ה היי, אני טרם בתחילת דרכי במחשבות ולכן, רציתי לבקש מכן/ם קצת מידע שעלול להיות חיוני לגבי עתידי. האם ומה עליי ללמוד באוניברסיטה (או איזה נסיון אני צריכה) בכדי להיות מזכירה רפואית/בכירה וכד'... ->אוניברסיטה פתוחה, אם כן. כמו כן, נסיוני הצבאי הוא בתפקיד של שנה וחצי רכזת כוח אדם וחצי שנה אחרונה בתור קצינת כוח אדם במילואים ובסדיר (שלישה,חיילת בחובה בתפקיד קצינה). [למרות שזה יכול להיות קצת יותר מחצי שנה, כי השלישה שהיתה לא היתה עושה כלום והייתי עושה לה את כל העבודה:S].... בכל אופן, רציתי לדעת גם כן, אם נסיוני הצבאי יכול לתרום לי במציאת עבודה ראשונית בתור מנהלת משרד? וכיצד ניתן להתקדם הלאה? אני מאד שאפתנית - ושואפת לכמה שיותר גבוה.
אשמח לקבל מעט טיפים והסברים לצורכי הכוונה
תודה מראש :)

בָלבָל

New member
אוקיי אחלה שאלה שאלת

וחבל שלא שאלתי את עצמי את זה כשהשתחררתי הניסיון שלך בצבא יעזור לך מאוד למצוא עבודה ראשונה בקלות, בעיקר אם זכרת לקחת המלצות מהמפקד/ים, או כל מי שאת חושבת שיכול לתת המלצה. בתור מנהלת משרד לא תמצאי עדיין עבודה. את צריכה לצבור ניסיון באזרחות ואולי ימצאו אותך צעירה מידיי לניהול משרד, אבל אי אפשר להגיד באופן גורף. אבל - והוא גדול אם את יכולה, לכי ללמוד לתואר ראשון עכשיו. בהרבה מקומות מחפשים מנהלות משרד עם תואר, או עוזרת אישית למנכ"ל עם תואר. אם אין לך אפשרות כלכלית להשקיע רק בלימודים, אולי במקביל לעבוד במשרד סטודנטים (למשל מזכירות בחצי משרה או במשמרות) אז כדאי לך לפנות לאונ' הפתוחה וללמוד תוך כדי עבודה. יקח לך יותר מ3-4 שנים רגילות של אונ' או מכללה לעשות תואר ראשון, אבל עדיין יהיה לך בסוף תואר. למה אני משקיעה כלכך בך? אני היום בגיל 27 נרשמתי לאונ' הפתוחה, אחרי שברגע שחרורי מהצבא התחלתי לעבוד כמזכירה (חטפו אותי לעבודה בגלל ההמלצות והניסיון מהצבא) והיום מוצאת את עצמי תקועה בלי תואר בלי יכולת ממשית לשכר גבוה, ואני לא רוצה לחיות על שכר של מזכירה כל חיי. אני רוצה לשפר את מצבי הכלכלי ולכן תואר מאוד נחוץ לי. אז יקח לי 6-7 שנים מינימום לעשות תואר, ורק בגיל 33 (הכי מוקדם) יהיה לי תואר ראשון ואוכל למצוא עבודה איכותית יותר בשכר גבוה יותר. והאמת שאולי זה מאוחר מידיי בשבילי. אבל בשבילך בטוח לא. לכי תעשי תואר ראשון. אולי אפילו בסוף תחליטי גם על תואר שני... אה ואל תבזבזי זמן וכסף על מזכירות רפואית וכאלה... תלכי ישר על תואר ולא על תעודות מיותרות אם את כבר עם ניסיון פקידותי מהצבא. הכי טוב, תחפשי מודעות של דרושים של סוג עבודות שאת רוצה לעשות, ותראי מה הדרישות, איזה סוג תואר מחפשים. אם התעסקת בכוח אדם אז תעשי תואר ראשון בניהול ומשאבי אנוש, משהו כזה.. או סוציולוגיה משאבי אנוש (יש לי קרובה שעשתה את זה, ומייד התחילה לעבוד בחברת כח אדם). טוב מאוד מאוחר, שיהיה בהצלחה...

קודם כל תודה :)

בע"ה - לימודים לתואר ראשון עפ"י תוכניותיי זה רק בעוד שנה, באוניברסיטה הפתוחה כמובן (פסיכו' לדעתי זה בזבוז זמן), כרגע הכיוון שלי זה באמת ניהול וסוציולוגיה (לעבוד בנושא משאבי אנוש), הבעיה שכל הזמן אני מסתכלת במדור דרושים (ע"מ להתחיל לקבע לי מסגרת שאני רוצה לעתיד, יש לי בעיה, אני כל הזמן חושבת על העתיד)...ואני לא רואה כל כך שיש עבודה בזה.. -אני פוחדת ללמוד משהו ואז להתקשות בלמצא עבודה בתחום שיהיה לי. -בינתיים מה שאני רוצה לעשות זה- למצא עבודה מזכירותית או קשורה למקצע שרכשתי בצבא (כי מאד אהבתי אותו, את הלחץ, את הסדר, את פתרון הבעיות ובמיוחד את הטיפול במשאב הכי חשוב- האנושי :)... לעבוד במשך שנה (מלאה ואם יתכן גם שעות נוספות ע"מ להגיע למשכורת של 5-6 בחודש מינ').. לחסוך לפחות את רוב שכר הלימוד שלי ללימודים וכשאלמד -שלא יהיה לי לחץ רב לעבוד בלשלם על הלימודים. -אני חיה בסרט שאוכל למצא עבודה באדמניזיציה (איך שקוראים לזה) ולקבל משכורת של 5-6 מינ'???? אין לי בעיה של שעות עבודה רבות כל עוד אני אוהבת את זה (בצבא אני מ7 וחצי בבוקר עד 8-9 עובדת כי אני אוהבת את העבודה)...

aviatiko

New member
את מחפשת עבודה במחלקות של משאבי אנוש?

כי ממה שאני יודעת עבודה כזו היא בד"כ או עבודה לסטודנטים שכבר נמצאים בשנה שנייה או שלישית או עבודה במשרה מלאה לבוגרי (בוגרות
) תואר ראשון. יכול להיות שכדאי לך לבדוק עבודה בחברת השמה - יש נגיעה לתחום של ניהול משאבי אנוש ועבודה מול חברות גדולות - מה שיכול לסדר לך קשרים לעבודה עתידית. בנוסף, ממה שאני זוכרת, הרבה פעמים הם מחפשים אנשים אחרי צבא שהיו 'פקידי שלישות' בדרגים שונים. הרבה בהצלחה

בָלבָל

New member
לא חושבת שתקבלי בשנת העבודה הראשונה שלך

יותר מ5000 נטו, וגם זה בספק לא קטן.

למעלה