עזרה בהבחנה

נוגלי

New member
עזרה בהבחנה

שלום לכולם, ראשית אציין שאתם נקראים פורום מקסים וחם ונותן הרבה כח לאנשים שמפחדים מהמילה הזו- אפילפסיה. לעיניינו- בני בן כמעט 4 עבר לפני כחודש מעין התקף שבו הוא התעורר מתוך שינה, בכה שהרגל כואבת לו ואז נרדם בשנית אך פתאום החלו לו מעין התעקמיות של השפה כלפי מעלה, זו פעם ראשונה שאנו רואים דבר כזה ומאד נבהלנו ניסינו להעיר אותו וזה לקח כמה שניות גם לאחר שהתעורר לקח לו כמה שניות לחזור לעצמו ולהפסיק עם הרעידות הנ"ל. זוהי פעם ראשונה שנתקלנו בדבר כזה... כשהתחלתי לקרוא קצת ולחקור את הנושא שמתי לב לעוד תסמינים שהיו לו כגון : רעד בשפה העליונה ללא שליטתו, פעם באמצע נסיעה הוא דיבר כמה מילים בג'יבריש ואז נרדם. בקיצור- עשינו לו E/E/G ונמצאה אפילפסיה, שבוע הבא יש לנו תור לפרופ' אלי שחר, אבל אני ממש לחוצה והייתי רוצה אם מישהו מבין לעזור לי לפענח את תוצאות הEEG , בתוצאות היה כתוב כך: תרשים החורג קשות מגדר התקין בהכילו 2 ממצאים: 1. התפרציות מוקדיות פרנטו טמפורליות ימניות המתפשטות לעיתים לכלל המיספרה הימנית או לכלל האלקטרודות. 2. ESES ממצאים אלו מתאימים לאפילפסיה מוקדית מהאיזור הפרונטו טמפורלי הימני עם החמרה ניכרת בזמן שינה. האם מישהו יודע להסביר לי קצת מה זה אומר? לאיזה כיוון זה נוטה? מה יהיה הטיפול? האם זהו סוג קשה של אפילפסיה? האם זהו סוג שניתן להרפא ממנו? מצטערת על האורך... אני פשוט כ"כ מבולבלת ולחוצה. תודה למי שקרא עד כאן וסליחה על האורך שיהיה לכולנו בשורות טובות ושבת שלום

עדידי127

New member
לאט לאט

אנחנו לא רופאים / אנשי מקצוע ולכן לא מפענחים בדיקות רפואיות. מהבדיקות שעשיתם נראה כי מצאו את המוקד להתקפים, ויש החמרה במהלך השינה, כלומר הוא נוטה יותר להתקפים בזמן השינה. אין זה עדיין מצביע על חומרת המחלה, שנקבעת לפי מספר ההתקפים ותדירותם, ואופן התגובה לטיפול התרופתי. ראשית, דבר אחד חשוב - לא מעירים חולה באמצע התקף. לא מנדנדים אותו ולא מפריעים לא. תעקבו אחרי ההתקף, תוודאו שהוא לא נופל ותמתינו לסיומו. לאחר שההתקף מסתיים סביר להניח שהוא יהיה עייף מאוד ואז ישמח לליטופים ופינוק. במידה וההתקף נמשך מעל 10 דקות יש להזמין אמבולנס. הטיפול הוא תרופתי. ישנן תרופות רבות והטיפול יקבע באופן אישי. לעיתים יש לנסות מספר תרופות ומינונים שונים עד שמגיעים לטיפול המתאים ביותר שמביא לאיזון. מכיוון שהוא ילד קטן יש אפשרות שהאפילפסיה תעבור לו עם השנים, אך זה לא הכרחי. תלוי גם ממה נובעת המחלה. תהיו בטיפול של אפילפטולוג (נוירולוג מומחה בתחום) ילדים, ואל תהססו לשאול אותו כל שאלה שתרצו. מעבר לכך, אנחנו כאו

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה

עדי כבר ענתה לך על השאלות. ד"ר שחר הוא אפילפטולוג דבר שהוא חשוב מאוד. אפילפטולוגים הם נוירולוגים שמתמחים באפילפסיה. את מוזמנת לשאול כל דבר

למעלה