עזרה בגודל שילדה.

YAIRCCC

New member
עזרה בגודל שילדה.

שלום שמי יאיר אני רוכב שטח כבר מס' שנים, אני מעוניין לשלב גם רכיבת כביש לשימור כושר וטיולים. ראיתי בחנות אופניים שליד הבית, אופני יד שניה של חברת קוננדיל דגם R800 האופניים עם רכיבי קצה והמחיר הנדרש הינו 4000 ש"ח, רכבתי על האופניים כ-10 דקות והרגישו לי אחלה מבחינת תנוחה/מהירות/שיכוך. הדבר היחיד שמטריד אותי הינו הגודל שילדה, המרחק בן ציר הפידול (הקרנק) לפתח מוט כיסא הינו 60 ס"מ, הגובה שלי הינו 1.83 ס"מ, לפי מה שהבנתי מידת השילדה הינה מפסעה של הרוכב כפול 0.65 גבה המפסעה אצלי הינו 90 ס"מ, זאת אומרת שאני צריך שלדה של 58.5 האם שלדה בגודל 60 תתאים לי, או שאני אמור לסבול מחוסר התאמה, בכל מקרה אני אקח את האופניים למס' שעות רכיבה. האם יש בינכם חברה בגובה דומה לשלי שרוכבים בשילדה בגודל 60, לדעתכם המלומדת אודה תודה רבה יאיר שזה

sush02

New member
כל שלדה והגיאומטריה שלה - כל רוכב והשלד שלו

סמוך רק על עצמך. כל הכללים והמידות הם מנחים ולא קובעים. יש משתנים נוספים שכדאי להכיר בהם, גם בהיבט של הרוכב וגם בהיבט של השלדה. אצל הרוכב למשל יש עניין של גמישות ושל אורך חלק עליון של הגוף ,ובשלדה יש למשל את אורך הצינור העליון ואורך הסטם. תרכב כמה שעות ותראה איך אתה מרגיש, ומקסימום אתה יכול לשחק עם גובה כידון ואורך סטם. יש גם מומחים לדבר, אבל יש לזה עלות ולא בטוח שאתה צריך. בהצלחה!

YAIRCCC

New member
תודה - זה מה שאני אעשה.

אקח את האופניים לאימון של כ-50 ק"מ, החשש שלי הוא שאחרי מספר רכיבות אני ארגיש שהשלדה גדולה עלי וזה יהיה מאוחר מידי.

avikawa

New member
אל תקנה שילדה גדולה - טעות קשה

עדיף ללכת על שלדה קטנה שמאריכים (סטם, כיסא אחורה, מוט כיסא עם שיפוע) ולא שלדה ארוכה שמותחת אותך ומקשה על הרכיבה

oren_hershco

New member
אני גבוה ממך בס"מ בודד

ורוכב על Cannondale במידה 58 ס"מ. לדעתי שילדה במידה 60 תהיה גדולה מדי. הנקודה החשובה היא שאתה מסתכל על הפרמטר הלא-נכון: אין שום חשיבות למרחק בין הציר המרכזי לנקודה בה יוצא מוט האוכף. הפקטור החשוב באמת בשילדה הוא האורך שלה, וזה לא משהו אחיד בין היצרנים השונים (כלומר, שילדת 58 אצל יצרן א' יכולה להיות ארוכה יותר מאשר שילדת 58 אצל יצרן ב') אגב, קיימת אחידות מוזרה למדי בקרב דגמים "רגילים" ודגמי "קומפקט" אצל אותו היצרן. כלומר, ליין השילדות שמגיע עם צינור עליון לא-אופקי (כמו באופני הרים) בעצם זהה (פלוס מינוס מילימטר) לליין השילדות ה"רגילות", עם צינור עליון אופקי. אז בשביל מה זה טוב? שאל את אנשי השיווק, ובפעם הבאה שמישהו מהלל בפניך את גיאומטריית ה"קומפקט" המופלאה באופניים החדשים שלו, חייך בנימוס והזכר לעצמך ש"איש באמונתו יחיה". אורן

למעלה