עזרה בבקשה

orenmary

New member
עזרה בבקשה

התקבלתי להנדסת תוכנה בבן גוריון,ויש לי מספר שאלות. 1.מה ההבדל בפרקטיקה בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב(מבחינת לימודים אני יודע שזה שנה נוספת ולומדים יותר מתמטיקה ופיסיקה ובסופו של דבר אתה מהנדס),מה היתרון שלי בשוק העבודה כשאני מהנדס לעומת בוגר מדעי המחשב,ומה הידע הנוסף שיש לי? 2.תאמת שאני גם אחד מאלו שלמדו מדעי המחשב בתיכון,ולומר את האמת לא בדיוק אהבתי ונמשכתי לזה(לא נמשכתי לשום דבר בתיכון...),פריק של מחשבים אני לא וגם לא כל כך אהבתי לתכנת,בעיקר אהבתי את העבודה המתמטית(יש לי ראש מתמטי)ואת אופן בניית האלגורתמים,השאלה אם יש לי מה לחפש במקצוע? 3.מה בכלל עושה מהנדס מחשבים?מגיע למקום העבודה מכין כוס קפה ולאחר מכן?מתכנת?אחראי על מתכנתים?כעיקרון לעבוד כמו מתכנת ייאש אותי בסופו של דבר אני יותר בכיוון של ניהול צוות-אחד שייתן את הדרך ויפתור בעיות יותר מאשר יתכנת בעצמו. 4.את התיכון סיימתי לפני 6 שנים,לא כל כך זוכר איך ניראת המתמטיקה והפיסיקה ואני לא מגיע עם ידע מוקדם בתיכנות או במחשבים(כזכור אני לא "פריק"),האם תהיה לי בעיה בשנת הלימודים הראשונה והאם היא תהייה קשה?יש איזושהי דרך להכין את עצמי ללימודים? בתודה אורן.

ELIELI22

New member
הנושא הזה נטחן מליון פעם ...

ונראה לי שלאנשים קצת נמאס לדון בו .. נסה לחפש אולי במאמרים , או בארכיון .

inbal76

New member
בקיצור נמרץ

1. אין הבדל משמעותי בשוק העבודה. 2. בשביל לעסוק באלגוריתמים צריך דוקטורט או תואר שני לפחות. 3. בשביל להיות ר"צ צריך קודם להיות מתכנת "רגיל" כמה שנים לפחות ולהיות טוב בזה. (אלא אם כן אבא שלך המנכ"ל). 4. אין בעיה מיוחדת. לרוב קצת קשה בשנה הראשונה אבל מתגברים. אפשר להקל על עצמך ע"י לימוד חלק מהחומר בבית אם יש לך זמן.

למעלה