עזרה בבקשה...

bmiata

New member
עזרה בבקשה...

שלום רב אשמח מאוד אם אוכל לקבל קצת מידע (כמובן לא כתחליף לביקור אצל הרופא), זה סיפורי: אני בן 37, לפני כחודשיים יצאה לי בלוטה על שורש כף ידי השמאלית, אובחן ע'י כירורג כף יד שמדובר בגנגליון. הבלוטה ירדה מעצמה אבל הכאב נשאר ואחרי כשבוע החל להתפשט, תחילה ליד ימין ואח'כ לבירכיים, וקרסוליים. בדיקת דם ומיפוי עצמות העלו שלא מדובר בדלקת פרקים, וכך חשב גם אורטופד שבדק אותי. אחרי שלא הועילו כל מיני כדורים אנטי דלקתיים, אני נשלח בכל זאת לראומטולוג. עדיין לא נקבע לי תור (תורים כ"כ רחוקים...מיאש). הכאבים שלי הם בעיקר אחרי פעולה/תנועה ולא תמיד מתרכזים בפרקים דווקא אלא גם (במה שנראה לי) בגידים או כלי דם או ריקמה רכה אחרת. בנוסף יש חולשה כללית. הסיפור הזה נמשך כבר כחודשיים, המתח וחוסר הידיעה כבר מתישים אותי. כנראה שייקח זמן עד שאראה ראומטולוג. למה עליי לצפות? תודה ד'ר.

אבחנה

קשה לקבוע אבחנה אלקטרונית- מצד אחד, העובדה שאתה סובל מכאבים במפרקים רבים , עם אירוע של נפיחות בהחלט מרמז לכיוון של תהליך ראומטי דלקתי. מצד שני, אופי הכאבים (מחמירים אחרי תנועה ) דווקא תומך יותר בתהליך של שחיקה אין ברירה אלא לחכות לבדיקת הראומטולוג והדיקות מעבדה. הכל מקרה, אין מקום לדאגה יתרה- גם אם יגיעו למסקנה שמדובר בתהליך של דלקת מפרקים, יש היום טיפולים רבים שעשויים להועיל

למעלה