עזרה בבקשה

ME212

New member
עזרה בבקשה

שלום כולם, שמי מאיה תלמידת תואר שני בחינוך בימים אלו אני עוובדת על עבודה המאסטר שלי. כנושא לעבודה אני צריכה רעיונות ל2 ארועים מרכזיים שהתרחשו בעשור האחרון במערכת החינוך בישראל. ארועים אלו יכולים להיות- ועדות, החלטות פדגוגיות/מינהליות, תהליכים שונים... וכל זה למעט ועדת דברת אודה על שיתוף פעולה מאיה

הויתור על השיטה הפונטית ללמוד קריאה

המעבר לשיטה הגלובלית, שלדעתי הביא לשיא את רמת האנלפבטיות, והאריך פלאים את התקופה שאורכת ללמד קריאה בכתה א' (מי זוכר שבחנוכה כמעט כולם קראו?)

פלגיה

New member
המיקודים בבחינת הבגרות

מועדי ב' של מתמטיקה ואנגלית פתיחת מועדי חורף לכלל התלמידים ולא רק לנבחני משנה השיטה המודולרית של שאלוני הבגרות במתמטיקה.

פלגיה

New member
כן, זה מתחבר לזה

בעצם כל בחינת הבגרות ברמה של 3 יחידות היא פארסה אחת גדולה. זה מתחיל ברמת הבחינה, עובר במאגר, ממשיך דרך שיטת הצבירה (בוחרים את התשובות הטובות) ומסתיים במכירת אשליה לתלמידים כאילו יוכלו "להשלים לארבע יחידות".

אם הבנתי נכון בבחינה הראשונה כולם

מקבלים 100 בבחינה השלישית אפשר להיכשל. (משהו מוזר שלא קיים בשום מקום בעולם). ועבור העניין הדבילי הזה המון הורים משלמים הון למורה פרטי.

פלגיה

New member
בבחינה השלישית

צריך לקבל מינימום של 15 נקודות. מי שלא מקבל - גם אם בסך הכל עבר (כי עושים ממוצע של שלוש הבחינות) נחשב כאילו נכשל.

פלגיה

New member
כן

וגם את זה יש כאלה שמתקשים להשיג (מי שלומד כדי לענות על שאלה אחת בלבד עלול לשגות בה ולקבל פחות נקודות)

למעלה