עזרה בבקשה-

עזרה בבקשה-

טוב,ערב טוב קודם כל, אני חיילת בצה"ל ומשתחררת עוד כמה חודשים, אני מתחילה לחשוב מה אני רוצה ללמוד ובמה אני בוחרת לעבוד בחיים "שאחרי".. בכל אופן ההורים שלי יושבים עליי חזק על זה ופתאום התחלתי לחשוב והבנתי שאני פשוט לא יודעת מה אני רוצה,יש תחומים שעניינו אותי בעבר אבל ההורים שלי אמרו לי שזה לא יכניס לי מספיק כסף ואין בזה עבודה וכו' וזה דיכא בי את הצורך לעבוד בהם וללמוד אותם ועכשיו אני מגיעה למצב שאין לי יותר חלומות להיות משהו גדול ולצמוח במשהו,וגם אם אני ארצה ההורים שלי לא יסכימו..אני יודעת שאני כבר גדולה להתחיל להקשיב לעצמי אבל ההורים שלי מאוד קשים בנושא וזה יגיע למצב של אפילו לא לדבר איתם אם לא נגיע לפשרה כלשהי,אבל מצד שני למה אני צריכה להתפשר על משהו שההורים שלי רוצים ואני ארגיש שהתפספסו לי הזדמנויות גדולות בחיים ורק בגללם אני לא יכולה להגשים אותם? איך אני יכולה להתנער מתחושת ה"אשם" ולא לפחד לעשות מה שאני רוצה? פרט לזה איך אני יכולה להיות בטוחה שמה שבחרתי הוא הדבר הנכון והטוב ביותר בשבילי...אני לא רוצה לטעות.. תודה לעונים,ושבת שלום.

משובללת

New member
מתוך ניסיון של אמא../images/Emo13.gif

ששתי בנותיה השתחררו מצה"ל..קחי לך פסק זמן לאחר השחרור על תחשבי על כלום! לא להילחץ . אחרי שרות צבאי צריך לקחת חופשה לנקות את הראש ואז בבוא הזמן להחליט. לא למהר כי נעשות שגיאות. קחי לך את הזמן שלך תשמעי אך ורק לעצמך לא לשמוע לאף אחד את יודעת הכי טוב מה טוב בשבילך. סעי לחו"ל אם מתאפשר לך לאחר השחרור לנקות את הראש... בהצלחה משובללת

רעוּת

New member
מכירה את זה...

השתחררתי לפני שבועיים, וכולם שואלים אותי כל הזמן מה אני רוצה לעשות, מה אני רוצה ללמוד, איפה, מתי, מהאני עושה עכשיו, אם אני רוצה לטייל, לאן, לכמה זמן- חופרים.... אני לא חושבת שאת צריכה להילחץ מזה. את תראי כשתשתחררי, יש המון אופציות, ולא חייבים להחליט מיד. אל תקשיבי להורים שלך, אבא שלי כבר סיפר לי עשרות פעמים איך הוא השתחרר מהצבא ושבועיים לפני זה גם התחיל ללמוד באוניברסיטה, אז הסברתי לו שהיום זה לא ככה, ואף אחד לא מתחיל ללמוד מיד...אם מסבירים לאט, בסוף הם קולטים
את כבר מספיק גדולה להחליט לבד מה את רוצה, וגם אם את לא יודעת עכשיו קחי את הזמן שלך, תעבדי, תטיילי, רק אח"כ צריך להחליט. אני מכירה אנשים הרבה יותר גדולים מאיתנו שעדיין לא החליטו מה הם רוצים לעשות כשהם יהיו גדולים..

רעוּת

New member
ועוד משהו-

אזרחות זה הרבה הרבה יותר שווה מצבא [אבל אל תגלי...]

"השמש תזרח כשאני יהיה אזרח"

כמה שהמשפט הזה נכון... בכל אופן אני אנסה לדבר עם ההורים שלי,למרות שהם נורא קשים בנושא. עכשיו המאמץ העיקרי שלי זה להיזכר במה שאני באמת אוהבת לעשות ובמה תמיד רציתי להתמקצע...החלטה קשה ,אני מקווה להגיע לתשובה הנכונה.

כאמא לחיילת שעומדת להשתחרר

עם בעל שמלחיץ כמו ההורים שלך. מה שאני אומרת לבתי שלה יש כוון כלשהו, אך היא לא בטוחה בו, זה לא למהר עם בחירת מקצוע. אני תמיד נותנת לה את הדוגמא של הדור מלפני 20 שנה שאצה לו הדרך לעשות הכל מהר: לבחור מקצוע, להתחתן הכל. בחירת מקצוע זה דבר לא פשוט, בעיקר בשוק של היום עם זאת אסור לבחור את מה שאת ממש שונאת. תתיעצי עם יועצים יש כאלה במשרד העבודה וגם פרטיים, תבדקי את שוק הצעות העבודה. מה מחפשים? כמה? תראי איזה ציונים צריכים, כמה פסיכומטרי. בלי ספק זה מלחיץ, גם אותך וגם את ההורים, לכן אסור לקבל החלטות נמהרות. תסבירי את זה להורים שלך בצורה הכי תקיפה. הם חייבים להבין שכך לא מקבלים החלטות. גם אם תבחרי במשהו שאחר כך לא יראה לך אפשר להחליף מסלול גם בתוך האוניברסיטה. כך עשתה האחיינית שלי והיום היא מאוד מרוצה. שיהיה לך בהצלחה!

יעל :-)

New member
כתבו לך הרבה דברים נכונים,

אז אני רק אוסיף קצת מדעתי. באמת לא צריך למהר. קחי קצת פסק זמן, תבדקי מה קורה מסביב, אילו אופציות ללימודים יש, מה זה יתן אח"כ, מה מצב השוק וכו'. מה שחשוב - תעשי מה שמעניין אותך. ללמוד משהו שמישהו אחר רוצה, לא יתן כלום אלא להיפך לדעתי. זה צריך לבוא מהרצון שלך, הרי את זו שתלמדי, את זו שתשקיעי ואת תצטרכי לחיות עם זה ולעסוק בזה, ולא הם. נכון שלא כדאי שזה יגרור מצב לא טוב בקשר עם ההורים, אבל עם הגישה הנכונה אני מאמינה שאפשר להסביר ולהגיע להבנה. אני בטוחה שהם ירצו באושר שלך. אולי צריך לגשת אליהם בדרך שמדברת אליהם יותר, ולהראות להם את הזווית שלך. אני מכירה חברות שלמדו תואר שלא נתן להן הרבה במובן של לצאת אחרי זה לשוק ולעסוק במקצוע. מה שאומר שזה מצריך מהן לעבוד במשהו שונה מהמקצוע שלמדו, או שהן התחילו תואר שני. אלו גם דברים שצריך לקחת בחשבון, אבל זה לא אומר שהן מתחרטות כי הן בחרו ללמוד משהו שהן אוהבות ומעניין אותן. לא צריך לוותר על חלום. אפשר להסתכל על כל ההשלכות והשלבים שבדרך, ולבדוק אם רוצים להתמודד עם זה. ולגבי לבחור את הדבר הנכון, לא תמיד אפשר לדעת. לפעמים בוחרים תחום שנראה לנו הכי מתאים, ואח"כ מגלים שזה לא ממש זה. בתחום של לימודים יש הרבה אנשים שאחרי שנה מגלים שזה לא מה שהם חשבו או שהם לא נהנים מזה כמו שקיוו, ופשוט מחליפים בחוג/מסלול אחר. זה לא אסון. תמיד צריך להסתכל על הצד החיובי, שלפחות גילית את זה אחרי שנה למשל ולא בסיום תואר. אני מאמינה שמה שירגיש לך נכון, זה הדבר הנכון בשבילך. ואם אח"כ תגלי אחרת, אז זה לא אומר שטעית. זה אומר שהיית צריכה לנסות בשביל להבין שזה לא זה. אחרת לא היית יודעת. שיהיה בהצלחה ותשתדלי להנות מהרגע. נדמה שיש לך עוד זמן עד השחרור ועד שתצטרכי להגיע להחלטה.

על ידי המחשבות את מלחיצה את עצמך

ציפור נחמדה שלום לך ראשית מברוק על השחרור בעוד כמה חודשים, וזה נורא טבעי שאת כבר מעסיקה עצמך במחשבות מה אעשה ביום שאחרי. אבל השתדלי שלא לחשו על כך. תהני לך עד כמה שאת יכולה ממה שקורה לך כעת. ממילא לימודים במכללות ובאוניברסיטאות התחילו כך שלא בוער להחליט כלום. קחי לך את הזמן, השתחררי, נקי קצת את הראש ורק אז תתחילי לחשוב על מה אעשה כשאהיה גדולה ואיך מסבירים להורים וכו' ממילא כעת את עוד לא יכולה כלל להסביר לעצמך והנסיונות שלך להגיע להבנה והחלטה בנושא, הם שמלחיצים אותך. אז נסי להנות ולהגיד לעצמך שאת בוחרת לא להחליט כרגע ואז יוקל לך. נסי זאת ותהני בהצלחה סיון בייבה www/magen4u.co.il

למעלה