עזרה בבקשה

eihi

New member
עזרה בבקשה

הבת שלי בת שישה וחצי חודשים. ינקה מלא עד לפני שלושה שבועות (שאוב+הנקה), הפסקתי לשאוב בעבודה ואני מניקה אותה בבוקר ומשעה 16:00. נסעתי מהעבודה ל5 ימים, שאבתי פעמיים ביום (כדי לשמור על משק החלב). כשחזרתי היא יונקת מעט ומתעצבנת, אני מנסה מספר פעמים ואח"כ נותת לה בקבוק כי היא בוה, אני מרגישה שאין לי מספיק חלב- מה לעשות אני רוצה להשיך להניק.

נשמע כי אספקת חלב שלך פחתה

שאיבה של פעמיים ביום כנראה לא הספיקה כדי לשמר את האספקה שלך (במיוחד אם בד"כ התינוקת יונקת יותר פעמים ביממה מזה). כמו כן, בגיל כל כך צעיר ייתכן שהתינוקת פשוט עושה שביתת הנקה לאחר כמעט שבוע בלי אמא ובלי הנקה, ועוד עם שד פחות מלא ממה שהיא רגילה אליו. בשביל להשיב את משק החלב לקדמותו, אני ממליצה לך לשכור משאבה מקצועית (לדוגמה - מדלה לקטינה) ולשאוב בכל פעם שבתך מקבלת בקבוק (בשעות שבהן את מעוניינת לחזור ולהיניק אותה) את שני הצדדים, למשך כ-15 דקות. סביר שבתחילה לא ייצא הרבה אבל השאיבה היא למטרת הגברת החלב אז שאבי "על ריק". בין לבין, כמובן המשיכי להציע לה את השד ועזרי לה ע"י לחיצות עמוקות בשד שיעזרו להזרים אליה עוד חלב. את יכולה לנסות ליטול כמוסות חילבה (2-3 כמוסות, 3 פעמים ביממה, עם ארוחות) ולראות אם ישנה השפעה. זכרי שעלייך להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי כל תרופה או תוסף מזון שאת נוטלת. אני ממליצה גם לקבל לווי מקצועי של יועצת הנקה. אם יש באפשרותך, כדאי להפגש עם דר' ליבוביץ' - רופאת משפחה ויועצת הנקה מוסמכת. היא נמצאת באזור נתניה: 09-8858256

למעלה