עזרה בבקשה ...

עזרה בבקשה ...

ביתי אלה בת שבועיים ...אני מניקה אותה ואין בעיה עם ההנקה ..אך יש לה פריחה (חררה כזאת ) סביב הצוואר ..האם יכול להיות מהחלב שלי ... ועוד שאלה ..אם הקטנטנה שלי יונקת רק מצד אחד ...האם אני חייבת לשאוב את הצד השני ... ??? לקטנה שלי יש גם כאבי בטן עזים שמתחילים משעה 22.00 עד כמעט 03.00 ...האם גם זה מהחלב .... חייבת עזרה ... תודה .

רונאסטל

New member
החררה הזו לא קשורה להנקה

כל התינוקות עוברים שלב כזה, אני חושבת שזה קשור לחילופים הורמונליים, יכולים לצאת לה גם קשקשים גדולים על הקרקפת, לא להבהל, זה עובר לבד. גזים זה דבר נורמלי, תנסי לקפל לה את הרגליים כלפי הבטן, זה עוזר להם לשחרר (מזכיר קצת את הלידה
) ויכול להיות שזה גרעפס שלא השתחרר. לגבי ההנקה, שהמומחיות יענו... (למרות שאני הנקתי רק מצד אחד כל פעם והלך לי יופי, אם את רוצה לשאוב את יכולה, כדי לשמור רזרבות, אם לא תשאבי משק החלב שלך יתאזן מעצמו לקראת גיל 3 ח' אם אני לא טועה) מזל טוב!!!

שלום לקיסרית אמא של אלה

הפריחה יכולה להיות הורמונלית (מהלידה) ויכולה להיות מפליטות או קצת חלב שנשאר שם ומגרה את העור. הקפידי לשטוף את קפלי הצואר שלה היטב באמבטיה
אם היא יונקת מצד אחד, הציעי את השני כשהיא מסיימת אותו. אם היא לא רוצה אותו - עזבי גם אותה וגם את השד במנוחה
אין צורך לשאוב, ורצוי לתת למשק החלב להתאזן עוד כמה שבועות. אז תוכלי לשאוב ולאגור את החלב לשעת צורך, אם את רוצה בכך. כאבי בטן/גזים - שעות הערב והלילה קשים לתינוקות רבים. זה לא מעיד על החלב שלך... זה פשוט קורה באופן טבעי. מה את עושה בשעות האלו? יש תינוקות שזקוקים לשד באופן כמעט רציף בשעות האלו, ואם היא נראית לך מעוניינת פשוט הניקי אותה. ייתכן וזה מה שיעזור לה. האם ניסית לשים אותה במנשא ולהתהלך מעט (אפילו בבית)? לצאת איתה לאוויר הצח?

Ronnie _Tal

קודם כל תודה רבה על התשובה ..הרגעת אותי בעיניין הפריחה ..מהלידה עד לפני שבוע הייתי גם מניקה וגם שואבת עקב יתר חלב ..החזה גדול ומלא חחלב ...ולכן היועצת הנקה של בית החולים הציע לי לשאוב בנוסף ...אך בזמן האחרון פשוט הפסקתי לשאוב והחזה נראה טוב יותר ואני גם מרגישה נח יותר ....ויש לי עדיין המון חלב ...אז אני לא יודעת אם הוא התאזן לי או לא כי מספיק לה רק שד אחד בכל הנקה ...והיא יונקת בין 5-10 דק' ...זה נורמלי ? על הלילות ניסיתי הכל ....ללכת לקפץ על כדור ..לצאת איתה בילתי אפשרי כי אני גרה בשוויץ וקרררררר ....והיא תמיד צורחת לפני כל הנקה ובזמן ההנקה היא כמו מתעצבנת ושוב יונקת ...אני עושה מה שהוא לא נכון כי לפי היועצת הנקה כאן ...אתנוחות בסדר והיניקה שלה נכונה ...אז למה היא מתלוננת ...יש לי הרגשה שיש לי ילדה שתתלונן המון .....סליחה על המליון שאלות ...פשוט אני אמא בפעם הראשונה והכל חדש לי ...(והיועצת שלי דוברת גרמנית כך ש...אני לא בדיוק מבינה 100% הכל ..ובעיניין הזה אני צריכה להבין 110% ...) בכל אופן ....תודה לך .

יתר חלב

מעניין שהיועצת הציעה לך לשאוב בגלל יבוי חלב - לרוב זה רק מחריף את הבעיה... כי זה לא עוזר לך לווסת את הכמויות אלא גורם לך להמשיך לייצר אותן. הכמויות מתאזנות עם הזמן, ואת תמצאי שהייצור שלך לא יהיה כל כך גדול בעוד מספר שבועות. אם אכן את מייצרת הרבה, ייתכן בהחלט שמספיקות לה כמה דקות על שד אחד. אם היא נותנת חיתולים רטובים ומלוכלכים ועולה היטב במשקל - סימן שמספיק לה
בערבים, אם היא מתלוננת ואת מוצאת שעלייך להניק אותה הרבה יותר, נסי לתת שד אחד במשך שעתיים-שלוש ורק אז להחליף לשני. יכול להיות שבגלל החלב המרובה היא מקבלת יותר מידי, וזה גורם לה לכאבי בטן. באופן כללי, יש תינוקות שסובלים יותר בערבים ובאמת לא תמיד יש מה לעשות... חוץ מלחבק אותה ולהכיל אותה ולאהוב אותה, ולזכור שזה עובר
ושזה לא בגלל משהו שאת עושה או לא עושה. שוב ממליצה בחום על מנשא - גם בבית! מכירה מקרוב את מז"א של שוייץ - הורי גרים בציריך
ואני בצפון אמריקה, גם קר...

חלב יתר ...

רוני קודם כל תודה רבה על התשובה ...עזרת לי מאוד...השאיבה שהיועצת הנקה נתנה לי היא בשביל הקלה לחזה שלי כי ממש יש לי המון והוא נורא כואב לי .... אבל האם הוא יכול להגמר לי עוד כמה שבועות ??? ...אני מעדיפה להיות מלאה חלב ולא להיות ללא אני אוהבת להניק זאת חוויה מקסימה... תודה ... ובנוסף ...אשמח לפגוש אותך בביקורך את ההורים מציריך ... אז לבנתיים ...בייב בייי ובחזרה להנקה ...

למעלה