עזרה בבקשה...

עזרה בבקשה...

אני סטודנט ועיקר ארוחות הצהריים שלי מבוססות על עוף/שניצל עם פתיתים או אורז בגדול....אך הבעיה אני מרגיש מאוד כבד ועייף יש דרך למנוע או להקל על התופעה.... האם יש סוגי מזונות שיותר מכבידים על הקיבה? האם יש דברים שלא מומלץ לאכול לפני הרצאות משום אותה סיבה? תודה!!!

Rיקושט

New member
הייתה לי בעיה כמו שלך

אכלתי ארוחות צהריים בעבודה בדיוק כמו שלך ומייד אחריהן נפלתי מעייפות. גיליתי שאם אני לא אוכל אורז\קוסקוס ומעט מאוד לחם אני לא עייף. תנסה להוסיף בשר וירקות לצד תפוח אדמה (כמות קטנה). אין לי הסברים מדעים, זה פשוט עבד בשבילי.

MidNight Flame

New member
ההסבר מאוד פחות

פחמימה היא מקור אנרגיה עיקרי לתפקוד היומיומי.

PooKiPsiT

New member
../images/Emo12.gif

ההסבר לזה שכשהוא לא אוכל פחמימות הוא לא עייף, הוא שפחמימה היא מקור אנרגיה עיקרי...?

MidNight Flame

New member
אופס, קראתי הפוך את הדברים אבל...

גם לזה יש הסבר - אין פחמימות רמות סרטונין (טעיתי בשם?) נמוכות יותר ולכן פחות עייפות, גם הגיוני :)

PooKiPsiT

New member
תופעה מוכרת...

היי, גם אני סטודנטית, וכבר היו יותר מידי מקרים שבהם אכלתי צהריים באוניברסיטה ובהרצאות אח"כ לא הייתי מסוגלת להבין כלום בגלל תחושת כבדות ועייפות. לכן בדר"כ אני דוחה את ארוחת הצהריים לערב/אחרה"צ כשאני מגיעה הביתה ובאוניברסיטה אני אוכלת לאורך היום דברים כמו סנדביצ'ים, אגוזים, עוגיות, חטיפי אנרגיה וכו'... רוב אנשים הנורמליים גם מביאים פירות, אבל לי יש בעיה פסיכולוגית קשה – פירות לא טעימים לי כשהם לא קרים... אז האופציה הזאת נפסלת בשבילי לצערי. עוד דברים שאפשר לעשות:
אולי להוסיף לארוחה סלט ולהוריד קצת את הכמות של הדברים האחרים, ככה שהארוחה תהיה פחות כבדה.
לחלק את הארוחה לשתי ארוחות קטנות יותר לאורך היום
לא לאכול עד שאתה מרגיש "מפוצץ". גם אם מפסיקים לאכול כשעוד מרגישים טיפה רעבים, הרעב הזה עובר בדר"כ אחרי כמה זמן, והתחושה פחות כבדה ככה. נ.ב. אני לא מומחית גדולה בענייני תזונה. אלה הדברים שעובדים בשבילי.

Ronen49

New member
את לא מומחית גדולה

אבל יש משהו בדבריך
יש בקיבה 3 רצפטורים שאומרים למח מתי הקיבה מלאה. כשאחד מהרצפטורים האלה פועל, הוא גם אומר למח להפריש חומר מרדים. אני לא זוכר איך קוראים לחומר או איזה רצפטור זה (מכני, כימי או נפחתי) אבל התחושה של העייפות שנגרמת אחרי ארוחות גדולות היא בדר"כ בגלל זה.

PooKiPsiT

New member
מה ההגיון בלהפריש חומרים מרדימים?

לתת לגוף לעכל בשקט?

Ronen49

New member
המרצה לא הרחיב עד כדי כך

אבל הוא הסביר את התופעה ואמר שאין סיבה שנדע את הסיבה

אלי ו.

New member
לפני ההגיון

איך את מרגישה לאחר ארוחה כבידה? נכון שלפעמים את משחררת כפתור במכנסיים נאנחת ועוצמת עיניים במין נינוחות כזו? על זה אנחנו מדברים. ההגיון? אני מנחש שאבולוציונית זה לא היה יעיל במיוחד אם אדם רעב היה מאבד את הערנות שלו, לאדם שבע יש כל סיבה להיות מרוצה מעצמו וללכת לישון. להזכירך, אנחנו מתוכננים להשיג אוכל ולשרוד, לא לעשות מבחנים.

PooKiPsiT

New member
אני יודעת שעל זה מדברים

אפילו כתבתי שאני מרגישה את העייפות הזאת בהודעה הראשונה. סתם עניין אותי לדעת מה הסיבה לזה (ומהמעט שאני יודעת על פיזיולוגיה, כמעט לכל דבר יש סיבה
)

ציקהלה

New member
אני לא יודע אם זה מדוייק

אבל הגוף צריך O2 כדי לעכל את האוכל. הגוף שואף לעשות כמה שפחות רק כדי לרכז את האנרגיה שלו בפירוק של האוכל (בימיוחד אם הוא בנוי מדברים כבדים ובכמיות) משהו ששמתי לב גם שצלילות אחרי ארוחה כבדה מתקצרות בהרבה, מיכיוון שיש חוסר חמצן נוראי וגם תהליך הנשימה הופך להיות יותר מהיר ופחות יעיל ביגלל זה. אני עשה היגיון?

למעלה