עזרה בבקשה

idancar

New member
אני עדיין מתעוררת-שנה וחודש

בני בן שנה וחודש ויונק, הלוואי היה מוכן לשתות סימילאק לפני השינה, כשהוא קם (כיום בד"כ פעם אחת בלילה עד שבע בבוקר, קודם היה מתעורר אפילו שלוש פעמים) אבא מביא אותו לאמא והיא מניקה אותו, את האמת, זה נמאס ואני מתה להפסיק אבל הוא בוכה ואז אנחנו מוותרים, לדעתי , מי שיכולה בשלב מוקדם יותר לתת בקבוק ממש רק שיהיו מוכנים ולא רק ציצי זה תלותי מדי ואם מישהי יכולה לומר לי מה לעשות כדי להפסיק את ההנקה -אשמח.לא לוותר לו? לתת לו לבכות בלילה?

idancar

New member
סליחה על הניסוח

מקווה שהבנתן , אני הולכת לישון הייתי בבחינה באוניברסיטה , אפשר להבין את סיבת הבלבול.. התכוונתי שכדאי לשלב מעט סימילאק או מטרנה כי אחרת בגיל מבוגר יותר הם נלחמים על הציצי!

קטי נמר

New member
עזרה בבקשה

ביתי הת החמישה חודשים יונקת בלילה כל שלוש שעות לערך. הדבר קשה לי מכיוון שעלי לקום בבוקר ולתפקדש בצורה מלאה (עלי לציין כי יש לי עוד שני ילדים בבית הזקוקים לי). במשך היום השינה שלה אינה רצופה ותמיד נשאר לי הרושם כי היא רעבה. אנא עיזרי לי לשפר את המצב היות ואני מתמוטטת .מכיוון שאני כל הזמן עם הציצי בחוץ.

בקבוק אינו פתרון קסם!

אני מכירה הרבה מאוד תינוקות שישנים לילה שלם (כן, שלם!) שהם יונקים בלעדית. אני גם מכירה תינוקות שאינם יונקים מהלידה, שמתעוררים שנים בלילות. המסקנה של אימהות רבות היא שזה קשור לאופי של שילד, ולא לצורת ההאכלה. אורית מדריכת לה לצ'ה

idancar

New member
נכון, שאלה לאורית

אכן, אני יודעת שזה אופי של ילד. הקטע הוא שהוא רגיל להנקה וזה הרגל!! אתמול הוא התעורר בלילה והייתי נחושה והוא בכה, לאחר שהרגעתי אותו הוא שיחק במיטה ונרדם. שאלה: האם להפסיק את ההנקה עכשיו או בהדרגה? הנקתי פעמיים ביממה בשעות 02:00 ו 06:30 בערך... תודה רבה, אפרת

בהדרגה ובאהבה

יש ספר מעולה שמסביר על השיטה של לימוד הרגלי שינה חדשים: "שינה ללא בכי" של אליזבט פנטלי, הוצאת מטר. ניתן לרכישה דרך לה לצ'ה באתר וגם בהפנינג בפארק רעננה ב8/8. אחד הטיפים שאני זוכרת מהספר זה לנתק את התינוק מהשד קצת מוקדם יותר כל פעם (בהתחלה זה כאשר הוא כמעט נרדם) , ולחבק אותו עד שנרדם בחזרה. אם הוא בוכה, שוב מניקים. אבל אם עושים מספיק בהדרגה, הוא יסגל את היכולת להירדם ללא הנקה, בלי לבכות. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

קושי של חוסר שינה

אחד הדברים הכי קשים של הורות זה העייפות המתמדת. אימהות שונות מתמודדות עם העייפות בדרכים שונות. יש אימהות שבוחרות לישון ביום ו/או בלילה עם התינוקות שלהן, ובצורה כזאת שורדות (כי קמות פחות, ומנמנות תוך כדי הנקה). יש אימהות שהאבא עוזר בלילה- מביא את התינוק לאימא, ומחזיר לאחר הנקה למיטה, וככה מקל על האימא. יש אימהות שמצליחות לישון אחר הצהריים (אפילו מזמינות סבתא לעזור עם הגדולים על-מנת לישון קצת). יש ספר טוב שמדבר על הנושא המאתגר הזה: " הורים גם בלילה" של דר' סירס. אפשר להזמין באתר של לה לצ'ה, ואפשר לקנות בהפנינג שבוע ההנקה ב- 8/8 בפארק רעננה (מ 15:30). לילה טוב! אורית מדריכת לה ל'צה

למעלה