עזרה בבקשה!!!!

דנה^^

New member
עזרה בבקשה!!!!

אוקיי.. זה בקשר ללשון.. אל תהרגו אותי בבקשה.. אני צריכה עזרה דחוף!! אני יודעת שמי שלא למד את זה לא יבין על מה אני מדברת, ומי שכבר עבר את זה לא זוכר אבל בבקשה תנסו.. יש לי בספר לשון טבלה של בניינים וזמנים. בבניין פעל (קל) מתחת לבינוני (הווה) כתוב: שָמוּר היו כמה ניסיונות לעזור לי עם זה, אבל רובם לא הצליחו ואין לי את הטלפון של המורה, מה שכן- יש לי מבחן מייד אחרי החופש.. אני רוצה לדעת איך זה שהמילה שמור יכולה להיות הווה בבניין קל? אם כבר אז נפעל.. לא? אבל איך פועל סביל יכול להיות בבניין פעיל? (דור יכול להיות שזה באמת שם, זה פשוט כל כך לא מסתדר למה זה מופיע בטבלת פעלים, אחרי שאני אצליח לברר בכל זאת, אני אגיד לך :)). טוב תודה מראש ו.. אממ.. זהו.. ביי

שריר

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

דנה זהו ההודעה הכי מצחיקה שקראתי בזמן האחרון אני קורא והמוח מתרגם ל בלבה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה לא הבנתי כלום ממה שאמרת

אני אתרגם עכשיו את מה שדנה אמרה

דנה אמרה - "בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה בלה.................... בלללעעעעעע!!!!!" דנה מספיק כבר!!!!!!!!!! הפכת את הפורום הזה לפורום לשון ועלית לי כבר על העצבים!!!! זה פורום על חלומות צלולים ולא פורום לשיעורי לשון, תפסיקי כבר עם השיעורי לשון שלך פה או שתלכי לפורום לשון!!!!! אחד שדנה עלתה לו על העצבים

Mr. Nice Guy

New member
דנלה, קצת על משקל פעול -

לבניין קל יש שלושה משקלים - פָעַל - כמו שמר פָעׁל - כמו יכל פָעֶל - כמו גדל וההכי נדיר מבינהם: פָעוּל - כמו שמור נכון , קל מאוד להתבלבל בינו לבין בניין פיעל ונפעל, פשוט צריך לזכור אותו, כך שכל פעם שיופיעו פועל ישר תדעי שזה לפי פעול (תרשמי רשימה של פעלים שאת מכירה לפי הבניין הזה, זה בטוח יכניס אותו טוב טוב למוח).

Mr. Nice Guy

New member
"שלושה משקלים" וכתבתי ארבעה...../images/Emo13.gif

המשקל השני - פָעֶל יצא שם מוזר, לא יודע מה ניקדתי מתחת לע´ אבל זה אמור להיות צירי (לא זוכר אם אומרים צירי או צירה)

דנה^^

New member
תודה!! ../images/Emo13.gif

ממש ממש תודה! אתה יודע זה כזה מוזר, כי הנושא האחרון שלמדנו שקשור לזה הוא "דיוקי הגייה" והמורה שלנו הזכירה את המשקלים פָעֵל ופָעֹל אבל לא טרחה להגיד שיש גם משקל פָעוּל... נראה לי אני באמת יעשה רשימה ענקית של פעלים.. אני גם אעבוד עם מה שיש בספר ו.. אוף כמה שאין לי כוח לזה.. אבל יהיה בסדר :) שוב תודה :) ועוד משהו: לכל מי שההודעות שלי מעצבנות אותו (ואני לא מדברת על שריר עכשיו, אלא על זה שאפילו לא טרח להזדהות) אז אם יש לך משהו להגיד לפחות תגיד מי אתה אחרת ההודעה שלך מבחנתי ממש לא שווה התייחסות, אבל מפני שאני כן אתייחס אז אני בפורום הזה הרבה זמן, ולשון זה לא הדבר היחידי שאני מדברת עליו. יש לי זכות מלאה לכתוב את מה שבא לי ו..כן.. גם אם זה לא בהקשר של חלומות צלולים. רק שתדע שאם כל מה שהיו כותבים עליו בפורום היה על חלומות צלולים ולנתח אותם אז זה היה ממש ממש משעמם. חלומות צלולים- זה הנושא של הפורום אבל כ-ל יום כ-ל היום לדבר רק על זה? אז לא.. אני לא אפסיק להשאיר הודעות שלא קשורות באופן ישיר לפורום הזה ואם יש לך בעיות אז תעזוב אתה כי לי איך אף כוונה כזו :)

ליטן א

New member
שמוּר - לשמור ולזכור...

כשהייתה לי את הבגרות ללשון, אמרה המורה שלנו - תסמנו לב גדול סביב המילה הזאת, בשביל לזכור שזה הווה בבניין קל... אגב, בבגרות נדמה לי שהייתה שאלה על זה, ששווה 2 נקודות..

למעלה