עזרה בבקשה

me2006

New member
עזרה בבקשה

שלום אני זקוקה נואשות לעזרה בבקשה והמקרה שלי הוא כזה: אני בוגרת תואר ראשון ושני במנהל עסקים. הלכתי ללמוד בגיל 20 ישר אחרי הצבא כי "כך ההורים חשבו שהכי טוב". לא ידעתי כמובן מה אני רוצה אז מנהל עסקים וכלכלה היה נראה משהו די כללי עם הכנסה בטוחה... עבדתי בבנק מקומי 8 שנים והחלטתי לפני כשנה וחצי לעבור למגזר הפרטי - בתפקיד בכיר בתחום הכספים. עוד לפני המעבר לתחום הפרטי, היו לי חלומות שמאוד רציתי להגשים -ללמוד משהו אחר ולעסוק במשהו אחר שקשור עם אנשים ולא מספרים כי אנשים הם אלו שנוגעים בי לעומת מספרים שלא מדברים אלי כלל וכלל. אך מכיוון שהיה צורך לפרנס (משכורת של הבעל בלבד -לא מתאימה לרמת החיים אשר אנו מבקשים לנהל...)ויש גם ילד בן 4 שצריך לשלוח לגן... בהתחלה בתפקידי החדש חייתי בהכחשה - שכנעתי את עצמי שאני נהנית ובאמת למדתי המון דברים חדשים ועסקתי בתחומים שלא הכרתי עד אז. הבעיה היא שלאחר שנה האסימון נפל - כל יום הוא קשה יותר מהקודם. קשה לי לאסוף את הכוחות כל בוקר וללכת לעבודה. כל דקה שם היא סבל. מה שכן החלטתי - זה לקדם את האינטרס האישי שלי בינתיים והתחלתי ללמוד קורס שנתי בנושא שאני מעוניינת מאוד לעסוק בו בדרך כלשהי בעתיד. בינתיים גם אני בהריון - יולדת באמצע שנה הבאה ולכן שינוי קיצוני לא יכול לבוא כרגע בחשבון... אנא - מתחננת לעזרה - לראות את קצה האור... מה ניתן לעשות? תודה רבה מראש!!!

שאלה

מצטער, לא ברור לי הקונפליקט מולו את נצבת. האם את מוכנה לנסות ולהגדיר מחדש את ההתלבטות או הקושי. מהי החוויה תוך כדי עבודה ומה היית רוצה שיקרה ? אמיר דרור

me2006

New member
הבהרה

אני רוצה לעזוב מקצוע שבשבילו למדתי 6 שנים ולעשות הסבה מקצועית לתחום אחר לגמרי...ההחלטה מה ואיך קשה לי - הבעיה לקום ולעזוב מקצוע בו אני מרוויחה משכורת יפה מאוד +רכב +כל התנאים וללכת לכיוון הלא נודע. איך אוזרים אומץ לתהליך כזה? איך אני יודעת שזה הדבר הנכון בשבילי? מאוד רוצה לעשות שינוי אך נחבטת עם המון שאלות פתוחות ולא ברורות! מקוו שקצת הובהר הקונפליקט...

tmaz

New member
דווקא הלידה יכולה להיות סיבה

לקחת פסק זמן מהעבודה הנוכחית, ולחשוב מחדש. מה גם, שאני מכירה זוגות שעשו את החשבון כמה עולה להחזיק שני ילדים במוסדות חינוך, וגילו שהמשכורת השניה לא ממש שווה את זה (בנוסף הוצאות עקיפות כגון נסיעות, ארוחות צהריים קנויות בעבודה, ודברים נוספים). כתבת גם "משכורת של הבעל בלבד -לא מתאימה לרמת החיים אשר אנו מבקשים לנהל". כמובן שאין לי מושג מהי רמת החיים הנוכחית שלכם, אבל ידוע לי על אנשים רבים שבחנו מחדש את רמת ההוצאות שלהם, וגילו שהם יכולים להוריד אותה באופן משמעותי, מבלי לפגוע באיכות חייהם, כלומר בדברים החשובים להם באמת. את יכולה לערוך רשימה של כל ההוצאות שלך בחודש אחד, להסתכל עליה פריט-פריט, ולהתחיל לשאול את עצמך: עד כמה ההוצאה הזאת הביאה לי תועלת או גרמה לי שמחה? ואיזו אולי תגלי תשובות מפתיעות. אומץ את מוצאת בתוך עצמך. אבל את יכולה לחפש (גם באינטרנט) אנשים אחרים שעשו שינוי בחיים ובקריירה שלהם, ולשאוב מכך השראה. נדמה לי שאנשים רבים עשו את התהליך הזה בהדרגה (כמוך - קודם כל קורס, אחר כך התחלות חדשות בקטן) ולא במכה אחת. בהצלחה בתהליך שלך.

שינוי קריירה - נדרשת אסטרטגיה

עכשיו את ברורה יותר. אני מקווה שברור לך שלא ניתן לייצר תשובות ופתרונות מעשיים למכלול הזה בהינף יד או בהבל פה. מדובר בתהליך שאת תדרשי לעבור כדי להגיע למחוז חפצך. פעמים רבות הבהירות נוצרת / מתגבשת תוך כדי החיפוש ותוך כדי עיבוד של כל אותן שאלות ואותם תכנים שכנראה עד היום לא זכו לתשומת לב ועיבוד מתאימים. אני מפנה אותך למאמר רלוונטי תקיעות היא רק תחילת הסיפור - אסטרטגיית שינוי קריירה כאן תראי אם המאמר עוזר לך יום טוב, אמיר

tehila13

New member
אני במצב דומה

אני מהנדסת תונה . עבדתי בעבודה די בטוחה וגם עם שעות די נורמליות (בהתחשב להיי-טק). יש לי שני ילדים (בני 3 ו 8 חודשים). גם אני סבלתי מכל יום בעבודה שלי , אבל כל הזמן שיכנעתי את עצמי שהכל ממש נפלא , יש לי משכורת טובה ובלה בלה ...). אחרי חופשת לידה די ארוכה חזרתי לעודה ואחרי שבוע נגמר לי הסוס.היתי סובלת כל רגע בעבודה . אז קמתי ועזבתי. עכשיו אני פתחתי בקרירה של עקרת בית (מדופלמת יש לציין
)ובינתים נהנת מגידול ילדי וחושבת על האופציות לעתיד. חשבתי ללכת ללמוד תואר אחר (מדעי תזונה) אבל נראה לי אני אצטרך לוותר על זה בינתים כי זה ידרוש המון שעות מחוץ לבית . וגם משהו שאולי יוכל לעזור. את לא זרקת את התואר שלך לפח. אם את תראי שלא מסתדר לך בתחום החדש תמיד תוכלי לחזור ולעבוד במקצועה שלך.

בבקשה

אני חושבת שאת דווקא בדרך למקום המתאים לך. את לומדת נושא שאת מעוניינת לעסוק בו, את יודעת שמתי שהוא יבוא השינוי. אני מציעה לך לתכנן מסלול קריירה מהנקודה הנוכחית (כשתדעי שעוד מעט זה נגמר זה יחזק אותך). למשל, אחרי שתסיימי את הלימודים...כשהילד יהיה בן...אז... בינתיים תתחילי גם לחקור על העיסוק שאליו את הולכת, ללמוד איך משווקים את עצמך בתחום הזה, מי אוכלוסיית היעד שלך, איזה תכנים את צריכה להכין...איפה את יכולה לעבודה... אני חושבת שהמשפט הבא יניע אותך: :) איך תלמדי את ילדייך לממש את עצמם אם את לא מממשת את עצמך. לבסוף, בעיסוק שאת תתאימי לו ותעשי אותו טוב גם תצליחי מבחינה כלכלית. אני מצרפת כתובת אתר שמופיעים בו סיפורים של נשים שעשו שינוי קיצוני בקריירה - הן מצליחות ומאושרות. www.iknowedge.co.il

למעלה