עזרה בבקשה

SARSAI

New member
עזרה בבקשה

אני משתדלת ובד"כ מצליחה לאכול תזונה מסודרת ומאוזנת, אך בסוף הארוחה כשאני מלאה, יש בי דחף בלי נשלט ואז אני לוקחת מכל הבא ליד בד"כ מאפים וסוכרים ריקים. מצאתי לאחרונה פטנט והוא ללעוס את המאכל (למשל בורקס, עוגיות) ואח"כ לירוק. האם כך נספגות בכל זאת קלוריות, סוכרים או שומנים? או שזה פיתרון טוב שלא לבלוע את הקינוחים. אצלי זה לא נגמר בעוגיה וזהו. תודה מראש.

zola

New member
אז ככה

למרות שאיני איש מקצוע,נראה לי אך טיבעי שאים את לא בולעת אין לגוף שום ערך תזונתי באוכל מפני שהאוכל לא הגיע לקיבה שתפקידה היא לפרק את המזון לרכיביו שבהם משתמש הגוף לצרכיו(סוכרים,שומנים וכו´). בקשר לבעיה שלך יש לי המלצה: תשתי הרבה מים לפני הארוחה(2-3 כוסות לפני וגם תשתי במהלך הארוחה) וכמו כן תוכלי ירקות (צלחת גדולה של סלט ירקות עדיפה אך אים נמאס לך אפשר כול סוג של ירקות כדוגמת ברוקולי,כרובית,לקט של סנפרוסט וכו´).אחרי שתעשי זאת כבר תרגישי שובע ואים גם תואכלי את המשך הארוחה השיגרתית תרגישי ממש מפוצצת.וזה באחריות!

תוספת קטנה

בתוספת לדברי ZOLA (הנכונים). יש הרואים בשיטה של הלעיסה והיריקה סוג של הפרעת אכילה. ישנו פורום תמיכה בנושא כדאי לך להכנס ולדבר עם חברי הפורום.

SARSAI

New member
הבהרה

אני כן אוכלת בארוחה בדיוק כפי שהצעת: הרבה ירקות, לקט ירקות וכו´, וגם שותה הרבה, הבעיה היא שאין לי שליטה אח"כ, למרות שאני מפוצצת מירקות ושתייה ואוכל מזין שהוא הארוחה, בא לי משהו עוד דברים, מה שיש בארונות אצל ההורים שלי, מעט עוגיות, חטיפים וזה נגרר לבולמוס, ולכן היריקות הן בערך פתרון. פניתי גם לפורום המתאים, תודה.

מתוקים בסוף האוכל

גם אני אוהבת לאכול משהו מתוק בסיום הארוחה. אם אני בעבודה - יש לי תמיד חבילת ופלים שאני מוציאה מהמגירה, שולפת אחד ומחזירה בחזרה. אם אני בבית - תמיד יש לי במקפיא תמרים קפואים (לא ממותקים), ואני אוכלת אחד, ככה זה גם מתוק וגם יותר בריא. בהצלחה...

SARSAI

New member
לחגיתוש ועוד-מתוקים

אם אני מחזיקה וופלים בעבודה, מניסיון, אני מתחילה באחד וזה ממשיך וממשיך עד שאני מחליטה ללעוס ולזרוק בלי לבלוע כמעט ואיני מסוגלת להפסיק עד שהחבילה לא מסתיימת (מבקשת להדגיש לא תמיד זה ככה אבל לפחות 3 פעמים בשבוע). אפשר לקבל תגובות. תודה.

אני עדיין בעד ופלים

אם יש מישהו בעבודה שאתם בקשרים טובים, שימי את הופלים אצלו(ה) ותבקשי שיגבילו אותך.

למעלה