עזרה בבקשה

YAELIKH

New member
עזרה בבקשה

אני מש"קית חינוך, סיימתי את הקורס ב22 ביוני ושובצתי לחיל האוויר. בגלל טעות שנעשתה בימ"מ במשך ארבעה חודשים לא היה לי תקןובעצם העבירו אותי בין בסיסים בתוך החיל למרות שידעו שאין תקנים ולא הסכימו להוציאני לחיל הירוק. בבסיס השלישי הגשתי 55 עם בקשה להשתבץ בגדוד בירוק(יש לציין שהעלתי פרופיל באותה תקופה) ולבסוף הסכימו לשבצני בבא"ח צנחנים. באותה עת שהודיעו לי על האישור התפנה התקן בבסיס בו הייתי בחיל האוויר. אך מכיוון שאושרה בקשתי והובא לידיעתי שקיבלתי בא"ח צנחנים עזבתי. אך להפתעת י לאחר שסיימתי את כל ההליך ליציאה מהחיל וכניסה לירוק התברר שמפקד בא"ח צנחנים(35) מסרב לקבלני מכיוון שאני מסבב ב'. קצינת החטיבה הציעה לבצע ראיון עמי לפני קביעה זו, ואכן התבצע והסברתי לה שלמעשה עד עתה לא התחלתי את התפקיד וכי זה יותר כסבב א' מאשר ב'. היא המליצה שישבצו אותי עדיין בבא"ח למרות שאני נקראת סבב ב. אך מפקד הבא"ח מסרב בתוקף לקבל מישהי מסבב ב'(זו הסיבה היחידה) ומוכן לקבל רק מישהי שסיימה קורס כרגע. בעיקרון פניתי לקצינת פניות הציבור, והתחילו לטפל בזה. השאלה שלי, האם זה לגיטימי לפסול אותי רק ע"פ שאנני סבב ב', האם זה חוקי?. מקח"ר בעיקרון גם ניסו לדבר עם המפקד אך הוא לא מוכן להקשיב. ורצו שאני אתחלף עם מש"קית שהגיעה ליחידת הסברה של הצנחנים. אני סירבתי בתוקף וטענתי שאיני מוכנה שאו שישבצוני בבא"ח או שימצאו לי שיבוץ אחר. האם יש לי עוד סיכוי להשתבץ בבא"ח או שאין לי מה לעשות כנגד החלטת מפקד הבא"ח? האם יש עוד אפשרויות שאוכל להעזר בהם? בבקשה אם יש לכם ידע שיוכל לעזור לי תענו לי. תודה נועה

סמדר בנ

New member
לא ברור לי

מהיכן את יודעת שדוקא מפקד הבא"ח הוא זה שחוסם את הגעתך. נראה לי מוזר שהוא מתעסק בשיבוץ של חוגר. בכל מקרה, ייתכן והסיבה להתנגדות היא הפז"מ שנותר לך לעומת מש"קית שרק סיימה אם כי זה נשמע תמוה. אני לא יודעת מה סמכויות של מפקד בסיס בהחלטות על שיבוץ. אני מבינה שהתראיינת אצל קצינת החינוך החטיבתית? האם היא מודעת שלא קיבלת את התפקיד למרות המלצתה? קצין פניות הציבור הוא אחד הגופים שמטפלים בבעיות בשירות, אופציה אחרת היא קצין קבילות חיילים שמטפל במקרים שבהם נעשה לחייל עוול, או ננקטה כלפיו פעולה בלתי חוקית, התעללות וכד'. אני חושבת שאין טעם לפנות במקביל - קפ"צ בד"כ מגיבים מהר וכדאי לשמוע מה תגובתם.

YAELIKH

New member
אף אחד לא הבין מדוע הוא מתעסק.

ידוע לי מכיוון שזה מה שהוסבר לי ע"י הקצינה של החטיבה. ולאחר בראיון עימה נעשה מאמץ שוב לשכנע את מפקד הבסיס אך הוא לא הסכים. בעיקרון פניתי כבר לקצינת פניות ציבור. השאלה עד כמה הם יוכלו לעזור לי...

סמדר בנ

New member
הם בד"כ נותנים מענה מהר

תצטרכי סבלנות כי נכנסת ליום כיפור. אם יעזרו או לא? נקווה שכן. אני בכל מקרה מציעה שלא תתעקשי דוקא על השיבוץ הזה ואם יציעו לך תפקיד במקום אחר תלכי על זה. יש מספיק בסיסים אחרים. זה בסה"כ לא בריא להגיע לתפקיד כשכפו אותך על מפקד - גם אם יתברר שאת צודקת והא טעה.

למעלה