עזרה בבקשה

kicki007

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולם, אני מרגישה ממש מתוסכלת..אולי כאן מישהו יוכל לכוון אותי... אני מאוד רוצה ללמוד משהוא שאני אוהבת ולא משהו שאני לומדת מבחירת מחדל, הבעייה היא שאני מתעניינת בגרמניה ותרבותה, זה התחום היחיד שאני מוצאת בו סיפוק והנאה, אך לפי מה שהבנתי אין משהוא ספציפי שאני יכולה ללמוד על גרמניה, יחסים בין מדינות היא האופצייה היחידה שכולם ממליצים לי עליה, אבל אני לא מוצאת בזה עניין. יש לציין שאני מתכוונת ללכת לאוניברסיטה העברית בי-ם... למישהו יש המלצות? דרך להכווין אותי? תודה מראש,

לימודים גרמניים

יש חוג לגרמנית באוניברסיטה העברית: מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 גרמנית - שפה וספרות/אקדמי אונ' עברית, פקולטה למדעי הרוח, י"ם כתובת: הר הצופים ירושלים 91905 טלפון:02/5882882 מועד הרשמה: 23.1.05 - 31.3.05 תתאפשר הרשמה מאוחרת ותמשך כל עוד יוותרו מקומות פנויים. מועד תחילת הלימודים: 30.10.05 (הרשמה לסמסטר ב' ראו הסבר בסעיף מידע נוסף) גובה שכר לימוד: 8,583 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ה משך הלימודים: שלוש שנים שעות לימוד: בשעות היום. דרישות מוקדמות: תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי תעודה בסיום: תואר ראשון - B.A בגרמנית מועד אחרון לפסיכומטרי: מועד יולי תקף לפקולטה למדעי הרוח, להוציא החוגים המפורטים בסעיף תנאי קבלה. מידעת סיכויי קבלה(אתר אינטרנט):<http://www.meidaat.co.il תנאי קבלה: תנאי קבלה כלליים לתואר ראשון בפקולטה למדעי הרוח באוניברסיטה העברית לתשס"ו: ניתן להתקבל על פי אחד מהערוצים הבאים: א. קבלה ישירה: (א) בעלי תעודת בגרות בציון ממוצע 9.75 ומעלה יתקבלו לכל התחומים על סמך תעודת בגרות בלבד, להוציא החוגים גאוגרפיה, חינוך, מדעי הקוגניציה, תוכנית אמירים, תוכנית רביבים, והתוכנית המשולבת פילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה. (ב) מועמדים בעלי ציון פסיכומטרי 600 ומעלה יתקבלו לכל התחומים להוציא החוגים המפורטים בסעיף א'. (ג) משנפתחה הרשמה ב"סבב ב" לחוג מסויים, לא ניתן יהיה להתקבל אליו בערוץ ה"קבלה הישירה". ב. קבלה על סמך ציון משוקלל: ניתן לשקלל את הבחינה הפסיכומטרית עם כל אחד מהתעודות הבאות: תעודת בגרות, או מכינה קדם אקדמית, או מכינת בי"ס לתלמידים מחו"ל של האונ' העברית, או לימודים אקדמיים. ג. קבלה על סמך הבחינה הפסיכומטרית בלבד - מועמדים בני 30 ומעלה יוכלו להתקבל גם על סמך הבחינה הפסיכומטרית בלבד אם יעמדו בסף הנדרש. ד. העדפה מתקנת - ראויים לקידום: מועמדים הראויים לקידום יוכלו להתקבל גם אם ציונם המשוקלל נמוך מסף הקבלה הרגיל לחוג. על המועמדים לעמוד בדרישות הבאות: נרשמים לשנה א' לתואר בוגר. גילם נמוך מ - 30 . נמצאו "ראויים לקידום" על פי אמות המידה המתבססות על כללי האגודה לקידום החינוך. אמות מידה אלה כוללות: אזור המגורים, בי"ס תיכון בו למד המועמד, השכלת ההורים, מספר הנפשות במשפחה ובעיות מיוחדות של המועמד או בני משפחתו (נתונים המתיחסים לתקופת הלימודים התיכוניים של המועמד). ועדת קבלה תבדוק את מידת ההתאמה של המועמד. מספר המתקבלים מוגבל. מידע נוסף ובדיקת סיכויי קבלה בטלפון 02/5882882. ה. תוכנית מעל"ה - מסלול עיוני ללומד המבוגר: התוכנית מיועדת לבני 40 ומעלה, המעוניינים ללמוד לתואר ראשון בפקולטה למדעי הרוח, בקורסים נבחרים בפקולטות למדעי החברה והטבע. לתוכנית מעל"ה יתקבלו מועמדים ללא צורך בתעודת בגרות או בחינה פסיכומטרית. מידע נוסף במכון מגיד, הר הצופים טל. 02/5882444 . דרישות נוספות: א. מועד הבחינה הפסיכומטרית: מועד יולי תקף לפקולטה למדעי הרוח (להוציא החוגים: חינוך, תוכנית רביבים, תוכנית אמירים, מדעי הקוגניציה ותוכנית משולבת: פיסולופיה, כלכלה ומדע המדינה). ב. אנגלית - נדרשת רמה 3 לפחות במבחן האנגלית שבבחינה הפסיכומטרית. בכמה תחומים נדרשת רמה גבוהה יותר. פרטים נוספים במדריך בפרק "רמת אנגלית". ג. רמת עברית נדרשת: מועמדים שסיימו בית ספר תיכון ששפת ההוראה בו אינה עברית חייבים להיבחן: בבחינת ידע בעברית (יע"ל) או בבחינת מיון בעברית. ד. תוכניות למצטיינים "אמירים" ואחרות - ראו במקצוע "לימודים למצטיינים". תנאי קבלה נוספים: הלימודים בחוג מחייבים ידיעת הלשון הגרמנית ברמה של יכולת קריאה שוטפת בטקסט ספרותי. ידיעת הלשון תיבדק במבחן המיון. החוג מציע אפשרויות לרכוש ו/או להשלים מיומנות לשונית. מועמדים ללא רקע בשפה הגרמנית יפנו למזכירות החוג כדי לקבל פרטים על המסלול המיוחד. מועמדים בעלי ידיעות כלשהן ייבחנו בבחינת מיון. תוכנית לימודים: שפה וספרות גרמנית - תואר ראשון. התלמידים רשאים ללמוד בחוג כחוג ראשי או כחוג משני. מטרת הלימודים בחוג להקנות ידיעות מעשיות ועיוניות בשפה הגרמנית הכתובה והמדוברת ובספרות הגרמנית מן המאה השמונה עשרה עד ימינו. קורס מקיף יקנה לתלמידים מושגי יסוד בגרמנית. מלבד קורסי מבוא לתולדות הספרות ולסוגיה השונים (שירה, דרמה, סיפורת), יינתנו קורסים על סופרים, ז'אנרים, זרמים ומוטיבים בספרות הגרמנית בקונטקסט התרבותי ויושם דגש על לימוד דרכי גישה אל חקר הספרות. קורסים עיוניים מובהקים שמורים לשלב הלימודים המתקדמים. דרכים שונות פתוחות לפני בוגרי החוג: להמשיך וללמוד באוניברסיטה גרמנית או אוסטרית ללא דרישות לשוניות נוספות; ללמוד לתואר שני בלימודים גרמניים או באחד החוגים הקרובים ללימודים גרמניים; להשתלם ולהשתלב בהוראת גרמנית במסגרות שונות; לפנות למקומות עבודה בסקטור הציבורי ובתעשייה, בהם מתקיים קשר עם ארצות דוברות גרמנית. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הערה: קיימת גם חטיבת לימודים גרמניים, במסגרת תוכנית הלימודים הרב- תחומית. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מידע נוסף (מלגות, מעונות וכו'): א. מילגות - מוענקות על סמך הישגים לימודיים ומצב כלכלי. ב. מעונות - פרטים בלשכת דיקן הסטודנטים. ג. מענה קולי טלפוני 02/6584111 ניתן לקבל מידע על ההרשמה ונתוני הקבלה. לקבלת המידע על הפונים להקיש את מספר הרישום (המופיע על ספח הקבלה של שובר דמי ההרשמה) ואת מספר תעודת הזהות. בירורים נוספים בטל. 02/5882882 בשעות 10.00 - 13.00 . ד. הרשמה לסמסטר ב' (בכמה מהחוגים בפקולטה למדעי הרוח) תתקיים במהלך חודשים נובמבר-דצמבר. רשימת החוגים שיפתחו להרשמה בסמסטר ב' תפורסם בעיתונים, וכן על לוח המודעות במלק"ת (משרד לקבלת לתמידים), סמוך למועד ההרשמה. ה. גם הרשמה באמצעות האינטרנט באתר האוניברסיטה. טלפון בחוג: תואר ראשון, שפה וספרות גרמנית 02/5883851 אתר באינטרנט: info.huji.ac.il אתר הרשמה. נכון ל- תשס"ו ** אגב ישנן תוכניות לחילופי סטודנטים וגם מלגות לא מעטות של ממשלת גרמניה לסטודנטים המעונינים ללמוד תקופה מסוימת שם נןשאים הקשורים לשפה או תרבות גרמניה. לפרטים תוכלי לפנות לשגרירות.

kicki007

New member
ותרבות

לפי מיטב הבנתי הדגש הוא על השפה והספרות הגרמנית פחות בנוגע לתרבות

למעלה