עזרה בבקשה

דולידול

New member
עזרה בבקשה

בת 32,לפני כמה חדשים התחילו לי בבוקר נוקשות באמצבעות הידים, בדיקת דם היה R.P חיובי, שקיעת דם נורמלי. ראמטלוגית בדקה אמרה שזה לא דלקת פרקים, עברו כמה חודשים הצטרפו לכאבים כפות הרגלים לא יכולה לדרוך עליהם, הכתפיים לא זזות, וגם הברכיים מאוד כואבות , בדיקת דם נוספת R.P חיובי שיקעת דם נורמלית, הראומטלוגית זה עדיין לא דלקת פרקים מציינת גם שלא היה נפיחות בברכיים או בכתפיים וגם לא אודם, יש כאבים באמצבעות הידיים ונפיחות בפרק של האצבע, הרופאה אומרת זה לא מתאים לדלקת פרקים כי הכאב לא בשורש כף היד. כיום אני כבר לא מתפקדת לא הולכת לעבודה, לא ישנה בלילה, לא יכולה לזוז, הנוקשות והכאבים נמשכים עד הצהריים, לא דורכת על הרגליים לא יכולה לפתוח בקבוק שתיה, מוגבלת לחלוטין, בדיקות דם הראו שעכשיו שקיעת דם גבוהה 28 ראומטלוגית קבעה דלקת פרקים לא ספציפית. כדורים קורטיזון ופקווניל. לפי מה שקראתי במאמרים כאן, ובעוד מקומות לא נראה לי שזה דלקת פרקים, תוקפים אותי עוד מקומות של כאב בגוף כמו עצמות של הלסת פתאום לא יכולה לאכול לבלוע, עצם הירך, העצמות בגב. לפני שכל זה התחיל היה לי סטרפטקוקס בגרון שלא עבר מהר, בדיקת דם עכשיו הראתה שעדיין יש דלקת. אולי כל זה הגיע מהגרון? האם התקפים של דלקת פרקים יכולים להמשך כחודש ימיים ללא הטבה למרות הכדורים, התקף נמשך כל כך הרבה זמן? האם אפשר להתרפות? ושהכל יחלוף? הכאב בדלקת פרקים הוא נודד לפי מה שקראתי האם זה נכון? תודה מראש

דלקת מפרקים

התמונה שאת מתארת אכן עשויה להתאים לדלקת מפרקים- הכאבים הליליים, נוקשות הבוקר, הנפיחויות והמגבלה אכן מצביעים בכיוון זה. יתכן קשר בין הסטרפטוקוקוס לבין דלקת המפרקים - מדובר בדלקת המתפתחת זמן מה אחרי דלקת גרון סטרפטוקוקולית- התהליך עלול להמשך זמן רב, עד כחצי שנה אך ברוב המקרים ,הוא חולף. במקרה שלך, הנוכחות של RF חיובי מרמז בכיוון של דלקת מפרקים שגרונית. כדורי הקורטיזון אמורים לעזור מידית בעוד שהפלקניל עשוי לעזור בטווח הארוך. מידת הכרוניות של התהליך תלויה באבחנה הבסיסית- כאמור אם מדובר בתהליך פוסט סטרפטוקוקלי, המחלה עשויה לחלוף תרגישי טוב !

דולידול

New member
רב תודות על תשובתך

שכחתי לציין כי אימי חולה באוסטרוארטריטס דלקת פרקים ניוונית, אז יכול להיות שה - RF בגלל תורשתיות? וזה ממש לא חייב להיות דלקת פרקים? אולי יכול להיות שהרבה ילדים שההורים שלהם חולים במחלה הזאת יש להם RF חיובי. ועוד שאלה עשיתי אקו לב כתוב שיש לי אי ספיקה טריקוספידלית עם לחץ סיסטולי בעורק הראה. האם דלקת פרקים יכולה לפגוע גם בלב? תודה מכל הלב.(מה שנשאר).

למעלה