עזרה בבקשה

א מ א2

New member
עזרה בבקשה

אני גרושה ואמא לשני מתבגרים. כבר לא מצליחה להחזיק מעמד עם ההתנהגות שלהם,ההתנהגות של הגרוש ואפילו ההתנהגות שלי. האם מישהו מכיר פסיכולוגית טובה שאפשר לפנות אליה באיזור פתח תקווה, הוד השרון? בבקשה...ואפשר לשלוח לתיבת המסרים. המון תודות.

noa128

New member
שלום לך אמא - ויופי שבאת אלינו

קשה מה שאת מספרת, קשה בעיקר העומס - ההתנהגות שלהם, ההתנהגות שלך, ההתנהגות שלו... הגעת (נראה לי) למקום הנכון, גם כי יש בינינו גרושים, גם כי יש בינינו הורים למתבגרים - אבל בעיקר כי העומס שעליו על מדברת ודאי מוכר כאן לרובנו. אם יורשה לי, מעבר לאותו סיוע קונקרטי שאת מבקשת (אני מכירה מטפלת משפחתית טובה, היא מקבלת בהוד השרון - אם תרצי אוכל לברר את מספרה, אבל נראה לי שזה רק פרטי ולא יודעת מהן יכולותייך הכלכליות לעמוד בהוצאה כזו..) בכל אופן נראה לי שיש כאן עומס שנובע מכך שהתחברו להם כל הגורמים לאחד, ואני לא ממש בטוחה שכך צריך להיות. התנהגות האקס היא "מחלה" אחת, התנהגות המתבגרים "צרה" אחרת והתנהגותך שלך היא מסממני המאבק המתמיד בסימפטומים של כל המחלות :) השאלה אם אפשר להפריד, ולדרג. לטעמי התנהגות המתבגרים היא הדחופה ביותר, ובאופן אישי ממליצה מאד על בי"ס להורים של מכון אדלר, יש להם קבוצות להורי מתבגרים, וביניהם קיימים לא מעט חד הוריים - מנסיוני הם מצויינים ו"על הדרך" יש לך גם קבוצת תמיכה מצויינת "לפרוק" ולשתף, מה שיכול לטפל בעקיפין בסימפטומים שלך עצמך, ובד בבד לתת בידייך כלים להתמודדות עם המתבגרים. לגבי התנהגות האקס - לא ידוע לי מה הוא עולל, אבל אותו כדאי ורצוי להשאיר מחוץ לתמונה. החבר'ה שלך גדלים בביתך, ואת כללי ונורמות ההתנהגות אצלך את ורק את קובעת. אצלו שיתנהגו איך שהוא קובע, והתערבות שלו במה שקורה בביתך אינה במקומה לטעמי. שאלה של גבולות. כמו שאת רואה אני יורה כאן לכל הכיוונים, כי לא היית קונקרטית. אשמח מאד אם תוכלי (ותרצי) לפרט, יש כאן בפורום אוזן מצויינת
אה, ואיך אמרת שאת שותה את ה
שלך?

kisslali

New member
וואלה: בגוגל תחת שיקום סמכות הורית

מצאתי עולם ומלואו - תודה לך! יש שם קבוצת תמיכה, הרצאה של ד" חיים עומר (ההוא, כן) ובקיצור רוצי לשם! בהצלחה, ללי נ.ב. - נועה מתבקשת את יודעת לאן...

kisslali

New member
שלום לך אמא

'צטערת, אני לא מהאזור וגם אם כן זה שיש לי להמליץ לא ממש "מומחה" למתבגרים (אני די חושבת שזו התמחות ואם לא - צריכה להיות. בכל זאת רוצה לספר לך שהיה שלב קשה מאד עם הבן שלי שפניתי לטיפול, הייתי אז בשנה ג' והתחנפתי למרצה שהסכים. הבחור הרצה על התיאורה המערכתית (כל העולם אחיו ובת זוגו מגיעים לטיפול מתי שהו...) וזה עשה עלי רושם פששששששששש מה אני אגיד לך - מינימון אלוהים. אקיצר הלכנו לאיזה שש שבע פגישות והיה פשוט זוועה, הבן אדם שרוט, אגומניאק, לא יודע מהחיים שלו ובטח ובוודאי לא מסוגל להבין מה זה להתמודד עם מתבגר שלביתו הצטרף גבר חדש (בן זוגה של האם), שיש לו לקויות למידה קשות במיוחד ו.... אז אני מחזקת את רצונך בהמלצה, רצוי של מישהו במצב דומה או קרוב שיכול להגיד שהבן אדם יודע על מה הוא מדבר.... עוד משהו זה שאני ממליצה לך לחפש את הספר שיקום סמכות הורית, שכחתי איך קוראים לד"ר, חיים משהו... שווה כל רגע ואולי יתן לך אויר עד ש... אחרון אחרון חביב, רוצה לשתף? לפעמים אנשים שהיו שם יכולים לתת רעיונות אקטואלים - מבטיחה לא להגיד לך "אויש, אצלי זה אף פעם לא הגיע לכאלה מימדים... איך גידלת/חינכת אותך?!? אנחנו פה, ללי

א מ א2

New member
ואו,אתם נחמדים

המון תודות.אתם מאוד נחמדים. פתאום יש קצת הקלה בעקבות התגובות שלכם. תודה על החיבוק החם.אני יודעת שיש עוד במצבי,אבל, קשה לי לכתוב ולפרט כאן בוירטואלי..אשמח להמשך לקרוא אתכם ולאט לאט להשתתף גם.

למעלה