עזרה בבקשה..

תמרי 1

New member
עזרה בבקשה..

פוטרתי לפני חודש ממקום העבודה, כרגע אין שום הצעה מפתה. הציעו לי לנסוע לארה"ב לעבוד במכירות (עגלות בקניונים),לכאורה הכסף נשמע מפתה אבל אני מתלבטת ולא מאוד בא לי . מצד שני כאן אין שום עבודה שממתינה .

פ י ת ו י

זה מה שאת מבקשת ? אולי זו רק צורת ביטוי, אבל בכל אופן . . . תבדקי את עצמך. לגבי מכירות - בכל מקום ישנן תמיד הצעות לעבודה במכירות. מי שעבודה ממתינה לו הוא בדרך כלל בעל מוניטין. מאחל לך שתצליחי למצוא את דרכך כאן או בארה"ב - בכל מקום שיהיה לך טוב. אמיר

תמרי 1

New member
פיתוי

מכל מה שאמרתי דווקא פיתוי? ומה משמעות המשפט" מי שעבוה ממתינה לו הוא בד"כ בעל מוניטין" האם עלי לקשור בין מוניטין לפיתוי? אני דווקא חושבת על: ביטחון כלכלי ויציבות סופסוף.

מבהיר את עצמי

פיתוי נתפס אצלי כמשיכה שעולה אחר כך ביוקר. מה המחיר אחרי בליעת הפתיון ? תחשבי מי משתמש באמצעי פיתוי בעבודתו - פרסומאי יציע ללקוח שרוצה למכור מבצעי פיתוי והחנות תפזר פתיונות ותקווה שהלקוח יקנה גם את המוצרים היותר יקרים. לכן משתמשים בדימויים מיניים כל כך הרבה בפרסום. מילקי עם דוגמנית מפתה - זה נראה לך ? פשוט רותמים את כל כלי השכנוע האפשריים. קצת עצוב. ובכלל ל"מחיר" שאחרי הפיתוי יש רבדים רבים. ולא תמיד הם שקופים. התמכרות למתוק של המילקי, זה לא צחוק. תלכי לראות את הסרט על האדם שאכל מקדונלדס בלי הפסקה, תראי מה קרה לו. והם מפתים ילדים כאשר הם מחלקים צעצועים וכל מני פרסים. ממש מחליא, אותי לפחות. מפתים את איש המכירות בעמלה יותר ויותר שמנה, הוא עובד כמו מטורף לפעמים עד כדי שחיקה וקשה לו ליהנות לאחר מכן מעמלו. תשאלי סוסים וותיקים. לא ציינתי קשר בין פיתוי למוניטין, אמרתי שעבודה מחכה למי שיש לו מוניטין. מקווה שאני ברור יותר עכשיו בהצלחה בדרכך אמיר

אני לא באה לתרגם

אבל יכול להיות שהכוונה של אמיר, ובטוח מה שאני הרגשתי כשקראתי את ההודעה שלך, היתה שאלמנט הפיתוי האו מאוד חשוב בין אם במודע ובין אם לא: בהודעה הכה קצרה היתה התייחסות פעמיים לדברים תוך שימוש בשם התואר "מפתה". תאמרי, "נו, מה זה חשוב באיזו מילה השתמשתי" אבל זה כן חשוב: יש הבדל גדול בין לתאר הצעה כ"טובה", "מעניינת", "מאתגרת", "מסקרנת" ו-"מפתה". אותו הדבר נכון גם לגבי ההתייחסות לכסף: אנשים אחרים עשויים לומר שהכסף נשמע "טוב", "מושך", "גורם בעל משמעות" או "מפתה". כל אחת מההתייחסויות הללו מעידה במקצת על התפיסה הפנימית של האדם לגבי מה שהוא רוצה ואיך שהוא רוצה להרגיש. יכול להיות ששווה לך לתאר, ולו בפני עצמך, מהם הדברים שעשויים למשוך אותך בעבודה, לעניין אותך, לאתגר אותך. עצם השימוש בפעלים אחרים מעלה שאלות אחרות, והן לא פחות רלוונטיות כשבאים לחשוב לאיזו עבודה כדאי להתקדם.

לא ממליץ לסוע

עבודה במכירות בקניונים לא חוקית ומסוכנת וכן ריווחית רק לתותחי מכירות. אני לא יודע בת כמה את, אבל תגבשי לך כיוון שיהיה גם ריאלי וגם בכיוון שאת אוהבת ותנסי לשלב. יש בעיתון לא מעט עבודות שחלקן יכולות להיות נחמדות. מה התחום שלך?

למעלה