עזרה בבקשה...

עזרה בבקשה...

שלום רב לכולכם. אנחנו עומדים לפני רכישת רכב. לפני כמה ימים יצא לי לבדוק פורד טרייסר, יד שניה, שנת 97, 115000 קילומטראז', נפח מנוע 2000. עכשיו, המכונית נראית במצב דיי טוב חוץ מכמה שריטות ודפיקה או שתיים אבל זה ממש שולי וכמעט לא שמים לב. הבחור מוכר ת'רכב בגלל שהוא מתכוון לעזוב לחו"ל. הוא אומר שמחיר המחירון של הרכב הוא 42 אלף והוא רוצה 35 אלף. מחר הוא הולך לעשות טסט לרכב והוא אמר לנו שתאכלס אין טעם לקחת ת'רכב למכון בדיקה אם הרכב יעבור טסט (כמובן שאני לא מתכוון להתפשר על בדיקה) לבחור אין ספר טיפולים של האוטו. והוא "טוען" שהוא כמעט לא נוסע על האוטו. המ אתם אומרים, המחיר נראה סביר או שזה מריח קצת מסריח? מישהו יכול לתת לי קצת טיפים מה לשאול אותו או כל דבר שיעזור לי לא ליפול בפח? תודה מראש.

wil

New member
כמעט לא נוסע על האוטו?

אז איך הוא מסביר 115K ק"מ בשמונה שנים? זה אמנם קילומטרז' תקין לחלוטין (15 בשנה) אבל גם 15 בשנה זה לא "לא נוסע על האוטו". אם אפשר לגשת למוסך מורשה (הוא מטפל במורשים, כן?) ולהוציא מהמחשב היסטוריית טיפולים, ולראות לפי זה ש(1) הקילומטרז' לא מזוייף, כלומר טיפולים ברצף זמן/ק"מ הגיוני, ושהטיפול האחרון נעשה לפני זמן סביר (ולא לפני 3 שנים!!) - מה טוב. אם הוא טוען שאין היסטוריה כזו כי טיפל אצל מוסכים אחרים בקומבינה או במזומן או איך שקוראים לזה - זה פחות טוב. וכמובן כל הדברים הרגילים - בדיקה במכון שאתה בוחר, וידוא שהוא באמת הבעלים (הצלבה ת"ז+רשיון רכב) וכו'.

הסבר...

הוא קנה ת'רכב ( כך הוא טוען) לפני כמה חודשים, ז"א לא הוא זה שצבר ת'115000 ק"מ. הבעיה היא שהוא מטפל במוסכים שהוא מכיר, יענו הכל קומבינות. ודר"א סביר שהוןא מוריד 7 אלפים ש"ח אם כמו שהוא טוען הרכב במצב מכני מצויין והכל תקין?

Usagi

New member
אין ספר טיפולים!?

אין טעם לקחת אותו לבדיקה!? למה מי הוא שיגיד לך את זה? מוזר כל המוכרים נוסעים לחו"ל. שורה תחתונה חפש רכב אחר. אתה יכול במחיר של 40 ואפילו 37 אלף למצוא סוזוקי בלאנו 98 או 99, או יונדאי אקסנט. או למצוא משהו אחר עם הוכחת טיפולים.

ceyal

New member
עליך לוודא מספר דברים

1. הבחור טעון שהרכב ברשותו מעט זמן? - בדוק העברת בעלות-תאריך. 2. באותה ההזדמנות ודדא שהוא אכן הבעלים -(ת"ז+שם) והאם כמות הידים שהוא מצהיר עליה היא נכונה. 3. רק ואך ורק אם התמלאו שתי התנאים מלמעלה - רק אז תמשיך לבדיקה. במכון שאתה בוחר בלבד גם אם זה כרוך במעט נסיעה. אם הבחור טוען לפתע שהאוטו של דודה שלו שבדיוק מטיילת עם הכלב או משהו דומה - קח את הרגליים ותמשיך הלאה.מדובר בסוחר. עם התשובות תחזור לכאן.

למעלה