לעשות תאוריה
יש כאן מאמרים בעניין אבל ההסבר על רגל אחת אתה הולך למשרד הרישוי הקרוב למקום מגוריך ושם אתה מצטלם ומוציא טופס ירוק עם התמונה והפרטים עם הטופס אתה ניגש אל הרופא (בחולון זה ממול איפה שממסי) או לרופא המשפחה שלך והוא ממלא שאתה לא סובל או כן סובל ממחלות שונות ומשונות לאחר מכן אתה משלם 113 שקל על אגרת תאוריה ומגיע לאותו משרד רישוי כדי לעבור תאוריה (אתה יכול ללמוד לפני זה זה דווקא מועיל) אתה נכנס לחדר קטן עם קצת אנשים, מקבל את הטופס עם ה30 שאלות ומתחיל לענות בדרך אתה מוודא שאת כל התשובות אתה
יודע ואם לא אז מה שנותר זה לבדוג שההגיון שלך בריא לאחר שענית או הימרת על כל התשובות אתה יוצא החוצה לפרק זמן קצר שנמשך נצח אחרי שהבודק יצא הוא יחלק לכולם את הטפסים אתה תוכל לשים לב שכשמקבלים את הטופס יש רק 2 תגובות האחת זה השימחה של מי שעבר והשנייה זה העצבות המלווה את הנבחנים בדרכם החוצה (עם המחשבה על ה113₪ הבאים) לאחר שקיבלת את התשובות ובתקווה שעברת אתה יכול להתחיל ללמוד את החלק המעשי אתה מחפש מורה טוב עדיף מורה שיש לך המלצות עליו ושיש לו מספר רב של תלמידים שלא יקרה מצב שהוא מושך אותך על גבי 200 שיעורים בלי טסט (אם אתה מחולון יש לי מישהו להמליץ - פרטים במסרים) כשאתה מוצא את המורה הנכון וחשוב שתבדוק שיש לו המלצות ותלמידים מרוצים ממנו אתה יוצר איתו קשר אתה מדבר איתו ואתם קובעים. אחרי שנפגשתם אתה מתתישב ליידו (אתה נוהג) והוא כבר יתדרך אותך משם... נ.ב. כמובן שאתה יכול להתחיל ללמוד נהיגה מעשית ורק אז לעשות תאוריה אני אומר לך מנסיון, זה לא כדאי
בשביל מעשי צריכים לדעת תאוריה אולי יהיה לך יותר קל לעבור תאוריה כשיהיה לך מעשי כי את הכל כבר המורה יסביר לך אבל תחשוב על זה שאתה תבזבז זמן על מעשי כדי ללמוד לתאוריה מה שאתה יכול לעשות בבית מה גם התאוריה זה גיל 16.5 והטסט זה 17 המלצה שלי היא שתעשה תאוריה בגיל 16 ו8 חודשים ואז תקח 2 שיעורים בשבוע לפי ההתקדמות שלך תפעל בהתאם למשל: אם אתה קולט טוב ויש סיכוי לטסט ראשון תוריד את הקצב לשיעור בשבוע ככה תגיע לטסט בגיל 17 ובתקווה שתעבור יהיה לך רשיון בגיל 17 - הכי מוקדם אם אתה קצת חלש וייקח לך יותר זמן לקלוט דברים אתה יכול להגדיל את הקצב ל3 או במצב קשה ל4 שיעורים בשבוע (תלוי במורה) וככה עדיין תגיע לטסט ראשון בגיל 17 וכיוון שלקחת יותר שיעורים אז יש יותר סיכוי שתעבור טסט ראשון ושוב זה הגיל הכי מוקדם, 17. לגבי קצב השיעורים שהסברתי עכשיו עדיף שתתיעץ גם עם המורה שלך בכלל עדיף שתתיעץ איתו לגבי הכל, בשביל זה הוא שם. בכל מקרה שיהיה לך