עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

לפני שנתחיל - אני בן 18, סיימתי בתקופה העכשווית את הלימודים ואת נושא הטבעונות הכרתי דרך טל גלבוע (לפני זה חשבתי שטבעונים אלו אנשים שמחרפרים בחולות ומעשנים חומר טוב)

אני מודע לסבל של בעלי-החיים, אני פגוע ומזועזע שאני חסר בטחון בשביל לעשות שינוי ולהפוך לטבעוני ולכן אני צריך את עזרתכם. כמה דברים;
- ההורים שלי אחראים על הקניות בכל סוף שבוע, ומוצרים טבעוניים ממש לא כלולים בחשבון.

- ההורים שלי תמיד רוצים שאני אהיה כמו כולם, בנורמה כביכול ואני מפחד שהתגובה שלהם תהיה עוקצנית וכואבת כי אף אחד מהסביבה שלי לא טבעוני והידע שלהם בתחום אפסי, הם חושבים שבשר זה הכרחי לגוף (אני כמעט בטוח בזה).

- אני מתגייס בקרוב ליחידה קרבית והצהרתי בצו ראשון שהיה לי לפני כשנה שאין לי חלק בטבעונות או צמחונות, ואני ממש לא יודע מה לעשות.

- אף פעם לא הייתי במטבח והדבר היחידי שאני יודע לעשות טוב זה טוסט או מוקפץ, אין לי באמת ידע בבישולים ובעניינים כאלו או אחרים... מה עושים בסיטואציה כזו?

נמאס לי לקום בבוקר ולחיות בידיעה שאני חי על בעלי החיים וזה מכניס אותי לדיכאון, אני עקבי בפייסבוק בכל מיני פרסומים על משחטות ועל כאבם של בעלי החיים ואני פשוט יושב לי בבית ומתחיל לבכות כמו ילדה קטנה, אני מבקש את עזרתכם והבנה קצת כי בכל זאת... להיות טבעוני זה לא פשוט וצריך לקחת בחשבון איך לנהל את אורח החיים שלי נכון, ולפי מה שכתבתי לכם כאן - אני לא יודע להתנהל כמו שצריך והחיים העתידיים שלי לא יאפשרו לי להיות טבעוני

Rac Hell

New member
ראשית: כל הכבוד

שנית: להיות טבעוני זה דווקא פשוט וכיף גדול, אבל לפעמים ההתחלה, בכל שינוי גדול בחיים, למען האמת, יכולה להיות מאתגרת, בעיקר אם אתה פורץ דרך בסביבתך הקרובה. יש לך מזל גדול לנסות להתחיל את החיים הבוגרים שלך עם החלטה כזו.

על השאלה לגבי צה"ל אין לי תשובה, אבל יש לגבי האחרות.
כל סל קניות כולל גם מוצרים טבעוניים, אלו לא חייבים להיות טופו, סייטן וגבינות צמחיות, אלו כל פרי, ירק, דגן, קטניה אגוז וזרע שבנמצא. אני לא יודעת מה ההורים שלך קונים ברמת העדשים או שעועית, אורז או כוסמת וגמבה או דלעת, אבל אני בטוחה שממה שהם כן אפשר להרכיב מנות טבעוניות לתפארת.
נשמע לי שכדאי להביא להורים חומרי הסברה (מודפסים או מהאינטרנט) בנוגע לתזונה, להתחיל מהסבר על נייר העמדה של ה-ADA שמצהיר כי טבעונות היא בריאה וראויה מבחינה תזונתית בכל שלבי החיים. תוכל למצוא מידע באתר של אנונימוס תחת "תזונה".
לדעתי לדעת לבשל לפחות ברמה בסיסית זה כישור שכל אדם בוגר צריך לאחוז בו וחבל שזה אינו המצב ושרבים חוששים כל כך מהנושא, אבל בישול טבעוני הוא פשוט חלק מהאמנות באופן כללי ולא נדרשת עבורו מיומנות מיוחדת. ברשת יש המון מתכונים (כן, גם באתר "אנונימוס" שקישרתי אליו קודם) ורק צריך למצוא את מה שמדבר אליך ולנסות. כמו כן אם יש באיזור המגורים שלך מסעדה טבעונית/בעלת תפריט טבעוני רחב הייתי ממליצה לנסות אותה כדי להכיר את מה שעושים אלו שכן "יודעים לבשל".
בנוסף לאלו אני ממליצה על "אתגר 22+". מדובר בהצטרפות לקבוצת פייסבוק בה מנסים במשך 22 ימים טבעונות בליווי של נסיינים חדשים כמוך, טבעונים ותיקים שמדריכים אותך ותזונאיות מוסמכות שמספקות ייעוץ בנושא, מעין קבוצת תמיכה לטבעונים מתחילים. בכל יום יש אתגר יומי כיפי (בעיקר אתגרי אוכל ובישול, אבל גם כאלה שסובבים סביב הפן הרגשי של הנושא) וההשתתפות היא חינמית לחלוטין.

האמת היא שהמקרה שלך מאד מזכיר לי את המקרה של בן הזוג שלי, שאמנם מבוגר יותר, אבל סובל מחוסר ביטחון קיצוני ועוד לפני שהפך לצמחוני ואז לטבעוני בעקבות הזוגיות איתי ידעתי שהסיבה לכך שאינו עושה את המעבר הזה הוא אותו חוסר בטחון מול הסביבה ובעיקר ההורים שאחראים לחלק העיקרי של התפריט שלו ומעדיפים שיהיה "בנורמה" (לקח לו למעלה משנה "לצאת מהארון" בנושא מולם תך כדי שגר אצלם). היום, מעבר לכך שנדמה לי שנרשמה התקדמות בביטחון העצמי שלו, ההורים שלו מזמינים אותנו תדיר לארוחות שישי משופעות כל כך במבחר טבעוני שאם לא הייתי מסתכלת בצלחות שלהם בכלל לא הייתי מבחינה שהם אוכלים גם חתיכת חיה סמלית בתחילת הארוחה.

תודה

עזרת לי מאוד, הבעיה היחידה כרגע היא צה"ל שלא מאפשר תנאים נוחים לטבעונים וגם שמעתי שצריך להצהיר שאני טבעוני מההתחלה וזה חתיכת סיפור עכשיו להרכיב את כל הנושא.. אני כן יודע שבעתיד אין שום ספק בכלל שאני הופך להיות טבעוני אבל במצב העכשווי זה טיפה בעייתי

subatoi

New member
לגבי צה"ל, יש לך שתי אפשרויות:

א. להתייעץ בקבוצות הפייסבוק השונות כדי לדעת מה מגיע למלש"בים ומה אתה צריך לעשות מבחינת פרוצדורות.
ב. לפנות לקצין פניות הציבור של צה"ל (אפשר בטלפון/אתר שלהם), שיגידו לך מה צריך לעשות ומה מגיע לך. הם מטפלים בכל פניה ויחזירו לך תשובה אישית.

Rac Hell

New member
גם על צה"ל מצאתי מידע באתר אנונימוס

בבקשה.
אני חייבת להודות שכל הטופסולוגיה הזו נראית לי מתישה, שלא לדבר על יקרה שלא לצורך (נוטריון, תזונאי/ת), אבל אם זה מה שצריך (ובשלב זה זהו המצב), כנראה שזה כדאי, בעיקר כי מדובר כנראה בשלוש שנים שלמות.

בהצלחה!

תוספת עריכה: מיד לאחר קריאת ההודעה מצאתי בפייסבוק שלי את זה. הידד.

subatoi

New member
אין יותר צורך בנוטריון/תזונאי/ת/רופא משפחה וכל השטויות האלה.

אם זה מה שכתוב בדף של אנונימוס (לא התעמקתי, אבל מהצצה שטחית זה נראה לי דף ותיק), אז הוא לא מעודכן.

subatoi

New member
עכשיו הצצתי קצת יותר לעומק ואני רואה

שזה בעיקר למלש"בים, אני לא בקיא במה שקורה שם אבל אני מאמין שאם לחיילים פעילים ומילואימניקים הנהלים הולו, אז זה נכן גם למלש"בים.
בכל מקרה, אין ספק שאנונימוס יכולים לרענן את הדף שלהם ולהרחיב אותו. יהיה שימושי להרבה אנשים.

האלזה

New member
הי דרקון, ברוך הבא

כל הכבוד על ההכרה בסבל בע"ח והנכונות לשינוי, לצערי זה לא מובן מאליו.
העלית כמה נושאים:
1. הורים. אין קיצורי דרך, תאלץ לדבר איתם על הנושא, וכנראה יותר מפעם אחת.
התנגדות היא תגובה מאוד נפוצה לשינויים, זה נובע מתוך פחד וחוסר הכרות עם הנושא, וזה יעבור להם כשהם יראו שאתה מתמיד.
זה מאוד יעזור אם תדבר איתם על הסיבות לטבעונות, אל תחשוש לבקש מהם לראות סרטון על התעשיות (קירות שקופים).
אם הם מודאגים לגבי הבריאות, הראה להם מקורות מידע אובייקטיבים ש/מציינים שטבעונות מאוזנת בריאה ומתאימה לכולם (למשל בדפי מידע של קופות חולים באינטרנט).
תן להם זמן לעכל את הנושא, תשאל אותם מה מפריע להם, תהיה סובלני איתם אבל נחוש ולא מתפשר, שיבינו שאתה מוכן להסביר כמה שצריך אבל זו לא החלטה שתחזור בה בעקבות הלחצה או הפחדה.
2. אוכל: בוודאי יש אוכל טבעוני בבית. ירקות, פירות, פסטה, דגנים, קטניות...
נסה להתחיל ולהכיר את המטבח, אתה מוזמן להעזר בנו לשאלות ומתכונים.
במקביל, להציע בנחמדות עזרה במטבח כדי ללמוד ולהרוויח את הזכות לבקש שיפרישו לך ממנה מסויימת לפני שמוסיפים לה בשר למשל.
3. צבא, לא מבינה בזה אבל בנוסף לתשובות של קודמיי, יש את זה:
https://www.facebook.com/events/1520262591548918/
4. דכדוך: מוכר ומובן.
הפתרון היחידי שאני מכירה לזה הוא להקיף את עצמי בסביבה טבעונית ואהובה, אין תחליף לחברים שמבינים אותי ועוברים בדיוק מה שאני עוברת.
איך עושים את זה? קבוצות פייסבוק טבעוניות (טבעונים ספונטנים יכולה להתאים למקרה הזה) וגם מצטרפת להמלצה של רייצ'ל על "אתגר 22" המצוין, שיעזור גם ברבדים אחרים.
כשאתה מרגיש מדוכדך, תנסה להתעודד במחשבה שיש לך את הזכות והאפשרות המדהימה לא לקחת חלק יותר בתעשייה האלימה הזאת.
כל ההתחלות קשות, וגם זאת. דברים יסתדרו. אשמחו אם תעדכן אותנו איך הולך לך

&nbsp

היי

קודם כל, גם אני רוצה לומר כל הכבוד על האומץ
.
זה ישמע זקן, אבל גם אני התחלתי להיות טבעונית בגיל הזה
. הייתי מאוד חסרת בטחון, וזו הייתה אחת ההחלטות שבאיזשהו מקום חיזקו אותי, כי הלכתי עם הערכים שלי. במבט לאחור, אני חושבת שעזר לי לעשות את המעבר באופן טבעי ובהדרגה, פשוט כי הרגשתי שאני כבר לא מסוגלת לאכול את הדברים האלה (וגם הייתי צמחונית שנה לפני והיה ברור לי שזה שלב ביניים), ואני לא בטוחה שההורים שלי הם טיפוסים ששיחות הסברה עובדות עליהם, אבל בכל זאת ברברתי להם על זה לפני שנהייתי לגמרי טבעונית. קשה לא לעמוד בציפיות של ההורים שלנו, אבל בסופו-של-דבר אלה החיים שלך, ואתה עושה משהו שאולי הם לא מבינים ולא יסכימו אתו, אבל אנחנו יודעים שאתה צודק.
לגבי הקניות - המשפחה שלי התנגדה בהתחלה, והרגשתי לבד ושאף-על-פי שהם לא עוקצים אותי או מכניסים לי בשר לאוכל וכאלה, כן יש בהם התנכרות לנושא. עם זאת, בסוף הדאגה ניצחה הכל וכיום הם מפציצים אותי באוכל וקונים מה שאני מבקשת (גם אצלי הם עושים את הקניות בסופי שבוע). אני יוצאת מנקודת הנחה שלרוב ההורים הכי חשוב לדעת שהילדים שלהם לא יגוועו ברעב, ולכן שווה להציג בפניהם את האלטרנטיבות ומבחר האפשרויות שעומדות בפנייך, אפילו לבוא איתם פעם לקניות או לבקש ללכת איתם לחנות טבע כדי שיראו בעיניים מה זה ואיפה קונים את זה. אצלי הם קונים כל עוד הם יודעים איך זה נראה ואיפה מוצאים את זה בסופר. אם יש משהו שאפשר להשיג רק בחנויות טבע או שהם פשוט לא מכירים טוב מספיק, אני קונה את זה מהכסף שלי - אני לא יודעת אם יש לך אפשרות כזאת (לי היו דמי כיס מסבתא), אבל כמו שאמרו לפני, אפשר להסתדר מצוין גם עם מה שיש בסופר רגיל (במיוחד כשעכשיו גם שם יש יותר מבחר לטבעונים, גם בדברים היותר מיוחדים).
גם אני בקושי ידעתי לבשל עד הטבעונות. מוקפץ זו דווקא התחלה טובה, כי אפשר להכניס אליו הרבה דברים ולזלול עם איטריות אורז נהדרות
. יש דברים בסיסיים שכשמתרגלים להכין אותם זה ממש קל. רוב הדגנים (קינואה, אורז, פסטה) מגיעים עם מתכון בסיסי על האריזה. מג'דרה (או קיצ'רי, הגרסה העיראקית עם העדשים הכתומות) זה פשוט ומשביע ומשלב גם קטניות וגם דגנים. ירקות בתנור זה גם קל וגם אפשר להשתמש בקפואים (אני אוהבת אדממה וקלחי תירס, שאפשר לעשות או בסיר או במיקרו). אני זוכרת שבשנה הראשונה אכלתי הרבה מרקים, שזה גם קל מאוד (פשוט לבשל הכל עד ריכוך). כמו שאמרו לפני, זה גם רעיון טוב לאכול בחוץ אוכל טבעוני כדי ללמוד ולקבל רעיונות והשראה.
לגבי הגיוס - בזמני (לפני 5 שנים) פשוט התקשרתי ללשכת גיוס וקבעו לי פגישה עם מש"קית ת"ש שעזרה לי עם זה. נראה לי שהייתי צריכה להביא אישורים שאני טבעונית מעו"ד, רופא משפחה ותזונאית. זה קצת פרוצדורה (היא באה גם לביקור בית וביקשה טופס נוסף מהתזונאית), אז עדיף לסדר את זה בהקדם כדי שעד הגיוס הצבא כבר יכיר בך כטבעוני ותקבל כל מה שצריך (בזמני זה היה דמי כלכלה ונעליים וכומתה טבעוניות). אני לא מכירה באופן אישי לוחמים טבעוניים, אבל הם קיימים. אני לא רוצה לקשקש על כל הדברים הטבעוניים והעמידים שאפשר להביא לבסיס כי לא התנסיתי בזה בעצמי ואני לא יודעת אם זה באמת פרקטי.
בהצלחה!

(אני מתנצלת אם חזרתי על משהו שכבר אמרו, כתבתי את זה במשך כמה שעות עם הפסקות)

תודה רבה לכולכם

עברו יומיים מאז הפוסט וכבר לא נגעתי בבשר, בחלב ובביצים. בינתיים אני מכין לי תבשילים דרך האינטרנט, אני אצטרף לאתגר 22+ יותר מאוחר בתקווה ששם יוכלו לעזור לי.
שוב - תודה ענקית

למעלה