עזרה בבקשה

retexboy

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולם,

חיפשתי באתרים שונים באינטרנט מתכנת של וורדפרס לבניית אתר אינטרנט!
כל מה שמצאתי זה או חברות שרוצות בוח'טות של כסף או אנשים פרטיים שנותנים לי חודש + לבניית אתר פשוט.

מישהו יודע מישהו רציני?

פרסאוס

New member
בניית אתר על וורדפרס היא קלה מאוד גם למשתמש הפשוט.

בגלל זה זאת פלטפורמה ככ פופולארית.
אם אתה צריך דברים מיוחדים, אז זה כבר עולה כסף.
אם כל מה שאתה צריך זה השירות הבסיסי ואתה מסתפק בערכות הנושא הקיימות, זה לא צריך לעלות הרבה.
מה שכן, כל אחד מגדיר "הרבה" באופן אחר ואף אחד לא יכול לטעון לבלעדיות בנושא.
לפי דעתי, הקמה של אתר כזה (ללא עיצוב מיוחד וכולל אחסון לשנה) לא צריכה לעלות יותר מ1000 ש"ח.
אני מאמין שתמצא גם בפחות.
הקמה של דבר כזה, שוב, אם אתה לא רוצה עיצוב מיוחד (יש לוורד פרס אלפי עיצובים מוכנים) לא צריכה לקחת יותר מיום.
אם אתה כן רוצה עיצוב מיוחד או פיצ'רים מיוחדים זה מחייב פגישות, ויכוחים וכאבי ראש. אז המחיר והערכת הזמן נוסקים.
וכשאני כותב נוסקים, אני מתכוון נוסקים.

izackv

New member
ביום אחד

אתה גם מספיק לשבת עם לקוח ולהבין (לפעמים גם להסביר לו) את הדרישות שלו, גם לארגן את כל הגרפיקות בצורה אופטימלית, גם לבנות אתר (על בסיס סכימה קיימת), גם להעלות אותו לאתר הוסטינג, גם לבצע בדיקות, גם לקשר ל DNS, גם לארגן את התראות האימיילים ואימיילים אוטומטיים כולל בדיקות, גם ניתוח עומסים ובחירת ספק הוסטינג שיאפשר לאתר לעבוד בעומסים הצפויים, גם לבחון אופטימיזציה ל SCO, גם אם צריך לחבר לסליקה או לחנות וירטואלית, גם להדריך את הלקוח איך להזין תוכן חדש בעצמו ובטח עוד כמה דברים ששכחתי?
&nbsp
תמיד חשדתי שאני איטי.

&nbsp
--
ונעזוב את זה שלכל מי שלא מהתחום ברור לחלוטין שהאתר של אמאזון הוא אתר פשוט ואפשר לבנות בדיוק כזה ביומיים עבודה ו 500 שקל.
&nbsp
&nbsp
-
אבל לבנות אתר תדמית פשוט מאוד, בלי שום אינטרקציה אמיתית עם המשתמשים, כשכל התכנים והגרפיקה זמינים מראש, למשתמש ברור לחלוטין איך הוא רוצה שזה יראה ואין שום צורך של התיישרות לפי מיתוג ארגוני (או צורך בבניה של כזה) באמת יכול לקחת קצת יותר מיום.
&nbsp

פרסאוס

New member
מדובר על הקמת אתר נטו.

לא מדובר על מיטוב תנועה, לא מדובר (למעשה כתבתי בפירוש, אבל לא תמיד נוח לקרוא, יותר קל לכתוב בלי) בגרפיקה מותאמת.
לא מדובר על סליקה.
הזנת תכנים זה משהו שאם אתה לא יודע לעשות בוורדפרס היום,
אז אתה גם לא יודע לייצר אותם בפייסבוק מה שאומר שיש לך איש תוכן.
לגבי איזון עומסים, אם אתה צופה כזה טראפיק (מה שאני חושד שהבחור שלנו לא צופה) אז אתה בבעיה אחרת לגמרי.
כמובן שברור, באותה רוח שבה כתבת את התגובה שלך, שמיד איך שאתר עולה, מיליונים מיד נכנסים ומציפים אותו...
אז לא. אלא אם אתה אתר הופעות בחינם ואז אני מניח שיהיה מספיק כסף כדי לדחוף את התשתית מאחורה.
&nbsp
כל שאר הדברים, DNS, מיילים,DB וכו' - כן. יום אחד.
שוב לעניין הספק - אם הצפי לעומס מאסיבי, אז אוטומטית מחיר האחסון עולה (כי ככה) זה, דרך אגב,
לא ישנה את משך ההקמה יותר מדי, אלא אם מדובר על מפלצת של ממש, ברמה של קלאסטרים של DB.
שוב אני אניח שזאת לא הכוונה, אחרת הבחור לא היה שואל שאלות תם.
&nbsp
כמו שציינת בסוף הפוסט שלך - לבנות אתר תדמית אבל עם אפשרות למשתמשים להגיב, עם לוגו,
עם סכמת צבעים שהלקוח יבחר ממה שיש (הוא בוחר. בזמנו החופשי) יום. לא יותר מזה.
לחלוטין לא מסכים איתך לגבי אינטראקציה עם המשתמשים.
יש פלאגינים לשיתוף בפייסבוק, הרשמה, העלאת תמונות, יצירת קשר, ניהול גלריה...
אם המשתמש יודע מה הוא רוצה אפשר לראות מה שקיים. אם זה לא חורג מהפלאגינים שקיימים, יום.
&nbsp
אנחנו (בחברות שאיתן אני עובד) לא מייצרים ללקוחות עמודים בד"כ. לא משם אנחנו חיים.
אבל אם מישהו רוצה משהו אינפורמטיבי אז זה בדיוק הפתרון והעלות.
לא נכין גרפיקה מיוחדת כי זה גוזל זמן שאין לנו, אבל להעלות אתר וורדפרס לאוויר על התשתית שיש לנו ללקוחות
לוקח שעה. אז פה זאת תשתית שלנו ולכן זה מהיר יותר, אבל גם בחברת אחסון קיימת - יום.
תוסיף אחסון לשנה בהנחת עומס נמוך וללא סליקה - 1000 ש"ח זה סביר.
שירותים נוספים זה מחיר נוסף. כמו כל דבר.
ואם אתה מתכנן מפלצת, אז לא תשתמש בוורדפרס. זה לא נועד לזה. לא שזה בלתי אפשרי, זה רק חסר היגיון.
ובמפלצת אני לא מתכוון להרבה בלוגים. זה עדיין יעבוד. יותר חומרה וזה יעבוד.
אני מדבר על קישורים והתראות (ומובייל ובלה בלה בלה) כמו נניח ג'מייל.
ברגע שאתה יוצא ככ רחוק מעבר לעניין, אין כבר מה להשתמש בפלטפורמה הזאת.
יש גבול לכמה כדאי למתוח פלטפורמה.
ואחרי כל הקשקשת הזאת, אני עדיין מניח שהבחור רצה אתר תדמית פשוט עם אפשרות יצירת קשר וגלריה,
אולי עם קישור לפייסבוק.
אולי להעלות לוגו. אולי. מי שרוצה מיתוג כולל ישלם רק על המיתוג הרבה יותר מהאתר.
שלא לדבר על ניהול יח"צ ופייסבוק.

izackv

New member
כמו שכתבתי

(אבל כן, כמו שאתה כתבת, לא תמיד נוח לקרוא, יותר קל לכתוב בלי)
העבודה עם הלקוח לצורך הבנת הדרישות האמיתיות שלו (בהנחה שהן מעניינות אותך כשאתה מקים אתר)
התקשורת עם הגרפיקאים שלו לצורך קבלת הגרפיקה הבסיסית (בהנחה שאין לו כבר אתר תדמית קיים. בפייס או בכל מקום אחר)
תאום הציפיות והסבר מה בדיוק הוא אמור לקבל ואיך הוא אמור להפעיל את זה
הייתה לוקחת _לי_ כנראה יותר מיום אחד.
ל DNS יש זמן עדכון, אבל מה שמורכב יותר זה לבחור שם מתחם מתאים.
גם כאן אמורה להיות איטרקציה עם הלקוח. וגם את התהליך הזה ראיתי ביותר מחברה אחת לוקח הרבה זמן.
(ולפעמים גם נדרש משא ומתן עם מי שמחזיק בשם הרצוי)
&nbsp
--
יצא לי להתקל באנשים שאינם אנשי מחשבים ושטענו שהם רוצים משהו פשוט אבל הדרישות שלהם היו בשמיים.
להם זה נשמע פשוט.
מהפוסט המקורי קיבלתי תחושה שלא בהכרח מדובר שם על אתר שאתה תגדיר כאתר פשוט.
זה שמתכנתים פרטיים העריכו את העבודה בחודש ושחברות מקצועיות רצו עליה הרבה כסף מרמז שזה לא בדיוק לקחת דף תדמית מהפייס ולהעביר אותו לוורדפרס.
&nbsp
לגבי מה "שכמובן שברור" מהתגובה שלי לגבי ההצפה של משתמשים, אז דווקא ברור שלא תהיה הצפה כזאת יום אחרי העליה לאוויר.
אבל אם התנועה תתחיל להיבנות, לא תמיד יהיה פשוט להעביר לספק תשתיות אחר או לתוכנית אחרת אצל אותו ספק בלי להשבית כלום.
בנוסף, אם במקרה האתר שלו מאפשר למשל שיתוף קבצים (חוקיים!) והוא יוצא בקמפיין שיווקי, זה עשוי להיות מספיק כדי לקבל תנועה שתפגע בו.
ראיתי כבר דברים כאלה.
&nbsp
--
ושוב, מעריץ אתכם שאתם מסוגלים לעשות את כל זה ביום אחד.
אני, אישית, צריך קצת יותר זמן בשביל לעלות משהו לייצור עבור לקוח משלם.

פרסאוס

New member
אם יש לו גרפיקאים, הוא לא חושב שאתר זה עניין פשוט.

מי שמפעיל צוות ומשלם לו משכורת, לא יחפש לחסוך על אתר.
מי שמפעיל עסק פשוט למגנטים, יקבל מה שהוצע לו נקודה.
בשביל זה יש חוזים.
רוצה משהו שאין - תשלם. אבל החבילה של וורדפרס מספקת את רוב העסקים הקטנים.
שם מתחם? לזה אני בכלל לא נכנס. דובר על בניית אתר, לא מותג ולא מיתוג.
רק הזמן שלוקח ללקוח לחשוב על שם יכול להיות חודשים.
אתה מערבב טכני עם תדמית.
לא שזה לא חשוב, אבל זה לא משהו שאני כתבתי עליו.
ואני בספק עצום אם תבנה תנועה לעסק קטן לרמה שתצטרך לשנות תשתית.
ואם כן, יהיה לו את הכסף לשלם עבור השינוי.
אין לי שום מושג מה דרישותיו של הבחור, אממה, כתבתי בפירוש פלאגינים קיימים.
גם כתבתי בפירוש שאם אין הזמן והמחיר עולים פלאים.
מה עוד?
אינטראקציה עם הלקוח. שוב. אותו דבר. ברגע שהלקוח שוטח דברים מעבר לסטנדרט, המחיר והביצוע מרקיעים.
כתבתי בפירוש.
אם משהו לא מובן מההסבר המפורט שנתתי (פעמיים) ציין בבקשה נקודה ספציפית.

izackv

New member
מה שהפריע לי בתגובה הראשונה

היה מאוד פשוט.
למי שלא מהתחום, לא בדיוק אכפת מההפרדה בין החלקים היותר טכנולוגיים לחלקים היותר תדמיתיים.
הציפיה ממה שכתבת היא שאם אני רוצה אתר ופונה אליך היום בבוקר, אז בסוף היום האתר יהיה באוויר עובד.
&nbsp
ברור שלבצע את ההתאמות בוורדפרס לוקח בדיוק שעתיים וחצי בהנחה שהן מינוריות ושברור בדיוק מה רוצים לעשות.
אבל הלקוח רואה את התהליך הכולל. לא באמת מעניין אותו כמה זמן בפועל התוכניתן ישב על זה לעומת כמה זמן מישהו ישב לשפץ את הטקסטים המזעזעים שהלקוח העביר או לבדוק איתו איזה סכימת צבעים/שם מתחם/לוגו/תמונת רקע הכי מתאימים לו.
&nbsp
מה שניסיתי להגיד זה שגם בתהליך יצירה של אתר פשוט יש הרבה יותר מאשר השעתיים האלה של ההתאמות וההתקנות.
(וגם שלא ברור בכלל שמה שהשואל המקורי מחפש זה אתר פשוט)
&nbsp

פרסאוס

New member
גם אם אתה לא בתחום הנסיעות אתה מבין

שכרטיס טיסה לא כולל לינה, הוצאת ויזה וקניות בדיוטי-פרי.
אז הבחור שאל על כרטיס טיסה, קיבל תשובה על כרטיס טיסה.
אם הוא צריך להוציא ויזה או לא, אם הוא צריך מלון ודמי קיום, זה סיפור אחר.
כל עוד לא צוין אחרת, אני מתייחס למינימום שנשאל.
היה מציין צריך עיצוב, לוגו, תדמית, יח"צ, ניהול פייסבוק, קידום אתרים, חנות מקוונת,
עמידה בתקן 4 של חברות כרטיסי אשראי, עמידה בעומס של 100K משתמשים רשומים
וכו וכו וכו, היה מקבל תשובה נוסח "אתה חייב לשבת עם מישהו".
אבל החבר הנכבד פשוט כתב "מתכנת של וורדפרס לבניית אתר אינטרנט". אז, כמו בדוגמא,
כתבת "מחפש סוכן נסיעות להזמין טיסה לנ"י" - אני מחווה את דעתי על טיסה.
בלי מלון, בלי שדרוג לעסקים, בלי ויזה וכו.
בהחלט מסכים איתך שיש אנשים שרוצים דברים שאין, בגלל זה יש חוזים כמו שציינתי.
ולכן ציינתי מה שבא מהקופסא. ירצה ישאל, לא ירצה לא ישאל.

BravoMan

Active member
אני חושב שאתה מתעלם מנקודה קטנה בשאלה המקורית:

השואל טוען שהוא כבר פנה למספר חברות ואנשי מקצוע עצמאיים, ואני מניח שלהם הוא הציג מפרט הרבה יותר מדויק של הדרישות שלו מאשר הוא נותן לנו כאן ע"ג הפורום, כך שהם יכלו להעריך את העבודה הדרושה הרבה יותר טוב מאיתנו.
&nbsp
ועדיין, הוא לא יצא מרוצה, ובא לפה להתייעץ עם אנשים אלמוניים תוך מתן כמה שפחות פרטים.
&nbsp
ישתבך שמם של FSM ו-RMS הצדיק, התפקיד שלי מבודד אותי מלקוחות 90% מהזמן, ועדיין יוצא לי מדי פעם הצצה לעולם של אלה שמטפלים בהם.
לכן, לדעתי האישית והלא מקצועית כאמור, שאלה כזו בפורום אמורה להרים דגל אדום של חוסר תיאום ציפיות חמור בין מה שהלקוח חושב שהוא רוצה, ובין מה שהוא מבקש לבנות בפועל.
&nbsp
יצא לי לראות לקוחות שטעונים שהם רוצים משהוא "מהיר, פשוט, וזול" וכמעט כל פעם מה שמסתתר מאחורי הדרישה הזו זו אחת משתי אפשרויות:
א) הלקוח לא מבין כלל את הצד הטכני ורק חושב שמה שהוא רוצה זה "מהיר, פשוט, וקל".
הרבה פחות אנשים מבינים בדרישות של תוכנה \ אתר מאשר ברכישת כרטיסי טיסה לטיול.
&nbsp
ב) הלקוח באמת מחפש לחסוך וחושב שיוכל להסתפק במשהו פשוט, אבל כשהוא מתחיל להפעיל את המערכת הוא מגלה שהיא לא עומדת בעומס כי מעולם לא תוכננה לעומס האמתי שהוא שם עליה, או שחסרים פיצ'רים שיהפכו את העובדה עם המערכת לנוחה או אפילו נסבלת, והם חסרים משום שמעולם לא נכנסו למפרט המקורי.
&nbsp
במצבים כאלה, נוטים להתפתח וויכוחים מאוד לא נעימים לגבי מה הוא באג ומה לא, ולא משנה איזה חוזה יש תמיד לכל צד יהיו דעות משלו מה מכסה החוזה הזה ומה לא.
האם שינוי בתצוגת הנתונים כדי להתאימה לכמות נתונים שגדולה בכמה סדרי גודל ממה שסוכם עליו במקור היא פיצ'ר חדש או תיקון באג שנכלל בתחזוקה שותפת?
תלוי את מי שואלים, ולנפנף בחוזה לא עוזר במיוחד, אלא אם אתה רוצה את כל הכאב ראש של לערב עו"ד ולהסתכן בעיבוד לקוח או יותר.
&nbsp
אני לא מכיר את השאול, אבל מה הסיכוי שבפעם הבאה שאיש מקצוע ייתן לו הערכה כנה של חודש עבודה, הוא ינפנף בהודעת פורום ויגיד: "מה אתה מקשקש, זה אמור לקחת רק יום".
עכשיו שים את עצמך בנעליים של אותו איש מקצוע...
&nbsp
אגב, גם זה שלקוח "מפעיל צוות" לא אומר יותר מידי על ידע או נכונות שלו להשקיע כסף.
בהרבה עסקים, צוות המחשוב עושה דבר שונה לחלוטין ולא קשור ל-Web. ההשקעה בו היא למטרה אחרת, ו-Web הוא "רועה הכרחי". מצד אחד לא רוצים לבזבז עליו, מצד שני יודעים שצריך.
וכן - נתקלתי גם במנהל רשת שלא ידע להגיד אם השרת שלו פתוח כלפי חוץ או לא, לא ידע לתת את הנתונים הדרושים כדי לבצע רישום דומיין מול ה-IP או לספר אלו שירותים פתוחים בשרת שבאחריותו.
&nbsp
יש ויש.

פרסאוס

New member
רוב האתרים בוורדפרס הם אתרים יצוגיים

כאלו שלצערם של הלקוחות שנבנו בשבילם לא ידגדגו את העומס שהם יכולים לעמוד בו.
אני לא יודע מה דרישות העומס של הלקוח הזה וכמו שצויין פה, יכול להיות שהן חריגות,
אבל אתר וורדפרס פשוט זה מה שכתבתי. יש כאן התעקשות כוללת להביא דברים שלא כלולים.
אני אענה לפי סעיפים:
א.אפשר להראות לו אתר לדוגמא ולהסביר לו בדיוק מה הוא מקבל. על זה חותמים.
יש ערכות נושא. לא מעצבים שום דבר במיוחד.
ב. מעולם לא נתקלתי במשהו כזה בוורדפרס.
כמו שכתבתי למעלה, נדיר שמישהו ירצה להפעיל אתר חדשות בוורדפרס בכלל
ובלי ידע, בלי צוות טכני ועם המון משתמשים יש מאין בפרט. זה פשוט לא הגיוני.
אני מאתגר אותך או כל אחד אחר בפורום לתת לי דוגמא אחת שהוא עבד עליה.
לא שמע מחברים, או ממישהו שעשה משהו. ולא מדובר על פרוייקט ללקוח שהסתבך.
כאלו יש הרבה, במיוחד בארץ הקודש.
אלא על אתר וורדפרס לניהול תכנים של עסק קטן/בינוני, שפתאום קרס מעודף משתמשים.
תראה לי חברה או בודד שהקימו אתר וורדפרס לעסק קטן/בינוני והוא קרס מהעומס.
&nbsp

eladts

New member
יש בהחלט חברות שבונות אתרים אינטראקטיבים ללקוחות

עם back end שמשלבים SQL ו-NoSQL אבל בונות front end מבוסס על וורדפרס.

למעלה