עזרה בבקשה !!

molly18

New member
עזרה בבקשה !!

צהריים טובים.
אני לא יודעת מאיפה להתחיל, ואני גם לא בטוחה שיש פה אנשים שיכולים לייעץ או לעזור כי הייתי פה כמה פעמים ולא ממש ראיתי את האפשרות להיעזר.
אנסה בכל זאת ואשמח לקבל תגובות.
אנסה לתאר בקצרה...
אני אישה צעירה ונשואה טרייה. לפני שהתחתנתי היה לי ברור מה הדרך שלי, רציתי "לצאת בשאלה" איך שאתם קוראים לזה. אני מאמינה באלוהים אבל לא מאמינה בדת. בכל אופן בכל הזמן הזה של אירוסים וחתונה ואחרי החתונה לא חשבתי על זה וניראה היה שמצאתי את המקום שלי והיה לי די בסדר בחברה החרדית.
חשוב לי לציין שבעלי מאוד אוהב אותי וגם אני אותו, אני גם מעריכה אותו מאוד וחושבת שהוא באמת בן אדם מיוחד. אבל הוא דתי, הוא מאמין מאוד וכל זה. הוא ממש לא פנאטי, ואנחנו נקראים זוג מאוד פתוח, חרדים לייט מינוס מינוס ( המבין יבין ) .
אבל לאחרונה חזר לי קצת כל העניין של חזרה בשאלה, אני לא מוצאת את עצמי בחברה החרדית ( כי אני הרי לא כמוהם.. שונה וכו) אני לא רוצה שהילדים שלי יגדלו ככה. ועוד כל מיני דברים.
אם היה לי איזהשהו בעיה קטנה אם בעלי הייתי גומרת את הסיפור מהר, מתגרשת וכו.
אבל אני לא יכולה לעשות לו את זה. לא מגיעה לו, וזה יעשה לו מאוד לא טוב. וגם אני חושבת לפעמים איך אני יסתדר בלעדיו, ואולי אני מפסידה פה מישהו באמת מיוחד ואני יתחרט על הצעד הזה וכו.

בקיצור אני מאוד מאוד מבולבלת...
מישהו יכול אולי כצת לעזור לי????
תודה רבה

בהתחלה זה נראה שאין מוצא

תני לזמן לעשות את שלו.
הוא יבין שאת עוברת שינוי.
בינתיים תנסי לא להביא ילדים כל עוד לא ברור שאתם יחד.

לצאת או לא לצאת ומה עם ילדים

יצאתי לפני שנים וגם אני מאמין - אבל לא בערימות החוקים והמנהגים שנכתבו ע"י בשר ודם :)
יש כאן אנוסים שננעלו במערכת ולעולם לא יצאו כי יציאתם תגרום למשבר קשה לבן / בת זוג ולילדים.
כל יציאה היא קשה מאוד כקריעת ים סוף - אך יחסית יש פחות "נפגעים" אם זה נעשה לפני חתונה.
אחרי חתונה זה קשה כי גם בן / בת הזוג יפגע אבל מאוד חשוב לזכור שהקשיים האמיתיים ליציאה יתחילו כשנכנסים להריון.
הסיבה היא שבן הזוג שישאר חרדי יעשה הכל בכדי שהרך הנולד לא ישאר בחזקתו של בן / בת הזוג "שהשתגע".
בדרך כלל בתי הדין הרבניים תומכים בבן / בת הזוג התי, מה גם שאפילו הורי "המשוגע" יעדו נגדו / נגדה.

לפיכך, קחי את זמנך לחשוב מה את רוצה לעשות - אבל כפי שכבר הציעו לך כאן - חכי עם הילדים. ברגע שאת בהריון - העסק מסתבך.
תשקלי טוב טוב איך את רואה את החיים ואיפה את רוצה להיות בעוד 5, 10, 15 שנים ויותר. תעשי חשבונות של בעד ונגד ואולי אפילו תגלי טפח ממחשבותיך לבעלך ותבדקי מה תגובתו.

בהצלחה.

אנחנו כן יכולים לעזור כל אחד בדרכו שלו

אנחנו יכולים לעודד אותך כבר עכשיו שהר שראיתי לפני שנה נראה לי עכשיו כמו גבעה שאמנם מאוד קשה לעבור אותה אבל אפשרי

אני יכול לעודד אותך שיש הרבה אנוסים ויוצאיםבשאלה נחמדים עוזרים ומעודדים שיכולים לסייע לך ואת תכירי טאותם לאט לאט

nini132

New member
זוגיות מעורבת

זו גם אפשרות שלפעמים עובדת ולפעמים פחות.

ד.א: לי זה לא עבד.

shlomijerusalem

New member
אני באותו המצב בדיוק.

רק שזה הפוך. אני הלא דתי ואישתי היא הדתיה (כרגע מינוס מינוס - כמו שאת אומרת).
אני חושב שבסופו של דבר גם המאמין הכי גדול מושפע אם מטפטפים לו לראש כל מני סתירות ושאלות באמונה.

באופן אישי אני יכול לומר שכמעט שנתיים של טיפטוף כזה גרם לאישתי גם לשאול שאלות ולאט לאט להפסיק להקפיד על דברים שיו לה מאוד חשובים בעבר.

אני מאמין שבעתיד הלא רחוק אנחנו נצא לגמרי מהציבור החרדי.

דעתי היא שהמשפחה מעל הכל, במיוחד אם יש ילדים. צריך להמשיך ולנסות לשנות מבפנים.

בהצלחה!

שני דברים

1) כפי שיעצו קודמיי תשתדלי לא להביא ילדים עד שהענינים יתבהרו,

2) נראה לי שבפורום השכן (פורום יוצאים בשאלה) יש יותר אנשים שעברו את התהליך ויוכלו לתת לך כיוון.

אם אין עדיין ילדים, פשוט לחכות.

לא להביא ילדים בינתיים, שזו עצה שהייתי נותנת גם לחרדים ממאה שערים, סתם כי הם צעירים ורק עכשיו התחתנו.
אחרי שנה שנתיים, שבהם כדאי לך לפגוש יוצאים, אנוסים, ליצור קשרים עם אנשים מחברות שונות, לשמוע עוד דעות את בעצמך כבר תדעי את התשובה.
(מה גם שאחרי שנה שנתיים תדעי יותר מיהו בעלך, לא בקטע האמוני, אלא בקטע האנושי, ואם הוא יהיה כה מדהים או שכבר לא)

מזדהה איתך לחלוטין

אני נמצא בדיוק באותו מצב. אני ואשתי מנהלים אורח חיים מאד מאד ליברלי ביחס לחברה החרדית. וכן אני גם אוהב אותה ואת הילדה שלי מאד. רק שאחרי הכל היא דתיה ואני אתאיסט מוחלט. לא עובר יום שלא מציקה לי המחשבה על החיים שאני מפספס בחוץ.
אני חושב שבמצבנו זה נהיה הרבה יותר מסובך לעזוב. כי גם אנחנו אוהבים את בני הזוג שלנו וגם כי אנחנו כבר עושים כמעט הכל אז יש איזה הרגשה של חוסר צדק לקום ולעזוב.

ה

ההוא ארמאה

Guest
התוכל להגדיר

מה הם החיים שאתה מפספס בחוץ.

אשמח אם תענה בעניין.

חזקוש

New member
אפשר לענות במקומו?

קודם, להרגיש חופשי ולא בסתר. אח"כ חיים של תרבות שהיום הוא יתקשה להיות בהם, הצגות סרטים הופעות ועוד.

JMRL

New member
אשמח לסייע בפרטי

אך שאלה לי אליך- האם הציבור החרדי הוא האנטרנטיבה היחידה שלך?
אם אני מבין נכון יש לה בעיה עם "הכת החרדית", זה בסדר והגיוני.
אני מבין מדבריך שאין לך בעיה עם הדת כשלעצמה ("מאמינה באלוהים וכו') וא"כ שאלתי בשנית- האם אנטרנטיבה אחרת כן תתקבל בליבך/לב בעלך- ?? א"כ יש המון אלטרנטיבןת יפות ונעימות ללא כפיה ולא צורך בדין וחשבון לאף אדם!
שוב אשמח לסייע במידע וסתם יעוץ.

אהרון 82

New member
עזרה בבקשה

אמונה ודת זה שתי דברים והיות וגם את מאמינה הדגישי זאת בשיחותיכם ולאט לאט תגלי את מחשבותייך לגבי הדת ומי יודע אולי גם הוא חושב כך ומפחד

בינך לבין בעלך יש חוזה חתום וכתוב

וכעת את שוקלת להפר אותו.

כמו כל חוזה, צריך לנהל משא ומתן. ובמילים אחרות - דברי עם בעלך, אמרי לו מה את מרגישה ותנסי להמשיך ולעבוד איתו יד ביד, באהבה.

בהצלחה.

למעלה