עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

מחפשת רעיונות לתרגילים לרכיבה טיפולית לילדים בני 4-6
ובנוסף אם למישהו יש רעיון לתחנה של טרייל קלאס לאותם גילאים?

giri

New member
מה מטרת הטיפול?

מה רמת הרכיבה?
אלה ילדים שמסוגלים להחזיק את עצמם פיזית באוכף? מסוגלים לתקשר?

,תודה על ההתייחסות המהירה

זה מגוון רוב הילדים מחזיקים מושכות ומכוונים מעט את הסוס שלהם אבל הם עדין מחוברים למוביל
כולם מחזיקים את עצמם באוכף לבד (מצליחים גם לעמוד בארכובות)
אצל רובם אין בעיה בתקשורת

jgut

New member
אני לא מבינה בטיפולי

אבל מבחינת מכשולי טרייל אפשר להכין להם כמה תחנות:
* סללום של קונוסים. רמת הצפיפות של הקונוסים יכולה להשתנות בהמתאם ליכולת של הרוכבים.
* קוולטים בצורת ריש. הרוכבים צריכים לעבור בהם מבלי לגעת בקוולטים.
* במה - ריבוע של קוולטים בו הם צריכים לעשות סיבוב בפנים.

רמת הקושי יכולה להשתנות בהתאם לרוכבים, כך שנניח המרחב בין הקוולטים יכול לגדול על מנת להקל עליהם.
אפשר גם לשחק עם המקצבים בכל תחנה.
חלק מהתחנות אפשר לעשות בהליכה אחורה במקום בישר.

חלק מהמטרות

חיזוק חגורת כתפיים, הצבת גבולות, עבודה על קואורדינציה, הכנה לכיתה א', העצמת הביטחון העצמי
(אצל חלק יש כמה מהמטרות שהזכרתי ואצל חלק יש כרגע רק מטרה אחת מסויימת)

JuSt A d i

New member
אפשר לעשות מלא דברים

אפשר לשחק המלך אמר שמידי פעם לתת משימה ליד ימין בנפרד וליד שמאל בנפרד, אפשר לתת להם לקלוע חישוקים בצבעים שונים על קונוסים שמותר לעזוב רק יד אחד מה מושכות ואחרי שהם סיימו לקלוע על כל קונוס חישוק לתת משימות שצריך לעשות בכל קונוס למשל גם עבודה על הארכת טווח קשב ראיה מרחבית וגם קצת זיכרון (דוגמא מהקונוס שיש עליו חישוק עדום עד הכונוס שיש בו חישוק כחול לעמוד באוכף מהכוונוס שיש בו חישוק כחול עד הכונוס שיש בו חישוק צהוב לקום ולשבת באוכף וכן הלאה) אפשר לבקש מהם ברכיבה לעשות מספרים ואותיות זה מאוד קשה אבל אפשרי... אם יש אפשרות לעשות שיעור במשותף עם עוד מדריך אז בכלל מצויין כי הרבה קשיים עולים לילדים שהם רוכבים בזוגות מבחינת חגורת כתפיים הייתי מנסה כמה שיותר להחזיק מושכות זה הכלי הכי מצויין .... ולמי שלא מסוגל להחזיק הייתי מחברת מושכות ילדים לראשית בית שתהיה תחושה הכי קרובה להחזקה אמיתית של המושכות וכמובן כל מיני תרגילים עם חישוק להחזיק כאילו זה מושכות ולכוון ימינה ושמאלה מסירות בכדור לסובב את הכדור סביב הגוף וזרוק ולפוס באוויר לזרוק ולמחוא כף ולתפוס או בשילוב המשחק המלך אמר לסובב את הידים מספר פעמים קדימה ומספר פעמים אחורה , מבחינת גבולות זה מאוד קשה כי אני לא מכירה את המטופלים והסיטואציה אבל כן הייתי נותנת איזה מסלול שצריך לכוון את הסוס ואם הוא סוטה ממנו לתקן ואז הייתי עושה השלכה על החיים וההתנהגויות של הילד בחיי היומיום או הייתי נותנת ליד סוס מאתגר כדי לשקף את ההתנהגויות שלו בקיצור קצת חפרתי זה תחום נרחב מאוד יש מלא רעיונות

JuSt A d i

New member
שכחתי עוד כמה דברים

מבחינתדברים בחינת בטחון עצמי עצם העובדה שהילד יושב על סוס גדול זה עושה את שלו ואת בתור מדריכה צריכה לנווט ברגישות כדי לתת לילד תחושה שהוא שולט על הסוס בצורה הכי עצמאית במגבלות.... וגם כל מיני הצלחות קטנות במשחקים ושליטה על הסוס ... אם רוכבים בזוג אפשר שהילד יהיה מוביל במשך סיבוב ואז לציין את החשיבות שיש לו בתור מוביל.... ומבחינת הכנה לכיתה א יש שפע של דברים ואני אגיד בקצרה אם יש שמות של סוסים על התאים אפשר לעבור על האותיות אפשר לשטוף סוס ובסבון לכתוב אותיות אפשר להתמסר לפי אלף בית ומספרים או להגיד חיה בכל אות וכו וכו

למעלה