עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

אני צריכה להדפיס על דף A4 : 24 מדבקות איך אני יודעת מה גודל דף A4. ואיך אני מחלקת את הדף לגודל המדבקות ? אודה לכם אם תוכלו לעזור לי .

uri_a

New member
A4

הוא בגודל 29.7 ס"מ על 21 ס"מ.. ברוב המדפסות יש לקחת בחשבון שוליים לבהן המדפסת לא מדפיסה... עכשיו לשאלה הכי חשובה, באיזו תכנה את עובדת? כדי שנדע להשיא עיצה

פוטו שופ ..

אני לא יודעת ממש , והטילו עליי לעשות מדבקות שיודבקו על תמונה תודה על הגעה לחתונה .. איך מחלקים ? לגודל המתאים ? איזה כלי מחלק את הדף ?

uri_a

New member
דווק לפוטושופ יש פטנט נחמד

(אמנם בדרך קצת "מצחיקה" אבל קלה ומהירה) אז ככה: צרי את המדבקה שלך, לא חשוב ממש באיזה גודל, ושימרי אותה בתיקיה מיוחדת משלה (שלא יהיו עוד קבצים בתיקיה) בתיקיה תיצרי 24 העתקים של אותו קובץ (סתם copy paste) עכשיו בפוטושופ: file-->export-->contact sheet בכפתור העליון לבחור את התיקיה שאת רוצה, ושאר ההגדרות כמו בתמונה שצירפתי, לוחצים OK, וזהו, פוטושופ יעשה את העבודה לבד
בהצלחה

uri_a

New member
אופס...

רזולוציה... כמובן שעדיף יותר (אם למדפסת ביתית עדיף להגדיר 150)

uri_a

New member
למה? ככה... ../images/Emo8.gif

איך מחשבים רזולוצית תמונה לדפוס? דבר ראשון יש לדעת את רשת ההדפסה, יש לשים לב רשת הדפסה ולא רזולוציה, רשתות ההדפסה המקובלות נעות בין 65 LPI ל 175 LPI (יש גם יותר אבל השימוש בהן נדיר מאוד) אחרי שיודעים את רשת ההדפסה מכפילים את המספר ב-2, וזהו - זו הרזולוציה הדרושה לנו לתמונה. לדוגמא - דפוס איכותי על נייר כרומו, נעשה בד"כ ברשת הדפסה של 150 LPI, ולכן מכינים לו תמונות ברזולוציה 300 PPI. עכשיו למדפסות הביתיות - רובן הגדול לא עובר את רמת צפיפות הרשת של 85 LPI (גם אם רזולוציית הנקודות שלהן גבוהה מאוד), רובן מדפיס ברשת 65 LPI, אם נעשה ממוצע (ובמקרה זה ממוצע זה מספיק טוב) נגיע ל-75 LPI, ומפה - האיכות הטובה ביותר למדפסות מסוג זה הן תמונות ברזולוציה 150 PPI. זהו, זו כל התורה (ומי שעדיין לא מאמין מוזמן להדפיס את אותה תמונה ברזולוציה 150, וברזולוציה 300 במדפסת הביתית שלו, ויראה שאין הבדל באיכות
וגם אם יש הוא לא נראה לעין, וחבל לעבוד סתם על קובץ כבד מידי) מקווה שההסבר ברור מספיק אורי

SCaToPHaG

New member
לא ידעתי שגם במדספות ביתיות

יש רשת הדפסה. איך אני יודע מה צפיפות רשת ההדפסה של המדפסת שלי? (דגם מוזר של hp - 959c) בדקתי בכל הדוקומנטציה ולא מצאתי אזכור.

yossi_maoz

New member
אם זאת היתה מדפסת לייזר

מן הסתם היא היתה מדפיסה ברשת (HALFTONE). מדפסות הזרקת דיו ביתיות מדפיסות לפי פיזור נקודות "אקראי"- על מנת להוכיח זאת אפשר לעשות ניסוי פשוט: מדפיסים דוגמא של מעבר משחור ללבן במדפסת לייזר, וכן במדפסת הזרקת דיו. השוואת הפלט בעזרת זכוכית מגדלת או לופה, תראה את האמת.

uri_a

New member
נכון, ועדיין

חישובי האיכות נעשים לפי הרשת או שווה הערך לה, אם ישנה דרך אחרת לחשב, אשמח לשמוע ולהחכים...

yossi_maoz

New member
במקרה של הדפסת

הזרקת דיו, פשוט צריך לדאוג שרזולוצית הקובץ האפקטיבית לא תרד מ-150. לא שיש שיטה לחשב את זה, זה פשוט ענין של ניסיון...

uri_a

New member
ומאיפה התחיל הנסיון הזה יוסי? ../images/Emo8.gif

למה דווקא 150? לא חשוב... עזוב... אני סתם מתפלסף

FourAces

New member
אין רשתות במדפסת הזרקת דיו

מעולם לא היו ולעולם לא יהיו. ההדפסה מתבצעת על ידי הזרקת נקודות צבע בזו על גבי זו וזו לצד זו וכך מתקבלים הגוונים השונים. מדפסות הלייזר הצבעוניות משתמשות במה שנקרא Continues Tone ולא ברשתות Halftone ולכן גם בהן לא נעשה שימוש ממשי בהגדרת הרשתות בעת ההדפסה. אולם בעת הרסטריזציה של הקובץ להדפסה, משמשת הגדרת הרשת לקביעת מדרגות הגוונים של התוצאה. מכיוון שהתוצאה מוגבלת למדי הרשתות נעות סביב 66 עד 85 LPI. במדפסות לייזר שחור לבן, אשר כן עובדות על בסיס Halftone, יש לרשת משמעות קריטית בקביעת כמות הגוונים וגודל הנקודה (שים לב שאמרתי גודל הנקודה ולא הפיקסל). כאשר מגיעים לדפוס אופסט, יש לרשת חשיבות מכרעת. עיתונים משתמשים לרוב ברשת גסה יחסית של 85 עד 100 lpi בעוד שדפוס צבע מקצועי מתחיל ב- 133 ועולה למעלה. כיום המקובל הוא 150 והמחמירים מטפסים גם לכיוון 175 ואפילו 200. נתון הצפיפות של הרשת הוא לא היחידי שיש לקחת בחשבון. מקצוענים יודעים גם לשחק עם הגדרות זוית הרשת של הצבעים וצורת הנקודה כדי להגיע לתוצאות איכותיות יותר. לדוגמא, קטלוג תכשיטים שהודפס בחו"ל ברשת 200 נתן תוצאה אטומה לחלוטין מכיוון שרשת כזו נפתחת רק לאחר ריצה של בערך 3000 יחידות. הדפסה ברשת 175 עם נקודה בצורת Diamond והסטה של רשתות הציאן והמג´נטה ב- 7.5 מעלות הניבה תוצאה עמוקה ופתיחה של הרשתות אחרי ריצה של 250 יחידות בלבד. בקיצור LPI היא תורה שלמה שאינה נשענת רק על תחשיב הכפלה פשוט. התחשיב הוא על בסיס כמות הגוונים המיועדת וצורת הנקודה.

hall9000

New member
אני הייתי עושה את זה בפריהאנד

לא יודע אם את מכירה , שם זה יכול להיות ממש קל פשוט בוחרים דף A4 ואפשר להכניס שם מידות אפשר להוריד גרסה נסיונית מ macromedia.com

למעלה