עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

שלום לכולם
נחשפתי למשחקי הכס רק עם צאת הסידרה, והתאהבתי לגמרי. מייד קראתי (באנגלית) את הספר השני והלאה, ולאחרונה סיימתי את A dance with dragons. מישהו יכול להמליץ לי על ספרים עם סגנון דומה (מעין פנטזיה סגנון ימי ביניימית, המון פוליטיקה , דם וריאליזם), שתנעים את זמני עד שהספר הבא יצא???
 

Summer Savory

New member
The Blade Itself

זה הספר הראשון בטרילוגיה (שטרם הושלמה, אלא מה), והוא מזכיר מאוד את מרטין מבחינת הפנטזיה מעוטת-הקסם שלו, הריאליזם והאלימות. מבחינות אחרות הוא שונה ממנו, ולא תמיד לטובה - הסיפור מרגיש אינדבידואליסטי יותר, עם פחות מתחושת ה-הכול-מתחבר-להכול שמרטין מתאמץ (והרבה פעמים מצליח) כל כך לייצר והאווירה ההיסטורית מרגישה לפעמים כמו ימי ביניים מאוחרים, מה שמוצא חן בעיני פחות - אבל בסך הכול מדובר בספר כתוב היטב (נדיר מאוד בז'אנר), עם דמויות מעניינות, סיפור מורכב ואווירה מחוספסת מאוד - בדיוק מה שצריך כדי להקל קצת על הגעגועים.
 

strahd

New member
ובקרוב בעברית

ואגב, הטרילוגייה הראשונה כבר הושלמה. כעת הסופר מסיים סדרה של ספרים בודדים ולאחר מכן כנראה יכתוב טרילוגייה נוספת.

ואני מסכים בהחלט. ספר שמזכיר מאוד את מרטין, וללא ספק כמה מהדמויות המצוינות ביותר בזמן האחרון בספרות הפנטזיה.
 
נשמע טוב מאוד

ממש תודה. נראה לי שזה בדיוק מה שחיפשתי, ואני מתכוון לנסות. רק הערה קטנה - נראה לי שהטרילוגיה כבר הושלמה, לא?
The First Law trilogy
1.The Blade Itself (May 2006)
2.Before They Are Hanged (March 2007
3.Last Argument of Kings (March 2008
 
תודה

לא שמתי לב שענו על זה.
תודה, מתכוון לנסות באנגלית (נראה לי עדיף לקרוא ספר בשפה בה הוא נכתב)
 

Summer Savory

New member
טעות שלי, הטרילוגיה אכן הושלמה

אבל לפחות טעיתי לכיוון הנכון... :)
 

CallMeCavanaugh

New member
אני ממש לא ממליץ

בעקבות המלצות כאן בפורום התחלתי לקרוא את הספר, ונשברתי באמצע. חשבתי שזה עוד גיבוב של קלישאות פנטזיה, אבל בשלב מסויים חלק מהקלישאות היו קלישאות של דרמות נעורים. זה מה ששבר אותי.
 

Klayhamn

New member
אז מה כן?


 

CallMeCavanaugh

New member
האמת היא שעוד לא הצלחתי למצוא משהו דומה וטוב

קראתי אחריו וגם נהניתי מהמרקיז מבוליבר של ליאו פרוץ, אבל זה ממש לא אותו הסגנון.
המליצו לי בזמנו על Wildcards, שמרטין עורך, לא כותב, מבחינת המורכבות העלילתית, ריבוי הדמויות ועוד. עדיין לא בדקתי את הנושא בעצמי.
 

מיכאל ג

New member
מצטרף להמלצה עם אזהרה

זה באמת הדבר הכי קרוב למרטין שיש כרגע, והכיף הגדול הוא שהסדרה מגיעה כבר עם התחלה אמצע וסוף ולא צריך לחכות שנים. האזהרה? למרות חוש הומור כאן ושם (ויש בסדרה הזו משהו שמרגיש כמו שילוב של מרטין ופראצ'ט, כמעט), זו סדרה שיכולה להיות אפילו יותר מדכאת מששאוש"ק במקומות מסוימים. והסיום, הו הסיום! אבל אני לא אגיד מלה נוספת בנושא.
 

strahd

New member
הלהב עצמו

יוצא בעוד מספר חודשים בהוצאת אופוס.
 
התחלתי באנגלית

קראתי בינתיים בערך 10 פרקים, בעקבות ההמלצה שפורסמה פה. סגנון הכתיבה, והזווית שהסופר נותן לדמויות מאוד דומים למרטין. עד עכשיו מרגיש קצת פחות עשיר מבחינת עולם ודמויות באופן כללי.
בינתיים אני נהנה, אעדכן בהמשך.
 
The blade itself

סיימתי את הראשון, התחלתי את השני. עולם הרבה פחות עשיר משל ששאוק. דמויות שקשה לאהוב ולהתחבר אליהן. אם לא הייתי משווה למרטין כל הזמן אז אולי הייתי אוהב את הספר קצת יותר, אך כל העסק די מחוויר מול ששאוק. נחמד בתור משהו להעביר את הזמן, אך לא יותר מזה. אולי אשנה דעתי שאסים את כל השלושה. יאללה מרטין תציל אותנו ותוציא עוד ספר בהקדם (מה שכנראה לא הולך לקרות בקרוב).
 

נתן.ל

New member
הקתדרלה ליד הים

אמנם לא פנטזיה, אבל כן מספר על תקופת ימי הביניים עם כל התיאורים האלימות וסגנון החיים שם.
אני קראתי אותו ממש לפני שהתחלתי לקרוא את משחקי הכס והסגנונות נראו לי מאד דומים.
אני ממליץ.
 

נוניבו

New member
כל כך לא מזכיר

נכון, זה ימי הביניים,פה בערך נגמר הדמיון
הקתדרלה -ספר מבוסס היסטורית על איזשהם אירועים מציאותיים
אין בו כלום שמזכיר פנטזיה
ולמען האמת, זה פשוט אחד הספרים המשעממים שקראתי
לא מסעיר או מלחיץ או גורם לך להרגיש בעצם כלום
לא ממליצה בכלל (אבל זה עניין של טעם, כן?)
 
למעלה