עזרה בבקשה

shaike770

New member
עזרה בבקשה

הצג מטבלת המוצרים, בעזרת join, את מספר המוצר (ProductID), שם המוצר(ProductName) , ומחירו (UnitPrice) עבור מוצרים שעולים יותר ממוצר בשם Chai

כרגע אני לומד SQL, איך אני מוציא נתון ממוצר כלשהו ואחרי זה משווה אותו לשאר המוצרים? כמו השאלה הנ"ל, איך אני יודע מה המחיר של Chai?

תודה

shaike770

New member
יש לי את טבלת Northwind

יש לי את טבלת Northwind שאני עובד איתה

קבלתי איזה דף הסבר על SQL וכל מני שאלות לתרגול ובשאלה הזאת נתקעתי

pitoach

New member
OK עכשיו הדברים יותר ברורים

שלב ראשון חשוב להפריד בין טבלה ובין מסד נתונים.
Northwind הוא מסד נתונים שמכיל הרבה מאוד טבלאות ועוד אלמנטים.

נקודה שנייה זה להבין עם איזה מסד נתונים אתה עובד?
כשאתה אומר שאתה לומד SQL אני מניח שאתה מתכוון לשפת השאילתות SQL ולא לשרת SQL. נכון?
אני חושב שרק על על אקסס עוד משתמשים לפעמים ב Northwind (זה מסד נתונים מאוד מאוד ישן וכבר הרבה שנים לא נהוג לעבוד איתו ללימוד כשעובדים עם שרתי SQL).

לצערי כרגע לא מותקן אצלי מסד נתונים זה
.

אתה יכול לפרט מה עשית ומה ניסת עד כה והיכן נתקעת? כמובן אל תשכח לציין באיזה סוג של מסד נתונים אתה עובד (האם זה אקסס?).
אחרי הכל זה לא יהיה נכון מאיתנו לפתור לך את שיעורי הבית

נסה לפרט מה אתה יודע ומה לא. מה מסבך אותך בשאלה

shaike770

New member
קצת פרטים

אני משתמש ב- Northwind כי על זה באמת הלימוד מבוסס
עובד על Windows 7 \ Sql Express

שוב השאלה:

הצג מטבלת המוצרים, בעזרת join, את מספר המוצר (ProductID), שם המוצר(ProductName) , ומחירו (UnitPrice) עבור מוצרים שעולים יותר ממוצר בשם Alice Mutton.

חשוב לי להדגיש שאני חדש ב SQL אז יש מצב שמה שכתבתי לא נכון אבל בכל מקרה:

Select P.ProductID, P.ProductName, P.UnitPrice
From Products P Join Products A
On P.ProductID=A.ProductID
Where פה אני תקוע

pitoach

New member
אז לפי מה שאני מבין אתה תקוע בחלק של הסינון?

נסה להריץ את השאילתה שלך בלי החלק של הסינון (החלק של ה WHERE נועד לסנן את התשובות לפי התנאים שכותבים בו ונקרה לכן החלק של הסינון)

אם השאלה המקורית היתה: הצג מטבלת המוצרים, בעזרת join, את מספר המוצר (ProductID), שם המוצר(ProductName) , ומחירו (UnitPrice)
האם השאילתה שלך מביאה תשובות טובות לשאלה זו אם אני מוריד מהשאלה את החלק של הסינון? אחרי שנסיים את החלק ללא הסינון נעבור לחשוב על החלק של הסינון... איזה תנאים עלינו להוסיף כדי לסנן בצורה נכונה

*הערה חשובה: כתיבה של שאילתות כם ברמה גבוהה של אנשי מקצוע היא עבודה של נסיון וטעיה. הרבה פעמים מפעיל איש מקצוע כמה שאילתות כדי למצוא מה הכי טוב בשבילו (מה שטוב במסד נתונים אחד לא תמיד יההי הכי טוב גם במסד נתונים אחר). זה שלב לימוד חשוב! לנסות ולבדוק את הדברים.

בדוק את השאילתה שלך ותחזיר לנו תשובה אם החלק ללא הסינון עובד כמו שאתה רוצה או שיש בעיה (רמז... יש בעיה קטנטנה
אני מקווה שהנתונים יראות אותה... מצא אותה...)

למעלה