עזרה בבקשה!!!

טליה 80

New member
עזרה בבקשה!!!

בנות תעזרו לי בבקשה אם יש לכן פתרון
כואב לי מאוד בהנקה,אני מתה מכאבים יש לי פיצוצים בפטמות ויורד לי דם.
אני ממש סובלת כבר חודש וחצי

אגב,חמותי ה 'מדהימה' אמרה לי שאם אני מתכוונת להפסיק להניק אז אני לא אוהבת את הילדה,ועכשיו כולם ידעו שאני לא אוהבת אותה... עניתי לה 'מזל שאת לא מהרווחה עוד היית לוקחת לי אותה' (כמובן שעניתי בטון מזלזל), והיא אמרה 'באמת אם הייתי יכולה הייתי לוקחת אותה'
(יש לי להתמודד איתה בנוסף לאובדן)

הנקה לא צריכה להיות סבל

אם יש פצעים כנראה שהילדה לא תופסת נכון.
כדי לך לחפש יועצת הנקה מקצועית.
בטוח תוכלי לקבל המלצות בפורום הנקה.
ואם את מאיזור רחובות יש לי משהי להמליץ.

ובתור התחלה רק כדי להקל על הכאבים כדי לקנות משחה להנקה וקונכיות הנקה שירגיעו את הפצעים.

ולגבי חמותך, אטמי אוזנים מומלצים בחום.

גם לי בהתחלה....

היה מאוד קשה להניק, צריך לתת לתינוק לפעור את הפה במלואו ואז להכניס את הפיטמה.
בקשר לפיטמות סדוקות אני יודעת שיש משחה שעושה פלאים, לא השתמשתי כי לא הייתי צריכה, אבל תשאלי בבית מרקחת, אני שמעתי שהיא מאוד עוזרת!
בקשר לחמתך "המיוחדת" הפיתרון הוא לא לענות ולא לייחס למילותיה יותר מדי חשיבות. תשתדלי לא להיות בקרבתה הרבה שכן לחץ ועצבים יכול להשפיע הרבה על החלב.

טליה 80

New member
קודם אטמי אוזניים

דיא

New member
כאבים בפטמה

היי טליה, מזל טוב. יש לך תינוקת חדשה, בריאה, שרוצה לינוק. יש לך את מה שחלמת עליו, אז תקחי מהחמות את העזרה שהיא (אולי) נותנת ואל תקחי את הקשיים שהיא מערימה. זה גם חלק מתפקידה כחמות, והיא כנראה עושה אותו ממש מצויין
.

נשמע שעוברת עלייך תקופה לא קלה בכלל. כל הכבוד לך על ההתמדה, למרות הכאבים. זה לא מובן מאליו, ואת יכולה לתת לחמותך לקרוא את זה. תגידי לה שדיא אמרה שאת ממש גיבורה.

כפי שנגה אור אמרה, הנקה לא צריכה לכאוב. לפעמים, בעיקר בהתחלה, היא קצת לא נעימה, קצת קשה, אבל לא כואבת ופוצעת.
בדרך כלל פצעים כאלה נובעים מקושי של התינוק להתחבר לשד מסיבות שונות, והעיקרית בהן - הפה שלו קטן, השד שלנו גדול (גם כשהוא פיצי
), ולכן הוא יונק על הפטמה ולא על השד.

אנחנו יכולות לעזור לו: להצמיד את הגוף שלו, ובעיקר את הטוסיק, לגוף שלנו, שהגוף שלו "יחבק" את הבטן שלך; לחכות עד שהוא פוער פה גדול; להכניס כמה שיותר מרקמת השד (פטמה+עטרה+אפילו מעבר אם אפשר) לתוך הפה שלו - הפטמה אמורה להגיע עמוק לתוך הפה והוא אמור בעצם לינוק על השד ולא על הפטמה. ניתן לעשות את זה אם מכווצים את השד כך שיהיה צר במקביל לשפתיים של התינוק (תחשבי על מה יותר קל - לנגוס בלחמניה עגולה או בפרוסת לחם דקה).

זה לוקח קצת נסיונות, אבל אם מקפידים על 3 עקרונות אלה, בד"כ הפטמה לא כואבת יותר והפצע נרפא.
אם את מרגישה שאת לא יכולה לבד, את תמיד מוזמנת להתקשר לקו החם של לה לצ'ה 1-599-525-821, להגיע לאחת הקבוצות, או לפנות ליועצת הנקה. כולן קיימות על מנת לעזור לאימהות ותינוקותיהן.

אם את רוצה, את יכולה לפנות אלי במסר ונהיה בקשר.

בהצלחה ומזל טוב

טליה 80

New member
כנראה שהיא

לא יודעת לינוק (מצחיק,לא ידעתי שיש דבר כזה) כי היא כל הזמן מכווצ'צ'ת את הפיטמה שלי וגם של הבקבוק אם אני נותנת לה מטרנה
והיא מוציאה כמה פעמים את הפיטמה שלי ומתעצבנת וגם אם זה בקבוק הפטמה נכנסת פנימה לגמרי והכל נשפך עליה אז אני מוציאה לה.
איך אפשר ללמד אותה לינוק?

דנד1

New member
יכול להיות שבגלל שקיבלה בקבוק כל כך מוקדם

אז יש לה מה שנקרא "בלבול פטמות" וגם בגלל שמבקבוק הרבה יותר קל לאכול ואילו ציצי מצריך עבודה מצידם. עדיין זה משהו שאפשר לפתור אותו, תלוי כמה את עקשנית וכמובן שאת חייבת עזרה...

טליה 80

New member
אני באמת לא הזכרתי אבל

היא קיבלה בקבוק בבית חולים מיד אחרי הלידה עקב ירידה חדה ברמת הסוכרים.
נתנו לה 3 מל' כל שעתיים על מנת לשמור על רמת סוכרים תקינה.
וכך היה עד שהתחיל אצלי החלב אחרי 3 ימים.

עוד מקרה--הנקתי בבית החולים בחדר הנקה ומרוב עייפות לא שמתי לב שהורדתי את הכתפיים והשד 'התיישב' לה על הפנים ממש לשתי שניות וכשראיתי והרגשתי הרמתי מהר את השד והוצאתי לה מהפה
השפתיים שלה היו כחולות והמצח אפור
הייתה לידי אחות ואני צרחתי
היא מיד לקחה אותה

מאז אני מניקה אותה עם פטמות מסיליקון כי נתנו לה בקבוק בגיל יום
ומרחיקה אותה ממני כדי שלא תיחנק
2 טעויות שהזכרתן פה,לא חשבתי שזה כל כך חשוב לקרב אותה אליי
אתייעץ עם הקו של לצ'ה,שאני שומעת עליו פה לראשונה,ועם יועצות
תודה רבה לכן

דנד1

New member
אז נשמע שאתן צריכות "לעבוד על זה" מחדש

מאד יכול להיות שיועצת טובה תוכל להחזיר אותך להנקה ללא פיטמה ולעזור עם נושא של "בלבול פטמות". שווה לנסות לדעתי...ואל תסתכלי על כל מה שהיה כטעויות כי לא נשמע לי שהיו פה כאלה. מה שהיה היה ואפשר לפתוח דף חדש ...

עדיקים

Active member
הנקה לא אמורה לכאוב

אחרי כל הנקה תוציאי קצת חלב ותמחרי על הפטמות.
בנוסף לכי לשילב וקני את המשחה של מדלה - מעולה ופותרת פצעים.
כל זה לא מחליף את ההמלצה לפנות ליועצת הנקה - חשוב מאוד. הנקה זו הנאה. את לא אמורה לסבול.

דיא מקסימה תפני אליה או לליגת לה לצ'ה גם שם יש יועצות טלפוניות וגם מפגשים.

ולגבי החמות - באמת מומלץ על אטמי אזניים
. מה שלא רוצים לשמוע צריך פשוט לאטום טוב את האזניים ולא לשמוע. לא משנה מי הבנאדם שאומר לנו את זה ועד כמה הוא קרוב אלינו.

דנד1

New member
ואני חשבתי שחמותי היא "אוצר"

ממש נשמעת בן אדם מסכן, צפצפי עליה. את עושה עבודה מדהימה וכל הכבוד על ההתמדה למרות כל הקושי. מצטרפת להמלצה של הבנות כאן לקבל עזרה מיועצת הנקה. אם את רוצה אני יכולה להמליץ לך על מישהי שליוותה אותי כל עוד היה לי צורך וכמובן את יכולה לפנות לליגת דה לצ'ה כמו שהמליצו לך. אל תיתני לעצמך לסבול ככה, הנקה לא אמורה להיות סיוט. הבת שלי נולדה עם לשון קשורה בדרגה הכי גבוהה ולא סבלתי מפצעים וסדקים כי הלכתי להמון הדרכות הנקה והייתה לי יועצת שבאה אליי הביתה כמה פעמים. גם ככה זו תקופה קשה אז אל תסבלי!
דרך אגב למרות שאני מניקה ואני מאד בעד הנקה אני חושבת שאם בסופו של דבר זה לא יסתדר ותמשיכי לסבול ככה, אז כבר עדיף לתת בקבוק עם תחליף. זה פשוט לא שווה את זה. התינוקת צריכה אמא כמה שיותר רגועה וזה בטח לא תורם אז לדעתי אם בסופו של דבר זה לא יסתדר את יכולה להרגיש עם עצמך מצויין שאת אמא מדהימה ושעשית את המקסימום ולתת בקבוק ושחמותך תקפוץ. עוד המלצה חמה - המשחה הסגולה של לנסינו לפטמות מ ד ה י מ ה ואני מאמינה שמאד תזעור לך. כל פעם שהרגשתי שטיפה כואב ושיש מצב שמתפתח איזה סדק שמתי אותה ואחר כך כבר לא הרגשתי כלום. בכל מקרה אל תהיי עם זה לבד ואל תסבלי ככה!!!
אם את צריכה להתייעץ או רוצה טלפון של היועצת שלי תרשמי לי בפרטי. תחזיקי מעמד וכל הכבוד!
דנה

אניס7

New member
וחמתי מנסה לשכנע אותי לא להניק

בתקופתה היתה העדפה לתמ״ל ולכן היא עדיין מאמינה שזה עדיף. המתוק לפעמים יונק קצת ומפסיק ואחרי זמן מה מבקש שוב לינוק. מבחינתה זה מוכיח שהחלב לא מספיק לו ועדיף בקבוק.
אני פשוט מחייכת אומרת שזה בסדר וממשיכה לעשות מה שאני חושבת בלי להתרגש יותר מדי. מציעה לך גם לא להתייחס ולעשות מה שטוב לך. הנקה היא דבר נפלא וחשוב אבל אני מכירה אמהות נפלאות שלא הצליחו או לא רצו להניק.
לגבי ההנקה עצמה, גם לי הלך קשה בהתחלה. עד כדי כך שלא הייתי בטוחה שאצליח להתמיד. אבל לאט לאט הוא למד לתפוס נכון וזה כבר לא כאב ואפילו נהיה כיף. אולי באמת שווה ללכת ליועצת הנקה שתראה אם יש בעיה בתפיסה או במשהו אחר ותוכל לתקן ולעזור לך.

bubiba2

New member
הי מותק, מהנסיון שלי:

1. כמו שהבנות כתבו ההנקה -לא שלא אמורה לכאוב/להכאיב אלא ההנקה לא כואבת.

2. האם בדקתם שלקטנה אין מה שנקרא 'לשון קשורה'?

3. ממליצה על המשחה לנולין (LANOLIN) נגד סדקים ופציעות הנקה. היופי במשחה שהיא משפרת פלאים ואין צורך לשטוף לפני ההנקה. גם אצלי הקטן פצע אותי וכבר בבית חולים השתמשתי במשחה ותוך יומיים שלושה הכל החלים.

4. כשאת באה להניק תקפידי שהקטנה תתפוס חלק מהעטרה ואת הפטמה יחד. היא ככל הנראה תופסת הפטמה בלבד (כמו של בקבוק) וזה מה שמכאיב לך. אם היא תופסת רק את הפטמה, תנתקי אותה ממך וכשהיא פותחת פה תכניסי את ה3י3י (פטמה ועטרה) ובסוף היא תתפוס את הרעיון.

5. אם לא מסתדרת מאד חשוב לפגוש יועצת הנקה מוסמכת.

התגעגעתי אלייך. נשיקות ובהצלחה

bubiba2

New member
דבר נוסף חשוב-את השד לתפוס בין 2 אצבעות

כדי לא לגרום לחנק של הילוד ע"י כך שהאף נצמד להם לשד. חשוב להקפיד על חוצץ בין אף היונק לשד.

meytall0

New member
אצלי גם ההנקה התחילה קשה אבל השתפרה

מרחתי משחת רפאל, וגם את החלב עצמו על הפטמה.
כמעט חודש כל תחילת הנקה כאבה לי עד דמעות אבל בסוף זה עבר ונהנתי מההנקה.
ולגבי חמותך
, בהחלט יש לך סיבה טובה לתפוס ממנה מרחק. לא רוצה להעלות על הכתב את מחשבותיי עליה..
את אמא טובה, בין אם תניקי ובין אם לא. וממש רוע לב לומר לך ככה, בייחוד אחרי כל מה שעברת
.
שיהיה בהצלחה
מיטל

טליה 80

New member
תודה רבה לכולכן

מחזיקה בין האצבעות את הפטמה,מקרבת אותה אליי יותר צמוד עם הרגליים שלה לכיוון הבטן שלי
וכבר פחות כואב
אהייה בקשר עם הקו חם ואם יהיה צורך אעזר ביועצת שתיפגש איתנו
או...שנוותר
למרות שלא בא לי להפסיק כי אני כל כך נהנית למרות הסבל המטורף,אז העובדה שניתן בלי כאבים ממש מרגשת אותי
תודה רבה לכן

bubiba2

New member
ההנקה אמורה להיות מהנה מעבר לכך

שהתינוק אוכל וגדל.

כמו שכתבתי לך, בהתחלה גם אותי הקטן פצע כי לקח לו זמן להבין כי גם הוא בבית חולים קיבל בקבוק מטרנה בגלל שעברתי קיסרי ולא היתה לי גישה אליו ביום וחצי הראשונים.

הבקבוק נראה לי גרם טיפה לבלבול שלו אבל עם התמדה הצלחנו להניק ולינוק וגם הכאבים עברו.

יצא לי לתת לו בקבוק אך לקחתי מספר בקבוקים של מטרנה שנותנים בבית חולים שהם בעצם לפגים ורק עם הפטמה הזו הוא שותה. אני שואבת לתוך בקבוקי הפגים ועם זה נותנים לו כשאני מחוץ לבית. מעבר לכך, לא רואה בקבוקים.

ברגע שההנקה תסתדר את תראי שהיא לא כואבת ולא מכאיבה אלא ההיפך זו פשוט הנאה להניק.

בהצלחה

למעלה