עזרה בבקשה

zoratas

New member
עזרה בבקשה

שלום שמי אביב בן 24 מאז ומתמיד אהבתי לצייר בעיקר דמויות...במשך השנים השתפרתי מבחינת האנטומיה של גוף האדם וכל זה(יש לי כשרון מולד) גם על ידיי האינטרנט למשל...אני נורא רוצה להפוך את התחביבי למקצוע אבל לא יודע לאן לפנות. אני לא מעוניין ללמוד תחום של גראפיקה או עיצוב או תלת מימד....אני פשוט רוצה לצייר דמויות(אנשים,חיות,מדע בדיוני,חפצים) ואפילו גם קומיקס ואז להתעסק רק בציור וגם לדעת איך לצבוע את זה שייראה מקצועי אבל והבנתי שבשביל זה יש תוכנות במחשב שאיתן אפשר לצבוע מקצועי אם זה מבחינת "אור" ו"צל" וכל מה שקשור לכך...אז כמו שאמרתי אני רוצה להפוך את הידע שלי בציור למקצוע...אבל במה אפשר להתעסק בזה? רק בתור פרילנסרים? לדוגמא שיש מודעות שרשום בהן: "דרוש צייר לספר ילדים ליצירת דמויות של חיות" וכאלה? או ליצירת קומיקסים? אני פשוט רוצה להתעסק רק בזה!....למישהו יש רעיונות מה כדאי לי לעשות לשם כך? אילו סוגי עבודות יש שקשורים לכך? וחוץ מזה לפני שאני מתחיל להתעסק בזה אז הייתי רוצה עוד יותר להתמקצע בתחום הציור...באילו מקומות, מכללות לומדים כל מה שקשור לאיורים? ציורים? הכוונה שלי ללמוד מה שקשור לקומיקס? לאיך לעשות דמויות נכון מבחינת פרופורציות? אנטומיה וכל זה? ואיך לצבוע את זה מקצועי במחשב? כוונתי היאי לא ללמוד אומנות באוניברסיטה 3 שנים משום שזה כללי מדיי וזה לא מה שאני רוצה...אני רוצה נטו ללמוד לאייר אבל ממש מקצועי כמו הציירי קומיקסים המנוסים בעולם ואז לעבוד בזה...גם אם בתור פרילנסר שיוצר דמויות לחברות או לכל דבר אחר שקשור. אשמח אם מי שיודע יגיב...תודה וסליחה על כמות השאלות.

Nir Shahrur

New member
היי

בקשר לקומיקס, אתה יכול להתחיל בלהכין חומרים עצמאיים שלך, ולמכור בפסטיבל קומיקס, כמו שרוב האנשים מתחלים
זה לא חייב להיות בבית דפוס, זה יכול להיות במכונת צילום, זה נקרא פאנזין.
אני לא בטוח בקשר לחוגים וכאלה, אבל יש המון מדריכים וספרים באינטרנט בקשר ללימוד קומיקס,
הדרך הכי טובה שלך להתמקצע בתחום הציור זה פשוט לצייר עוד ועוד, לא לגמרי הבנתי איזה סיגנון אתה מחפש, אבל לא חסרים חוגים ומפגשי רישום וכ'ו.

בתור התחלה אתה יכול להכין תיק עבודות כלשהוא שמרכז את הדברים הטובים שהכנת

zoratas

New member
תודה אבל..

אני מתכוון בנוגע לקורסים לקומיקס או לאיור...שמתי לב שקורסים לאיור כוללים בתוכם קומיקס...חיפשתי הרבה באינטרנט והבנתי שיש הבדל בין ציור ורישום לבין איור והבנתי שאיור זה יותר קשור לקומיקס אם אני לא טועה...וגם שמתי לב שיש אנשים פרטיים מאיירים של קומיקס או ספרי ילדים שהם מעבירים שיעורים פרטיים אבל גם שמתי לב שיש מספר מכללות שיש בהן לימודי איור כמו לדוגמא מכללת תילתן...לימודי רישום וציור זה נראה לי כללי מדיי לפי מה שראיתי באתרים של מכללות משום שהם מלמדים מה שנקרא תולדות האומנות שזה גם רישום של מודלים של אנשים וצבעי פחם וזה כאילו יותר אומנות של ואן גוך וכאלה...אז אני מחפש מקומות שמלמדים נטו קומיקס ואיור אילוסטרייטור וכל זה משום שאני אוהב מאוד לצייר דמויות כגון סטייל גיבורי-על למיניהם או סתם דמויות מצחיקות ופשוטות יותר כגון חיות לספרי ילדים וכאלה...

zoratas

New member
שוב תודה אבל...

קראתי את זה אבל אני רציתי לדעת ספציפית אם מישהו מכיר מוסדות או אנשים פרטיים( לא משנה אם מאיירים או עושים קומיקס) שלומדים שם או איור או קומיקס זה מה שהתכוונתי...ואני יודע שקומיקס זה תחום כאן בארץ שאין לו דרישה אבל לא התכוונתי חובה לקומיקס...אפילו לאיור על סוגיו השונים: אם זה איור לספרי ילדים או לחברות מסויימות או קומיקס...כל מה שקשור בליצור דמות מסויימת...תודה

Nir Shahrur

New member
לא תמצא באוניברסיטה

שיעורי קומיקס, המקסימום זה איזה קורס קטן תחת כותרת "עיצוב" או משהו כזה
אבל יש הרבה חוגי רישום טובים, אולי תראה לנו דברים שהכנת שיהיה כיוון כללי

zoratas

New member
בבקשה...

הנה דמות שציירתי...לא זוכר אם העתקתי אותה מאיזה מקום או שציירתי את זה מהדמיון אבל זה לא משנה משום שאני יודע לצייר באותה רמה גם כשאני מצייר מהדמיון...הכנסתי לפוטושופ וצבעתי כפי שאני יודע...שוב אני יודע שיש לי מלא להשתפר הן מבחינת הציור והרבה מאוד מבחינת איך לצבוע נכון ויפה עם ההצללות והתאורה אבל סתם משהו לדוגמא שעשיתי...

zoratas

New member
ועוד משהו

כפי שאתם רואים בציור שהעלתי לפוטושופ אז אין לי סורק מה שכן יש לי מצלמת אינטרנט אז צילמתי את הציור והעלתי לפוטושופ אבל איך אני עושה שהקווים של הציור יהיו שחורים כמו שהם אמורים להיות ושכל הרקע יהיה לבן נקי ולא נראה כמו רקע של דף...זה היה תורם למראה הציור...אשמח אם תגיבו תודה

zoratas

New member
סוניק ציירתי בפוטושופ

יותר קשה מלצייר על דף עם היד

mulon1984

New member
הא

שמע, ללמוד איור אתה יכול ללמוד בכל מוסד שמלמד אומנות.
אל תחפש מוסד או אדם שמלמד "איור ספרי ילדים" או משהו כזה, כי אין כזה דבר. לכל אמן יש את הסגנון שלו ויש מיליארד סגנונות איור של ספרי ילדים, אז מה אמורים ללמד בכזה דבר?

שמע,
באסה באסה,
אבל אין פיתרון קסם.
יש כמה חבר'ה מאוד מוכשרים פה שמלמדים קומיקס באופן פרטי ותוכל ללמוד מהם המון.
אבל בסופו של דבר מה שתעשה יהיה ללמוד לאייר כמו שכולם לומדים לאייר (לימודי אומנות+חוגי רישום+אנטומיה+וכ'ו),
ואח"כ תשלים עם ספרות מקצועית כל מה שצריך לדעת על שפת הקומיקס וסטוריטלינג.
עם הזמן כבר יהיה לך סגנון משלך ובו תתמיד באופן טבעי.

או זה,
או שתמשיך לחפש מוסד שמלמד לאייר לקומיקס,
וכנראה שתמצא אותו ליד מעיין הנעורים ומכונת התנועה הנצחית שנמצאים במדינה שבה הממשלה לא משקרת לך.

Elad Lerner

New member
אז...

מעיין הנעורים ומכונת התנועה הנצחית נמצאים במדשאות שליד בית הספר של קיוברט?

ובתשובה לשאלתו של הבחור כאן -
כן. אין ממש מקום שממנו תוכל להוציא דיפלמה או תעודה "מאייר/קומיקסאי מקצועי". נסה לקבל את מה שמציעים - רישום, אנטומיה, וכד' איפה שאתה מוצא. אם אתה רוצה ללמוד אילסטרייטור ופוטושופ (או כל תוכנה אחרת) - המון מציעים קורסים ברמות כאלו ואחרות, למרות שלא חסרים מדיריכם באינטרנט.
תמשיך ליצור וליצור. תעלה את היצירות שלך לרשת - ככה תוכל לקבל ביקורת, וגם לכוון מעסיקים פוטנציאלים שירצו לראות תיק עבודות.

הרבה מהלימוד בנושא זה לימוד עצמי - ללמוד מעצות של אחרים, ללמוד מהנסיון שלך של מה עובד ומה לא, לחפש לבד מקורות מידע כמו ספרים ומדריכים. טוב גם להתחיל להתרועע באירועים ולדבר עם יוצרים אחרים - ליצור משהו לפסטיבל הקומיקס, לדבר עם יוצרים אחרי הרצאות...

אתה יכול להתחיל בלהראות לנו מה כבר אתה יודע לעשות!

zoratas

New member
אני יודע את זה אבל בכל זאת...

מה הכי קרוב לתחום של לאייר דמויות וכאלה? לימודי רישום וציור? או לימודי איור? משום שראיתי לדוגמא במכללת תילתן שיש להם ספציפית "לימודי איור" ורשום שגם מלמדים מה שקשור לקומיקס אנטומיה וכל זה...או שראיתי במכללת שנקר משהו שבכלל כאילו זה נברא בשבילי "מסלול לאיור" שזה בתוך הפקולטה לעיצוב אז כנראה אם אני רוצה ממש להתמקצע אני יכול גם דרכם...אני אעלה לכאן כל מיני דמויות שאיירתי...תודה לכם

mulon1984

New member
תביא קישורים

אם ראית פירסום למסלולי לימודים שונים שנראים לך מעניינים, אתה יכול להביא כאן קישור מתאים ואנחנו נגיד לך מה דעתנו על כך. יש כאן המון אנשים מנוסים וכאלה שגם לומדים\למדו עיצוב במכללות ויוכלו לתת לך עצה מקצועית.

בכל מקרה,
כל מקום שמציע לך לימודי אומנות יהיה מתאים.
חשוב שתלמד להכיר טכניקות שונות (עיפרון, פחם, גיר, דיו, שמן, אקריליק, מים...),
וחשוב שתלמד איך לצייר נופים, רקעים ובני אדם. אני לא יודע עד כמה המוסדות בארץ משקיעים באנטומיה (אני יודע שבכללות בדרך עוברים על זה רק בצורה בסיסית),
אבל זה משהו שתוכל ללמוד לבד אם תרצה,
ובכל מקרה חשוב שקודם כל תלמד איך לצייר את מה שאתה רואה ורוצה.

למעלה