עזרה בבקשה

inbali123

New member
עזרה בבקשה

היי ילדתי לפני שלושה חודשיים ולכן עדיין סוחבת תשעה קילוגרמים עודפים. לפני כשבוע החלטתי לקחת את עצמי בידיים מאז התאמנתי כל יום על מכשיר אלפטיקל (סקי) ביתי אימון מאומץ מאוד למשך שעה ביום. בנוסף התחלתי להקפיד על תפריט של 1000 קלוריות ליום. מאז לא רק שלא ירדתי במשקל אלא עליתי קילו! במה אני טועה? יש לציין שאני משתדלת במהלך היום חוץ מהאימון לצאת בטיול של כ-45 בחוץ עם העגלה. תודה מראש ענבל

פצית219

New member
נסי למדוד היקפים במקום להישקל. שעה כל יום על

מכשיר סקי אמורה לגרום להתפתחות של שרירים, ששוקלים יותר משומן. לכן אם את מורידה שומן ומוסיפה שרירים, את תעלי במשקל למרות שתיראי יותר רזה וחטובה.

את מניקה? את אימא טרייה, תני לעצמך זמן

ענבל יקרה, 1000 קלוריות זה תפריט דל בכל מקרה, גם אם את בגובה דשא. אם את מניקה, זה דל עוד יותר. קודם כל תבדקי את ה- BMI שלך כדי לראות עד כמה את באמת חורגת. צאי לטייל, קשרי את הילדה על גופך (במקום עגלה) הכניסי בטן והקפידי יותר על הליכה בזקיפות (הבטן פנימה) מאשר על מהירות (מהירות גורמת לנו לנטייה לפנים ובמיוחד עם משקל על גופך, זה ייפגע לך בגב) אכלי הרבה ירקות, הקפידי על מנת חלבון, פחמימות מורכבות (דגנים מלאים) ועל כמות מספקת של שומן טוב (שמן זית, טחינה מעולה, אבוקדו, אגוזים לא קלויים) אם את רוצה לעשות אימון מאומץ, עשי אותו 20 דקות אחת ליומיים. אני ממליצה להקפיד לצחוק כל יום, לחייך על הבוקר ואח"כ במשך היום - על כל שטות. שחקי עם הינוקא על הרצפה למשל: הושיבי את התינוק/ת על בטנך והתנדנדי - שכיבה ישיבה. לא צריך הרבה... 2-3 פעמים בכל הזדמנות כך תקבלי תינוק מצחקק בהנאה ובטן חזקה - בו זמנית!! יש המון תרגילים שבהם את מתרגלת את הגוף תוך כדי משחק עם התינוק/ת. אם תעשי דיאטה את יכולה למצוא את עצמך משמינה פי כמה, והפעם, לא ממשהו בריא כמו הריון אלא בגלל הוצאת הגוף מאיזון וחוויית רעב = נזקים ובעיה כרונית שקשה יותר לטיפול. אם את צריכה עזרה רגשית - הלידה מזעזעת את הגוף מבחינה הורמונלית, לפעמים ההתאוששות איטית - פני לקבל עזרה כזאת. זה יכול להיות גם עיסוי או רפלקסולוגיה פעם בשבוע. פנקי את עצמך :) את חשובה! (לעומת המשקל שלך שלא ממש...) פינוק = טיפול קוסמטי, בית קפה עם חברה, מספרה, ספר טוב אם תוודאי שאת גם מאושרת וגם בריאה, המשקל יחזור מבלי שתצטרכי דיאטה

inbali123

New member
תודה על התשובה המפורטת

אני אכן מניקה וה-BMI כיום 22. אולי בגלל זה גם המשקל תקוע. פחות שחשבתי שאם אין ספק שאני מוציאה יותר ממכניסה - ארד במשקל. מקווה שכמו שאמרת הגוף עוד צריך להתאושש.

ענבל יקרה, את במשקל תקין מאוד

אם את ב- BMI=22, אם עלית 9 ק"ג, זה אומר שהיית בתת משקל או לפחות קרובה לשם... משקל תקין נחשב BMI 18.5-25. את במקום טוב באמצע. אני ממליצה לא לגעת בדיאטה, כמניקה - לאכול מזון עשיר: טחינה, תמרים מעשירים מאוד את החלב שלך. כדי להרגיש טוב בגוף שלך (להרגיש אותו מוצק ומחוטב) אני מפנה אותך לחלק של הפעילות הגופנית. אני גם ממליצה להעיף את המשקל מהבית, או לפחות להימנע מלהשתמש בו. ביחד עם הכל, התחילי להעריך ולטפח את הנשיות שלך. האיזורים שהתעגלו - חזה מלא יותר, התרחבות האגן (מה לעשות? לידה מרחיבה אותו), הבטן תרד עם הזמן (התכווצות הרחם) ועבודה תנועתית (הכניסי את הבטן בעיקר בעמידה ובהליכה) תסדר את כל האיברים המקומם. תהיי אישה, גוף נשי הוא גוף עגול גוף נשי יפה יותר בבקשה אל תרדי במשקל

denur1

New member
דיאטה המשלבת פעילות גופנית היא הנכונה

בהתחלה עלית קצת במישקל עקב הגדלת מסת השריר ע"ח שומן, זה מעלה את המשקל אבל משפר את אחוזי השומן בגוף, היינו הם יורדים. אני כותב לך מניסיוני האישי, אחרי תקופה קצרה תתחיל גם הירידה במישקל כאשר הגוף נשאר מחוטב. בהצלחה.

תשובה

שלום ענבל קודם כל בסך הכל עברו שלושה חודשים ועליך להבין שעם הלידה הגוף עובר שינויים הורמונליים שעד שהם מתאזנים לעיתים קשה לרדת במשקל. דיאטה של 1000 קלוריות זה מעט מדי, ביחוד אם את מניקה (לא ציינת) ופעילה כמו שאת מתארת. אם תתמידי בתזונה נכונה ובריאה עם מינימום ממתקים וחטיפים בסופו של דבר הירידה במשקל תגיע לאחר שההורמונים יתאזנו. אם את צריכה עזרה תמיד כדאי לפנות ליעוץ מקצועי אצל דיאטנית קלינית. בהצלחה נטלי

inbali123

New member
שאלה נוספת

את חושבת שדיאטנית קלינית תוכל לעזור לי? אני יודעת שאם אני שורפת יותר קלוריות מאשר מכניסה (ואני כמעט בטוחה שזה קורה היום) אני חייבת לרדת במשקל אין לי זמן להמתין כמו שאת מציעה אני ממש בדיכאון מאיך שאני נראית האם שמעת על L קרטינין? זה תוסף תזונה שלוקחים לפני פעילות ואמור להגביר שריפת קלוריות. האם לדעתך זה יעיל? תודה ענבל

yair and sveta

New member
הטעות שלך היא..

הי ענבל כל הכבוד לך שאת עושה מאמצים לחזור לעצמך אחרי לידה ומקדישה זמן לעצמך למרות ההתעסקות עם התינוק :) תראי 1000 קלוריות נשמע לי מעט מדי... אגב איזה סוג קלוריות את אוכלת? המטרה שלך צריכה להיות לגרום לחילוף החומרים לעבוד נכון וכשזה קורה המשקל העודף יורד. בדיוק אתמול כתבתי על הנושא של הקלוריות לרשימת התפוצה שלי את מוזמנת לקרוא גם כן http://www.getresponse.com/archive/looking_good/--8113763.html

למעלה