עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

היי לכולם יום שני עברתי את הניתוח (טבעת) היו כאבים בהתחלה אבל עבר היום יום חמישי התחיל לי אדמומיות ומין כאב קטנטן בתפר העליון של הניתוח איפה שסוגרים ופותחים עם אני לא טועה...מה עושים במצב כזה???עשיתי מלא שטיפות ודבר שני מחר אני מסיימת את ה4 ימים של השתייה ומתחילה לאכול דייסתי וטחון מי יכול להמליץ לי מה לאכול ?ואיך ? אמרו לי שממולץ גבינת סקי עם עגבנייה מגורדת ...יש עוד רעיונות??? ובערב מחכה לפירה ולכבד הטחון :) חחח תודה לכל העונים וסופ"ש מהמם

טלטל276

New member
היי פנתרה:)

קודם כל ברוכה הבאה ובהצלחה. לגבי ההמלצות- את יכולה לאכול מרק עם ירקות טחונים, אוכל לתינוקות (כן כן, אותי זה ממש הציל) - גרבר, דייסות של תינוקות , גבינות רכות, אני אכלתי גם יקרות טריים קצוצים דק ,את יכולה לרכול פירה, פתית/ פריכיות אבל בשום אופן לא כבד טחון!!! מאכלי בשר כבדים לקיבה הפצועה וניתן להוסיף אותם רק בשבוע רביעי לאחר ניתוח. במקום זאת תאכלי ממרחים כמו טונה מעוכה עם מונז, ביצה מעוכה, ממרח אבוקדו , חומוס וכו'. לגבי הסיכות אולי כדאי לגשת לאחות ולהיבדק אם זה מטריד אותך

טלטל276

New member
צירפתי לך חוברת

שכדאי מאד ללמוד ממנה. למעשה שם רשום שניתן להוסיף מאכלי בשר החל משבוע שלישי. אני התחלתי רק אחרי 4 שבועות. שוב, כי בשר כבד מאד לקיבה.

אופירA

New member
מנהל
שלום

לגבי הסיכות - אדמומיות וכאב קטנטן זה בסדר גמור. את יכולה לשים פולידין, או סתם להמשיך לשטוף. אין בעיה. אם את רוצה לראות אחות כדי שהיא תאשר או תמליץ על משחה אנטיביוטית פשוטה - לשיקולך. לגבי כלכלה רכה: תתחילי לפי הסדר (כל מאכל בנפרד) - מעדנים, יוגורטים חלקים. שלב הבא פירה תפוחי אדמה דליל. דייסת קורנפלור/סולת, גרבר. שלב הבא גבינה לבנה. אח"כ ירקות מבושלים מעוכים, ממרחים שונים (חומוס, טחינה, ממרח טונה, אבוקדו, ממרח חצילים, סלט תפו"א במיונז) ירקות חיים (לא חסה וכרוב חיים), פריכיות, פתית, דייסות אורז/קוואקר, דגנים מרוככים ומעוכים בחלב. בשלב הבא אפשר גם קוסקוס רך מאוד, פסטה רכה מאוד ומעוכה. (לא חייבים לאכול את כל המאכלים הללו, רק מה שאת אוהבת, אבל זה הסדר).

למעלה