עזרה בבקשה!

• פותח הנושא jmx
  • פורסם בתאריך

jmx

New member
עזרה בבקשה!

אני מעוניין לעתור לבג"צ {בית הדין הגבוה לצדק] בגין עוול רב שנעשה לי מגוף ממסדי, הבעיה היא שאני כבר יומיים מחפש את הכתובת להתלונן ופשוט לא מצאתי אותה בכול רשת האינטרנט. מהי הכתובת שלהם? אשמח אם מישהו כאן יוכל לעזור לי ולהשים כאן קישור לכתובת המדויקת של בג"צ. תודה מראש לכולם

masada

New member
אתה מבין שאין דבר כזה כתובת של בג"ץ, נכון?

בג"ץ (אגב, בית המשפט הגבוה לצדק), הוא פורום של בית המשפט העליון. אתה לא פונה לשם במכתב, אלא עותר לשם (רצוי מאוד באמצעות עו"ד), משלם אגרה ומחכה להתייחסות המדינה. אבל, אני ממליץ לך לבדוק אם זו עתירה לבג"ץ או לבית המשפט לעניינים מינהליים, או משהו אחר.

jmx

New member
אז רגע שאני אבין

מהו בעצם התהליך של העתירה לבג"צ ואיך בעצם עותרים לבג"צ? משום מה מידע חיוני כגון זה אינו מופיע באינטרנט. משיטוט נרחב באינטרנט לא מצאתי שום הסבר על התהליך.

masada

New member
מכינים עתירה לבית המשפט העליון

שם מסבירים למה חושבים שצודקים והצד השני טועה. ושוב, לא הייתי ממליץ לפנות לבג"ץ, בלי עו"ד. עתירה נדחית עלולה לחייב את העותר בהוצאות של למעלה מ-10,000 ש"ח.

jmx

New member
זה עדיין לא מסביר לי שום דבר

השאלה שלי הייתה היא איך בעצם מגישים עתירה?, זה שיש צורך להגיש עתירה זה מאוד ברור לי, אבל כיצד עושים זאת? האם אני צריך לגשת לשם באופן פיזי? או דרך פקס? איימיל? כתובת דואר שלא מצאתי בשום מקום. דרך מכתב? דרך מה בדיוק? מהו התהליך להגיש עתירה לבג"צ מתחילתו ועד סופו- ללא עורך דין- זו הייתה השאלה שלי מלכתחילה.

jmx

New member
איך מכינים עתירה שכזאת? זו הייתה כוונתי

הייבי

New member
עתירה לבג"צ היא כמו להגיש תביעה

אי אפשר לפנות במייל או בפקס או במכתב, צריך להגיש כתב בי דין לפי הכללים ואי אפשר לעשות את זה לבד בלי שום ידע מקצועי בנושא.

למעלה