עזרה בבקשה:)

את רצינית?

כיתת מבר, עפי איזה אתר מעפן באינטרנט. אבל לא נורא: מטרות לאפשר לתלמידים משכבות סוציואקונומיות נמוכות למצות את כישוריהם ולעמוד בהצלחה בבחינות הבגרות. להגדיל את מספר התלמידים הניגשים לבחינות הבגרות והזכאים לתעודת בגרות. לטייב את תעודת הבגרות הנרכשת ע"י תלמידי מב"ר. לצמצם את מספר התלמידים הנכשלים והנושרים ממערכת הלימודים אוכלוסיית היעד תלמידים בחטיבה העליונה מאוכלוסייה סוציואקונומית נמוכה בעלי מוטיבציה להצליח. תלמידים תת-משיגים ובעלי חסכים לימודיים להם סיכויים להתקדם לקראת תעודת בגרות. תלמידים שהמועצה הפדגוגית מצאה אותם מתאימים לשיבוץ בכיתת המב"ר באישור מפקחי שח"ר. עכשיו, ניקח את הילה למשל[סליחה הילה
], שאם תדפדפי קצת אחורה תוכלי לראות את התעודה שלה ולהבין ש... את ממש טועה. וזה גם כמובן מהיכרות עם הילה והיא ממש לא עונה על אף אחד מדברים שצוינו למעלה.

../images/Emo80.gifלא ממש לא הבנתם אותי נכון..

אני יודעת בדיוק איזה אנשים יש בכיתת מב"ר.. לא התכוונתי מתקשים מהבחינה שיש להם כל מיני בעיות או משהו כזה..ממש לא.. כאילו מתקשים בלהבין יותר את החומר וזה..אז בשביל שלא יכשלו בבגרות פותחים להם את הכיתה הזאת..בשביל לעזור להם להצליח יותר.. ואני בטוחה שזה עוזר:] ולעומת זאת יש עוד כיתה..שאצלנו זה נקרא תפנית..שזאת תוכנית מיוחדת לתלמידים עם בעיות קשב וריכוז ובאמת שלא יכולים לשבת בכיתה רגילה..אז בשביל שלפחות יוציאו תעודת בגרות ואחת טובה פתחו להם את הכיתה הזאת..

זה לא שלא הבנו נכון,

את פשוט ערבבת פה המון דברים. וסתם כדי שתדעי, לרוב למב"ר דופקים איזו מורה עמה, כללל הערסים שלא יכולים ללמוד במסלול רגיל וכו'... לא נשמע כמתכון להצלחה. המורה שלי להיסטוריה אמרה לי שהשיטה שלהם במקצועות כמו היסטוריה, תנך וכאלו היא פשוט לשנן תשובות... שוב, זה לא המקום המעולה להצלחה:) בכל אופן, כן... אין שום קשר בין לקויות למידה, התקשות בלימודים ומבר וסתם חבל שערבבת בין כל זה. אבל בקטנה, קורה

PerfectSP

New member
למב"ר אין קשר ללקויי למידה ../images/Emo190.gif

פאק הם לא אנשים עם פוטנציאל יותר נמוך מתי אנשים יבינו>< זהאנשים שנולדו עם בעיה מסוימת לקריאה,כתיבה וכיוצא בזאת. הם פשוט צריכים כמה תנאים מסויימים בכדי להקל עליהם ובכל בית ספר רגיל ניתן לאפשר זאת אם רק יגדירו את זה כמשהו מקובל.

../images/Emo45.gif../images/Emo60.gif

אצלנו רוב כיתת מב"ר זה אנשים שאין להם עצבים ללימודים ומוציאים 40 בכל המקצועות, אז דחפו אותם ביחד לשם.

PerfectSP

New member
זה בדיוק הכוונה של מב"ר ../images/Emo190.gif

אנשים שלא בראש שלהם לימודים אבל נעזור להם בכל זאת להוציא תעודת בגרות לחייםXD אצלי בבצפר אין בכלל מב"ר שנה שעברה זו הייתה פעם ראשונה ששמעתי על דבר כזה

i love you boy

New member
:-O

הקריאה שלי מ ע ו ל ה, והכתיבה?אפשר להגיד שכמעט פרפקט. אני בכיתת מב"ר ,הכניסו אותי לכיתה הזאת כי האמינו שיש לי פוטנציאל להצליח כי רואים שיכול להיות לי עתיד טוב ולא התייאשו ממני אפשר לומר . פשוט מתקשה ולא מצליחה לתפקד בכיתה של 40 תלמידים. זאת כיתה של לא יותר מ25 תלמידים , שלא לומדים בה פיסיקה וערבית ועוד כמה מקצועות ,לומדים בה רק את המקצועות שחובה לעשות בהם בגרות .

PerfectSP

New member
לאXDDDDD ../images/Emo190.gif

אמרתי שלמב"ר אין קשר ללקויי למידה והסברתי על לקויי למידה לא על מב"ר. אני בכלל לא מכירה מב"ר,אפעם לא פגשתי כיתה כזו!@#><

hadarinke

New member
../images/Emo31.gif...

אצלינו במבר יש רק ערסים ואנשים טפשים שאין להם כוח ללמוד... זה לא כיתה לאנשים עם אבחונים, זה כיתה של מינימום תעודת בגרות. אנשים שיכולים להפריע בכיתה- אצלינו יש כיתות אקוסטיות מיוחדות שלומדים בהם ילדים עם בעיות שמיעה שזה באמת יכול להקשות על הלימוד של תלמידים אחרים, כי יש צורך לדבר חזק ולחזור על הדברים..

PerfectSP

New member
ואצלנו אין בכלל מב"ר ויש לקויי למידה! ../images/Emo190.gif

בדיוק מה שאמרת,אין קשר

pRimaVeriTaVIV

New member
זה ששואלים תלמידים זה כבר טוב ../images/Emo13.gif

אני לא אגיב על הכל... 1.בקצרה: נגד. אבל למצוא דרך לחנך את התלמידים לא ללכלך. 3.נגד מאוד... סביר להניח שרוב התלמידים יצביעו משיקולים לא אובייקטיביים או לא רלוונטיים או לא בוגרים או שילוב של הנ"ל... אין סיבה שהתלמידים יחליטו מי רשאי ומי לא רשאי ללמוד בבי"ס 4.בעד ונגד... אי אפשר לענות על זה בכלליות, זה תלוי במקרה, יש חריגויות שמצדיקות דבר כזה ויש כאלה שלא... אבל כן מסכים באופן כללי שאם יש חריגות שמפריעה לשאר הכיתה באופן חד משמעי ואין שום דרך לגרום שהיא לא תפריע לשאר הכיתה אז כן, אבל זה בכלליות ויכולים להיות מקרים אחרים...

PerfectSP

New member
3 מאוד הפריע לי. ../images/Emo190.gif

תלמידים לא ייעשו את זה ממניעים אובייקטיבים, וכמובן שההכרעה לא תהיה הוגנת. ו-4 גם כן נורא. הופכים את התלמידים האלה להיות כאילו הם "שונים". מה,צריך להקים להם בית ספר מיוחד ללקויי למידה?מה הם אוטיסטים? הם בדיוק כמונו רק שנולדו עם בעיית קריאה או קשב וריכוז מסוימים. גם 1 ו-2 אני לא לגמרי מסכימה. בשורה התחתונה, יש סיבה שבבית הספר המבוגרים מחליטים ולא התלמידים. התלמידים מגיעים בכדי ללמוד, ללא קשר לעובדה אם יש להם ליקויי למידה או בעיות התנהגות, ואנחנו גם לא באים בשביל לנקות את בית הספר(לכל תלמיד יש אחריות מסוימת על ניקיון בית ספרו וכיתתו,אך ישנו גבול שזה כבר אחריותו של בעל המקצוע ומעבר לחובתנו כתלמידים).

למעלה