עזרה בבקשה :)

עזרה בבקשה :)

תקשיבו, אנחנו מורות בבית ספר ניסויי ועובדות על אמנה בית ספרית, מאחר ואנחנו מאמינות שאתם יודעים קצת יותר מאיתנו מה טוב לכם, היינו רוצות את דעתכם בעינין כמה חוקים שנויים במחלוקת. 1.ביטול אב הבית ונקיון בית הספר ע"י התלמידים 2.הקמת בית משפט/ועדת משמעת המורכבת ממורים ותלמידים כאשר כל אחד, מורה, תלמיד או מנהל שפיט בפני הועדה. 3.קיום הצבעה בין התלמידים הקובעת מי רשאי ללמוד בבית הספר 4.סגירת בית הספר בפני ילדים המוגדרים כ"חריגים" אם מסיבות בריאותיות ואם מבעיות משמעת או אחרות.(לקויי למידה, הפרעות התנהגות תסמונות שונות וכו) תודה.

Drenthe

New member
אהלן מיס קוקי.

דעתי היא כזאת: 1.ביטול אב הבית ונקיון בית הספר ע"י התלמידים. לגמרי לא. אני לא חושב שהתלמידים יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר, מה גם שהרבה יברחו ממנה ומטלה נוספת זו תהווה מין עומס על התלמידים; כך שאני ממש לא בעדה. 2.הקמת בית משפט/ועדת משמעת המורכבת ממורים ותלמידים כאשר כל אחד, מורה, תלמיד או מנהל שפיט בפני הועדה. אני לגמרי בעד ואני תכף אסביר למה. הוועדה הזאת היא הכרחית לדעתי כשמתרחש עימות תלמיד-מורה; גם המורה טועה ומגיע לילד "המקופח" בלשון המעטה להביע את דעתו ולהתלונן כנגד המורה שלו ולצפות לתוצאות. לתלמידים תמיד יש עונש; למורים לא
. 3.קיום הצבעה בין התלמידים הקובעת מי רשאי ללמוד בבית הספר. לגמרי לא. יש הרבה תלמידים שהם מקצועית רצויים והכרחים בבית הספר אך אינם מקובלים חברתית ואף אפילו מוגדרים כ"שנואים"; לילדים אלה תילקח האפשרות להיות חלק בבית הספר כלא כצדק ואפילו בצורה מושחתת יש לומר. 4.סגירת בית הספר בפני ילדים המוגדרים כ"חריגים" אם מסיבות בריאותיות ואם מבעיות משמעת או אחרות.(לקויי למידה, הפרעות התנהגות תסמונות שונות וכו). לגמרי כן. מגיע לכל תלמיד ללמוד במסגרת הכי מתאימה לו כביכול; תלמיד רציני, חרוץ ואחראי חייב ללמוד בכיתה עם תלמידים ברמה שלו פחות או יותר. לתלמידים המוגדרים כ"עבריינים", "מנוולים" וכדו' לא מגיע הזכות ללמוד בבית ספר עם תלמידים "שבאים ללמוד ותו לא". כמו כן ילדים המוגדרים כחריגים מסיבות בריאותיות, יהיה יותר נוח ללמוד עם תלמידים כמוהם מאשר עם תלמידים רגילים; וזאת כי בד"כ תלמידים מסוג זה נחשפים להטרדות והשפלות לא רצויות ולא מקבולות במסגרות הרגילות.
.

LOLI152

New member
בשמחה.. ../images/Emo6.gif

1.ביטול אב הבית ונקיון בית הספר ע"י התלמידים לא, לא, לא ,לא ,לא! תלמידים לא אוהבים לנקות, זה רק יגרור ריבים, ויכוחים, עוד עונשים, עוד להתחמק, עוד משהו שלא כיף בגללו לבוא לבית ספר (ואנחנו לא מתים על זה במילא..) זה לא מלמד אחריות, זה לא מלמד משמעת, זה סתם מעמסה. יש לנו מספיק בגרויות להתמודד איתם, תודה. בהפסקות ,בבקרים ובסוף היום אנחנו רוצים להיות עם חברים שלנו. חוץ מזה, כדי שהבית ספר יהיה נקי באמת, כדי מקצוען.. חחח 2.הקמת בית משפט/ועדת משמעת המורכבת ממורים ותלמידים כאשר כל אחד, מורה, תלמיד או מנהל שפיט בפני הועדה. כמה הועדה הזאת תהיה הוגנת? אני לא בטוחה.. השפיטה תעשה לפי ספר כללים קבוע וידוע מראש..? הכמות תלמידים והמורים תהיה שווה? למי יהיה וטו? זה תלוי בכמה דברים.. מצד אחד, אתם המערכת, החינוך, ואתם אמורים לשמור על דיסטאנס, מצד שני, זה לא נותן לכם לגיטימציה להתנהג שלא כשורה.. 3.קיום הצבעה בין התלמידים הקובעת מי רשאי ללמוד בבית הספר לא! לעולם לא. זה כמו משאל עם מכוון במניפולטיביות. לעולם לא. שהבית ספר יפתח קוד קבלה אחיד, ולפיו יקבל, בשום אופן לא לתת לתלמידים להחליט!! 4.סגירת בית הספר בפני ילדים המוגדרים כ"חריגים" אם מסיבות בריאותיות ואם מבעיות משמעת או אחרות.(לקויי למידה, הפרעות התנהגות תסמונות שונות וכו) אני לא חושבת שזה נכון.. שילוב תלמידים בעלי ליקויי למידה יכול לטפח אותם, בתנאי שמתנהגים אליהם באופן הנכון, זה ימשוך אותם למעלה ביחד עם כל הכיתה.. והם לא ירגישו חריגים ומנודים. לגבי סיבות בריאותיות אחרות.. אני חושבת שכדאי לשקול את המקרים לגופם.. אבל באופן עקרוני אני מאוד מאוד בעד! לשלב אותם בכיתות רגילות.. זה חשוב להם בתור עצמם.. לכל אחד ואחד מהם.. להרגיש כמו כולם, לא שונה, לא חריג, לא מנודה, לא נחות.. מצד שני, זה יעזור מאוד לכיתה עצמה, לתלמידים, ללמוד סובלנות אמיתית מה היא! אם הילדים קטנים מדי, אז אולי לא כדאי..אבל מכיתות ח' ומעלה רצוי מאוד מאוד לשלב.. אפילו אחד בכל כיתה.. אני עמלתי שישלבו אצלנו בחטיבה ילדה מדהימה שיש לה שיתוק מוחין.. אבל היא מדברת ויכולה לכתוב אפילו..וזה עשה לה הרגשה מדהימה.. ולחבריה לכיתה הרגשה מדהימה, ולהורים שלה, ולמורה שלה, ולי, ולכולם!! משתלם לכולם!! בהצלחה!

בבקשה.

1. אחד הרעיונות היותר טובים שצריכים לתפוס בכל בית ספר, אם כי את אב הבית צריכים במקרים מסויימים שמבחינה בטיחותית אי אפשר לתת לילדים לטפל בהן. 2. מסתייגת. מורה ותלמיד אינם שווים בעיני כאשר התלמיד בא ללמוד. התלמיד רוצה את מה שהמורה יכול לתת, ולכן אין הוא שווה למורה שלו. אבל- כן יש לתת את המקום להעלות את הבעיות שישנן בין מורה לתלמיד ולפתור אותן ע"י מורים/תלמידים לא מעורבים [לא מאותה הכיתה, מורה שלא מלמד את התלמיד] 3. כן, בהסתמך על נתונים מקצועיים והתנהגותיים בלבד. מה שנקרא בלי הבדלי דת, צבע עור. אם זה כוועדה, הילדים ידעו את שם התלמיד/ה, הגיל והרמה הלימודית. לא עניינם של התלמידים האחרים מוצאו, תחביביו, המוזיקה שהוא אוהב או לא אוהב. אני מקווה שהסברתי את עצמי טוב.. 4. יש בזה משהו, לכל ילד מגיע ללמוד בהתאם לרמה שלו. יחד עם זאת, אם ישנו תלמיד עם בעיה בריאותית כמו נכות, אבל הוא יכול, רוצה ומתאים ללמוד בבית הספר, לא פייר למנוע ממנו את זה. מבחינת משמעתית - לא לאפשר לילד מופרע לפגוע ברצון התלמידים ללמוד. בעניין לקויות הלמידה - לא מבינה בזה כל כך אבל אם בית הספר מיועד לתלמידים מסוימים [מצוינות?] והילד עם לקות למידה שתפיל אותו בין הכיסאות, עם כל הצער שבדבר, לומר לו לא. מקווה שעזרתי, שיהיה בהצלחה.

מדובר בתיכון? [תשובה ארוכה מאוד לפניך]

1.ביטול אב הבית ונקיון בית הספר ע"י התלמידים אני יכולה להגיד לך, אחרי 11 שנות לימוד, שאף תלמיד באף גיל לא אוהב לנקות את ביה"ס. התלמידים תמיד מנסים להתחמק מזה וכשהם לא מצליחים הם עושים את זה חפיף ורק כדי לצאת ידי חובה. זה לא יעיל בכלל. 2.הקמת בית משפט/ועדת משמעת המורכבת ממורים ותלמידים כאשר כל אחד, מורה, תלמיד או מנהל שפיט בפני הועדה. זה ממש תלוי איך זה מתנהל ומה המטרה של זה. אם המטרה היא לקבוע עונשים או משהו בסגנון - זה ממש רע כי התלמידים ישנאו את זה, מה גם שאת לא יכולה להעניש מורים או מנהל. אם זה רק לשם העקרון, זה אמנם טוב כשעושים למורים או למנהל כי ככה בעצם מקשיבים לתלונות התלמידים, אבל אני חושבת שזה די משפיל ואני ממש לא הייתי שמחה שיעשו לי משפט כזה. אני יודעת שזה אמור למנוע הפרות משמעת וכדומה, אבל לכי תסבירי להורים למה כל ביה"ס ישב והסתכל על המורים משפילים את הבן שלהם. זה אפילו יכול לסבך אתכם בתביעות. 3.קיום הצבעה בין התלמידים הקובעת מי רשאי ללמוד בבית הספר מה זאת אומרת? בחלק הזה התחלתי לחשוב שאת עובדת עלינו ושזה לא רציני. איך בדיוק תלמיד בן 16 יכול להחליט על גורלו של תלמיד אחר? רוב התלמידים בגיל הזה לא יחשבו על כל השיקולים הנכונים (ואני אומרת את זה למרות שאני בעצמי בת 16) ויסלדו מתלמידים שונים מהם. אלה שיחליטו בכ"ז לאפשר לשונים להתקבל יעשו את זה בגלל שלא נעים להם. הקבלה לבי"ס, כל בי"ס באשר יהיה, צריכה להיקבע אך ורק ע"פ ציונים, התנהגות, המלצות/הערות מבתי ספר קודמים ואולי ראיון אישי שיש לפעמים, אבל עם המנהל/מורים ולא עם התלמידים. 4.סגירת בית הספר בפני ילדים המוגדרים כ"חריגים" אם מסיבות בריאותיות ואם מבעיות משמעת או אחרות.(לקויי למידה, הפרעות התנהגות תסמונות שונות וכו) איך אפשר לעשות דבר כזה? אני מבינה אם אלה תלמידים ממש בעיתיים עם בעיות משמעת מטורפות שבאמת קשה לקבל (ויש בתי ספר שלא יקבלו) או בעיות בריאותיות שקשה להתמודד איתן (וילדים עם בעיות כמו אלה שאני חושבת עליהן לא הולכים במילא לבתי ספר רגילים). אבל תלמיד עם ליקוי למידה? איך זה בדיוק חריג? הם מתנהגים בדיוק כמו כולם, חלקם על ריטלין וחלקם פשוט מקבלים הארכות זמן וכד', זה נראה לי מרושע לא לקבל אותם. עכשיו, השאלה היא אם אתם לא מקבלים כי זה בי"ס ברמה גבוהה או בגלל שאתם לא רוצים שהתלמידים האחרים ינדו אותם. אם זו האפשרות השניה זה נשמע לי פסיכי לגמרי, מה גם שתמיד ימצאו מישהו לנדות אז זה לא משנה.

Manchess

New member
נו באמת

אולי אני יצאתי מבית ספר אבל יש לי מה להגיד באיחוד בתור אחד שלא אוהב ממסדים חסרי דמוקרטיה ובאיחוד בתי ספר. 1. הבית ספר יהיה זוהמה , אני זוכר עד כיתה ג' אני חושב היה לנו תורני כיתה , וטוב שהיו מקסימום 3 ילדים שהיו בתורם באמת מנקים את הכיתה , ומזל שזה היה רק הכיתה ולא כל בית ספר כי אז , כמו שאתן רוצות לעשות, הבית ספר פשוט יהיה מגעיל. 2. זה נסיון להביא דמוקרטיה של תלמידים בבית ספר , ואני חושב שזה יפה ], אבל נשמע לי קצת מאיים "בית משפט" חחחח. 3. זה אני מכיר בכמה בתי ספר שיש דבר כזה , ואני דיי נגד זה , כיוון שילד שלא יתקבל יכול להרגיש לא רצוי בחברה , זה יכול להביא אצל ילדים מסוימים אף לדכאון. 4. לדעתי צריך לעזור לילדים כאלה , ולא לשלול מהם את האפשרות ללמוד בבית ספר. מקווה שתרמתי =]

למעלה