עזרה בבקשה

אבישג 4

New member
עזרה בבקשה

אני חדשה פה,,ומקווה שתוכלו לעזור לי,אני מעונינת לתפור וילונות בסגנון טלאים,למשהי יש רעיון? תודה

חרוזית1

New member
ברוכה הבאה לפורום הנהדר הזה

אייני תופרת וילונות אבל אולי אחת החברות כאן תעזור לך

chayahd99

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

שלום אבישג, מעולם לא תפרתי וילונות מטלאים, אבל נראה לי שאולי יכולה להיות בעיה שבגלל האור מהחלון יראו את התפרים בין הבדים השונים בצורה די בולטת. אני לא יודעת. נחכה שמישהי שכבר עשתה את זה פעם תגיב. עוד מחשבה שהיתה לי היא שבד"כ בוילון משתמשים בבד ברוחב פי 2 או פי 1.5 מהרוחב של החלון. אם עושים דוגמא, יתכן שיהיה קשה לראות אותה עקב הכפלים בבד. בכל מקרה, כדאי שתחשבי באיזו דוגמא את רוצה לחבר את הבדים השונים. האם את רוצה אולי רצועות לאורך בצבעים שונים או דוגמא מסוימת
אולי בכלל את רוצה לעשות שמיכה סטנדרטית, בדיוק ברוחב החלון ובמקום לתלות אותה על מוט על אחד מקירות הבית, פשוט לתלות אותה על החלון
אשמח לשמוע יותר על כוונתך ורצונך ונמשיך לעזור בהתאמה.

וילונות

אבישג הי, תפירת וילונות בטלאים נעשית כפי שתופרים חופה. דהיינו הצד הפונה לתוך הבית עשוי טלאים, יש מילוי כותנה מאוד מאוד דק שמתמשים בו כשתופרים חופה או מפה. אז תשתמשי במילוי הדק ביותר, אפשר למצוא בפיסות או בבוסתן הגליל בחנות של דבי. עכשיו לגבי הוילונות- את צריכה להחליט באיזו דוגמא. האם רצועות או משהו אקראי או יריעה שעשויה מרבועים בקיצור, צריכה להחליט על הדוגמא וכ"כ על סגנון הוילונות. לחדר ילדים או לסלון (שימושים) ועוד, האם מכסה חלון שלם או רק לעיטור החלק העליון של החלון. האם את רוצה וילונות מכווצים או יריעה אחת גדולה כשבחלק העליון נתפרות טבעות מבד או משולבותטבעות מתכת או במבוק ואלו מושחלות במוט. בקיצור, את צריכה להחליט מספר החלטות קודם התחלת הפרוייקט. ברגע שתגבשי את הקונספט אני חושבת שיהיה קל יותר להכווין אותך. בכל מקרה, וילונות בד כותנה אינן "נשפכים" כמו וילונות שעשוים מאורגנזה ומחומרים סינטטים. לתשמת ליבך, אך הם לא פחות יפים ומיוחדים.

למעלה