עזרה בבקשה:)

itayh

New member
עזרה בבקשה:)

שלום רב, שמי איתי, השאלה שלי היא כזו: אני מתאמן בערך כל חיי, בחצי שנה האחרונה נכנסתי לקבוצת כושר קרבי וכאן נכנסות הבעיות, בנוסף לכושר הקרבי המשכתי להתאמן במסגרת הכושר הקודמת שלי, (מכון כושר, ריצה, שחייה, כדורסל וכו´), ועקב כך נוצרו לי בעיות מעמס רבות, השתתפתי בטיפולים רבים, ולבסוף החלטתי ללכת לכירופרכט, הוא אמר לי שזזו לי במילימטרים חוליות בגב, וניסה להחזירם למקום מזה חודש שאינני עוסק בפעילות גופנית, ויש לי עוד חודשיים גיבוש מאוד מאמץ של השייטת, כל חיי הייתי בכושר שיא, ועכשיו גופי שבור, ואני חושב שהכאב החמיר ברגע שהתחלתי ללכת לכירופרקט למרות שממליצים עליו רבות, האם כירופרקטים יכולים לעשות נזק במצבי?, (בנוסף הכירופרקט אמר לי לנוח עד יום שבת וביום שבת הוא יסדר לי את הכאבים ואני בספק.)

לא הבנתי ..

ענינו לך לא מזמן.. והמלצנו לעזוב עכשיו את הגיבושים - קראת את ההמלצות?? לשאלה האם כירופקט יכול להזיק ? כמו כל רופא אחר , אם הוא לא יודע מה הוא עושה הוא בהחלט יכול להזיק.. אל תעשה שטויות , אולי בתור התחלה תוציא את הרעל מהעיניים... יעל

לא מסכים. אין דבר חשוב יותר מהגיבוש

איתי, אל תתן לאף אחד להסיח את דעתך. אתה עומד לפני שלב מכריע בחייך, שבו תראה לכולם מה אתה שווה. הכאבים לא חשובים. הם רק בראש, ואתה יכול להתגבר ולהראות לכולם שאתה הכי טוב שיש. רוב הסיכויים שכירופרקט טוב לא רק שלא יזיק (בטוח שיזיק הרבה פחות מגיבוש לשייטת, אבל הגיבוש הרי בעדיפות עליונה) אלא יעזור הרבה. הבעיה היא שגם הוא ינסה לשכנע אותך לוותר על השייטת. אל תיתן לו לשכנע אותך! מה זה קצת כאבי-גב לכל החיים לעומת השתתפות בגיבוש?! (נכון שעם בעיות גב יש סיכוי סביר שלא תצליח לגמור אותו, אבל לפחות להתחיל!) מה אכפת לך מאחוזי נכות, ומזה שאולי לא ייקחו אותך ליחידה קרבית בכלל בגלל הגב? מה בכלל הקשר בין בריאות לצבא? מה זה משנה שכמעט שאין בוגרי סיירות בלי בעיות גב - גם אם התחילו את הצבא בריאים? מה בכלל אכפת לך מהבריאות שלך בגיל 17?! זה הרי בדיוק הזמן לעשות שטויות בלי לחשוב על התוצאות! אם לא תעשה שטויות ותסכן את בריאותך עכשיו, מתי תעשה זאת? כשתהיה זקן בן 25? אל תתן לאף אחד לשכנע אותך לוותר על הגיבוש הזה! הרעל בעיניים הוא חייך! הבריאות תהרוג אותך! הרי יש לך סיכוי להיכנס ליחידה ששלחה את טובי אנשיה לצלול בקישון! ואם עוד לא הבנת מה אני אומר כאן, אין לי מה להוסיף...

itayh

New member
קגדכדגכדג

הבנתי, אבל זה באמת חשוב לי!! ואני רוצה לעשות את זה, כמובן שהבריאות קודמת לכל, רק רציתי לשאול, ואני רוצה לשפר את מצבי, אבל תודה לכם בכל מקרה

ladyL

New member
הבריאות הכי חשובה וקודמת לכל !!!

ותוציא את הרעל בעיניים מהראש שלך ותתחיל לחשוב חיובי ולשמור על הבריאות.

איתי, אני יודע שלא תאמין לי, אבל

יום אחד אתה עשוי להיות בן שלושים. אני מתכוון 30. אולי אפילו עם ילד בן 8, שירצה לשחק כדורגל עם אבא שלו - אתה. אם תלך לגיבוש הזה לפני שגבך יחלים, יש סיכוי סביר שבעוד 12 שנים, כשהבן שלך ירצה לשחק כדורגל אתך, אתה תצטרך להגיד לו: "אני לא יכול, כואב לי הגב..." ושוב - לא תאמין לי, אבל זה בדיוק מה שאמר לי המפקד של סיירת גבעתי, כשחשבתי על עתידי בצבא. אין לך מושג כמה שהוא צדק. אין לך מושג כמה התעניתי מכאבים בברכיים ובגב בגלל שלא שמעתי לעצתו. בגלל שלא שמעתי לו, די ברור לי שאתה לא תשמע לי - אבל אולי האסימון ייפול לך קצת יותר מהר מאשר לי, ולא תצטרך להגיע לניתוח... תהיה בריא.

"היית בכושר שיא"

או לפחות כך אתה חושב כי הלכת למכון כושר, ריצה, שחייה, כדורסל וכו´ ... איך קובעים מה זה כושר שיא? איך קובעים מה זה כושר טוב? רוב הענפים שציינת לא "מוסיפים" בריאות וכושר לפי גישה הוליסטית, מה עם טאי צי, יוגה, קונג פו, צי קונג ? ... האם אתה חושב ששרירים נפוחים שקול לכושר טוב? אתה יכול לנסות שינוי בגישה הבסיסית, לראות את הגוף כמכלול, לנסות להבין שלעשות את המיטב זה לא לאמץ את הגוף והנפש יותר ממה שאתה מסוגל בכל רגע נתון. לגבי טיפול (פיזי), ברור שכירופרקט יכול להזיק, בדיוק באותה המידה שברור שהוא יכול לעזור, תלוי מי המטפל ... אם אתה מחפש סוגי טיפול נוספים אני יכול להמליץ על דיקור וטיפול בצמחי מרפא. תרגיש טוב, אל תתאמץ מעבר ליכולתך, ויהיו לך ימים מתוקים.

עמנואל, באמת נראה לך שהוא מקשיב?

ואפילו אם כן, באמת נראה לך שהוא מבין את ההבחנה שלך בין כושר לבריאות? אתה מדבר עם בחור מורעל-צבא בן 18, שלא מענין אותו שום דבר חוץ מלרוץ ולקפוץ, ואתה כותב לו על הגוף והנפש? ובאמת חושב שהוא יבין מה אתה אומר לו? האמת היא שהפניה הזו היא לא רק אל עמנואל, אלא גם אל שאר הכותבים שענו כאן באותה הגישה...

למעלה