עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

זה לא בקשר לתרופות אבל לא מצאתי פורום מתאים... אני אודה לכם מאוד אם תענו לי, זה קשור בגורל שני אנשים. אני רוצה לדעת על מחלת ההמופיליה, האם זה מסוכן? האם אפשר לחיות עם בנ"א שיש לו המופיליה? <אני יודעת שזה נשמע נורא לשאול כזה דבר אבל אני פשוט חייבת>. תודה רבה לעוזרים סתמית

בקשר לגורל...

שלום לך "סתמית" כל מחלה שלא מטופלת יכולה להיות מסוכנת ומצד שני, ע"י טיפול נאות ניתן לחיות יפה עם הרבה מחלות שמוגדרות "קשות". קצת לגבי המופילה. המופילה זו בהחלט מחלה שאפשר לחיות איתה, ע"י טיפול נאות וזהירות. חולי המופיליה סובלים למעשה מבעיות בקרישת הדם ולעיתים תכופות צריכים לקבל זריקות של החלבון "פקטור 8" ולעיתים "פקטור 9". בעבר החלבון היה מופק מדם תורמים כך שהייתה סכנת מנות דם נגועות באיידס, אולם כיום המודעות לכך מאוד גבוהה ומנות הדם עוברות בדיקות מתאימות. בנוסף, כיום ניתן לייצר את החלבון ע"י הנדסה גנטית מה שמבטל בכלל את הצורך בתרומות דם ומבטל את הסיכון להדבקות באיידס. מעבר לכך חולי המופילה תמיד יהיו רגישים לחבלות, מכות, פצע פתוח ואבדן דם. במצבים כנ"ל ה"פקטור 8" הוא בעצם כמו "סם חיים" עבורם, כי אחרת דמם יקרש לאט יחסית והם עלולים לאבד הרבה דם. לגבי עניין ה"גורל" פה זה כבר עניין פילוסופי, אני רק יכול להגיד לך שני דברים:
עם מי שאוהבים לא רק שאפשר לחיות אלא אפילו כיף לחיות, וזה בכלל לא משנה אם יש לו המופיליה או כל דבר אחר.
אפרופו גורל, לצערנו שמענו לאחרונה יותר מדי על אנשים שהיו בריאים לחלוטין ופתאום הגורל "זימן" להם פציעה מפיגוע, ששינתה את צורת חייהם לגמרי. אף פעם אי אפשר לדעת מה יהיה. לדעתי, צריך לחפש את הטוב ולא את הרע, החיים הם בכל מקרה הם נדנדה. מקווה שעזרתי ישראל

למעלה