עזרה בבקשה

Kenshin6

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולם , אני מתכנן לצאת לטיול ליפן בסביבות סוף ספטמבר ויש לי מספר שאלות... כרגע אני כנראה יצא לבד והייתי רוצה לדעת מנסיונם של כאלה שיצאו כבר ליפן - כמה קל למצוא מקום לינה כדוגמת אכסנייה או מלון ברמה סבירה והאם בתקופה הזאת התפוסה במלונות גבוהה -מהו מחיר סביר ללילה לאדם באכסניות כאלה והאם בטוח להשאיר בהם ציוד ולצאת לטייל -אני מאוד לחוץ בזמן וכדי להספיק כמה שיותר אני הולך לטייל בקצב דיי מטורף אם יש לכם המלצות הצעות וטיפים מנסיונכם האישי ... בעיקר ממה להימנע...ולהיזהר או כל דבר אחר שמח לכל תגובה ^_^

GnomeBubble

New member
לכל השאלות תשובה אחת - לונלי פלאנט

ברצינות, אם אתה נוסע בפעם הראשונה, ועוד לבד, למדינה זרה כמו יפן, אל תוותר על מדריך טוב. אני אישית רגיל ללונלי פלאנט, והבנתי גם שזה של יפן טוב, אבל אם אתה מתעקש על ראף גייד, אז זה כנראה גם בסדר. המדריך אמור לתת לך את כל המידע: אכסניות זולות, טיפים למטיילים, איך מגיעים ממקום למקום עצות ואזהרות וכו'. כמעט כל מה שאתה צריך. העצה היחידה שאני יכול לתת לך כאן זה שלדעתי אתה לא צריך לחשוש מהשארת חפצים באכסניות. גם בסין זה עובד, וגם אין ליפנים למה לגנוב את נגן ה-MP3 שלך, כשלהם יש מודל מתקדם פי כמה ממנו בתוך הפלאפון שלהם
חוץ מזה, אתה יכול להשאיר חפצים גם במשמורת חפצים בתחנת רכבת. אבל אני לא באמת יודע הרבה בנושא - אז אני פשוט אתן לך שני טיפים בנוגע למדריך: - אל תקנה מדריכי תיירים בורגנים, מהסוג שאפשר למצוא בכמויות בכל חנות. הם לא מתאימים את עצמם לתיירים שרוצים לטייל בזול, והם לרוב לא מעודכנים ומפנים אותך למקומות הכי בנאליים. תקנה רק מדריך תרמילאים (אני כאמור ממליץ על הלונלי פלאנט) ותשתדל שהוא יהיה כמה שיותר מעודכן - זה בהחלט שווה את המחיר ברוב המקרים. - מדריך בעברית תמיד פחות מעודכן (גרסה או שתיים אחורה). תשתדל לקנות מדריך באנגלית.

Kenshin6

New member
ועוד משהו

אין כידוע טיסות ישירות מישראל ליפן האם יש מסלול מומלץ ... כלומר חברה ... דרך איזה ארצות לעבור או לא.... בריטיש איירוייז למשל מציעים מתל אביב להית'רו ומשם לטוקיו בכ826$ (כרטיס הלוך חזור לחודש)

GnomeBubble

New member
נסה לחפש בפורום

החיפוש לא תמיד עובד יופי, אבל אם זה יעבוד לך תיתקל בכמה המלצות שאנשים המליצו בעבר. כדאי בכל מקרה לבדוק את המצב הנוכחי, כי המחירים של הטיסות משתנים כל הזמן, ומי שהיה זול פעם לא בהכרח זול היום.

ISH DESHE 16

New member
זה מחיר לכוון אחד

תנסה את אליטליה או את אוסטריין. המחירים שונים לימים שונים.

Tenguy

New member
לא לדאוג... אבל רצוי להזמין מן הארץ מקום ללון

ולפחות למקום הראשון שאתה הולך להגיע ביפן. האתרים בהם הזמנתי מקומות הם: http://www.itcj.jp , וגם: http://www.japaneseguesthouses.com/prefecture.htm השרות שלהם נהדר, ובאתר הראשון אתה יכול למצוא מקומות ממש זולים וממוקמים בכל המקומות המתויירים. מאד קל לאתר הרבה מקומות לינה וכל מה שאתה צריך זה לשלוח כמה מיילים במקביל לכמה מקומות, ולהחליט לפי היצע במה אתה בוחר. כדאי להזמין כבר עכשיו ! , כי ברגע האחרון (שבועיים-שלושה לפני ההמראה) זה כבר הרבה יותר קשה למצוא מקומות. אני בעצמי טס ליפן ב-14 לספטמבר לשלושה שבועות וכבר הזמנתי בכל המקומות מלונות / ריוקאנים (ryokan - אכסניה יפנית מסורתיות). כמה טיפים: 1) lonely palnet באנגלית הוא אכן פריט חובה (כמו ש-gnomebubble כבר כתב), אבל גם "יפן" של דייויד סלע יכול לעזור. 2) לרכוש יחד עם כרטיסי הטיסה (עדיף אליטליה, אוסטריאן או טורקיש [לפי סדר יורד]), גם הזמנה (voucher) ל-JR PASS, כרטיס רכבות חופשי של רכבות JR בכל רחבי יפן ובכל רכבות JR הפנימיות בטוקיו, כולל נסיעה חופשית באוטובוסים ובמעבורות של JR. שים לב: את ה-JR PASS אי אפשר לקנות בתוך יפן, ולכן אתה חייב לקנותו פה בישראל יחד עם כרטיסי הטיסה. לפרטים: http://www.japanrailpass.net/eng/en001.html 3) סוף ספטמבר מתחילה עונת הסתיו, שהיא אידיאלית לטיולים ביפן (גם מזג האויר הנוח וגם בגלל נופי השלכת שמתחילים מתחילת אוקטובר), אז טווח המחירים הוא בין 4000 -6000 ין ליחיד במקום נורמלי, שהשמיים הם הגבול
, אבל שווה לנסות להתאכסן כמה שיותר בריוקאנים וגם במקדשים כמו ב-koyasan , המבודדים בהרי יפן שנותנים לך חוויה אותנטית יפנית נהדרת לכל החיים ובמחירים מאד נוחים. 4) וטיפ קטן לסיום : מומלץ תמיד לבוא לתחנת הרכבת חצי שעה ויותר לפני הנסיעה, כי בהתחלה לא פשוט להתמצא בקומפלקסים הענקיים של תחנות הרכבת היפניות (שמוכיחות עד כמה פרימיטיבית היא הרכבת הישראלית). עוד יותר רצוי יום קודם לפחות להיכנס לתחנת הרכבת (שיש כאלה בלי סוף וקרוב לאיפה שתהיה) להזמין מקום שמור ברכבת. בתור בעל JR PASS - שמירת מקום ברכבת היא חינם. זה מאד כדאי - וחוסך עוגמת נפש של עמידה של שעה ויותר ברכבת (כמו שלי קרה בנסיעה שלי מטוקיו לקיוטו, שרק מנאגויה הצלחתי לשבת את שאר הנסיעה). לדעתי, בבוקר שאתה יוצא ליעד הבא - כיף לאכול בתחנת הרכבת, וחובה להשאיר זמן לקנות אתgohan obento - ארוחה וחוויה יפנית בקופסה שאתה אוכל בזמן הנסיעה ברכבת.

Tenguy

New member
בנסיעות בין-עירוניות מותר, ברכבת עירונית - לא

בשינקאנסן מותר ואפילו צריך לאכול(כי מדובר בנסיעות ממושכות), אבל ברכבות העירוניות הצפופות כמו yamanote (רכבת ה-circle של טוקיו) - אכן לא מנומס לאכול, אך לשתות מפחית / בקבוק מותר (ולהשליך לפח בתום השימוש).

GnomeBubble

New member
יש כמובן הגיון בסיסי מאחורי זה

אם אתה אוכל בתוך רכבת עירונית, יש סיכוי לא רע שאחוז ניכר מן האוכל שלך יתפזר על השכנים... בהחלט לא נעים

Kenshin6

New member
המון המון תודה אבל...

תודה על הטיפים רשמתי את כולם ^_^ הניסוח שלי לא היה קולע אני מודה... הכוונה היתה כשאני כבר נמצא ביפן ... כמה בקלות אני אוכל לאתר מלונות מסוג ryokan והאם התפוסה היא גבוהה ברמה כזאת שאני עלול למצוא את עצמי מטייל מאכסניה לאכסניה ומחפש חדר ללילה.... ואם אנחנו כבר בנושא... האם פקידי קבלה באכסניות האלה דוברים אנגלית ???? ובכלל באופן כללי כמה קשה יהיה להסתדר בערים ובאתרים עם נושא השפה ??? האנגלית שלי כמעט יותר טובה מהעברית אבל היפנית שלי ברמה של ילד בן 3 במקרה הטוב

Tenguy

New member
אה - עוד טיפ... להיכנס לקפה אינטרנט ביפן

ככלל : האנגלית בריוקאנים היא דיי בסיסית, וכמה שתתרחק ממקומות הפופולריים לתיירות (של זרים, לא של יפנים) - רמת האנגלית שם תרד אפילו לאפס. ההנחה שלי שהאכסניות / הוסטלים / מלונות בהם תגור לא יהיו מחוץ לערים הגדולות ובמקומות המתויירים, כך שאנגלית בסיסית תהייה מצוייה בכל מקום. לגבי לינה : 1) אופציה הטובה ביותר להגיע למשרדי ה-TIC (ר"ת של Tourist Information Center), שלדעתי זה חובה בכל מקרה להתייצב שם בתחילת כל שהייה בעיר - כדי להתעדכן בכל האירועים ובכל מה שקורה בעיר ובסביבותיה (כמו פסטיבלים, תערוכות, קונצרטים, חגים ועוד ועוד). האנשם שם דוברי אנגלית מצויינת, והם גם ישמחו לעזור לך כמעט בכל דבר אחר, כמו למצוא דוג'ו ללחימה ספציפית בשבילך, סדנאות וחנויות לאומנויות יפניות כבקשתך, וגם למצוא לך לינה בעיר בתקציב שמתאים לך, ובתנאי שתבקש יפה עם טיפה הצגה של BAKA GAIJIN בעת מצוקה. נכון מלפני שנתיים - ה-TIC של קיוטו נמצא בתוך תחנת הרכבת, וה-TIC של טוקיו נמצא בבניין ממול לתחנת JR Yurakucho (תחנה אחת דרומית תחנת Tokyo). בנוסף, בתחנות הרכבת ישנם דלפקי שרות (וגם אוטומטים עם טלפונים) להזמנת לינה מיידית בעיר, אך פה המחירים יכולים להיות דיי גבוהים (הם גם שולחים רכב שייקח אותך מתחנת הרכבת למלון). 2) כמדובר בהזמנה לעוד כמה ימים - ישנו האינטרנט שהוא זמין כמעט בכל מקום, ובד"כ בכל תחנת רכבת או בסמוך אליה יש שירות אינטרנט ציבורי בתשלום - אתה תמיד יכול לברר ולחפש לינה להמשך הטיול (עליי היו חביבים סניפי kinko, שנמצאים בהמון מקומות וחובה לקחת בסניף הראשון שתהיה את הדף (באנגלית) של רשימת הסניפים הארצית שלהם, כך שבכל מקום שתגיע תחפש בדף איפה סניף Kinko הקרוב ולהתחבר לאינטרנט). באתר שכתבתי לך קודם : www.japaneseguesthouses.com , אתה מתכתב באנגלית עם סוכנות שאחראית לתקשר עם מקום הלינה (ביפנית), וכאשר הם מאשרים לך את ההזמנה - כל מה שאתה צריך זה להדפיס אותה עם booking number שמזהה אותך בהגיעך לאותו מקום שהזמנת. חשוב : בכל אתר של מלון / אכסניה תמיד יש קישור / לחצן של מפה, המתאר איך להגיע למקום. מאד חשוב להדפיס את המפה, כולל את השם והכתובת ביפנית של אותו מקום. אם לא תסתדר למצוא את המקום בכוחות עצמך - כדאי לעצור מונית ולהראות לנהג את הדף - הוא ייקח אותך מייד וישר למקום המבוקש. 3) שכלו כל הקיצין - תמיד ניתן למצוא מלונות זולים (מלונות אהבה וכאלה) סמוך לתחנות הרכבת הראשיות, וביניהן גם את ה-capsule hotels, אלא שדיי קשה להתמקם בפנים עם מזוודה או תרמיל גדולים. לגילוי נאות : מעולם לא הייתי במלונות / מחילות כאלה ביפן, אבל שמעתי שש הרבה מערביים שדווקא ישנים שם ולו ללילה אחד, רק בשביל החוויה
הינה קישור שמצאתי על הנושא : http://www.yesicanusechopsticks.com/thesequel/capsule/

Tenguy

New member
אוףף... כמה תיקונים לשגיאות כתיב ....

האנשים שם דוברי אנגלית מצויינת, ... לתחנת JR Yurakucho (תחנה אחת דרומית לתחנת Tokyo). ... מאד חשוב להדפיס את המפה, הכוללת את השם והכתובת ביפנית של אותו מקום. ...

claire12

New member
../images/Emo207.gif טיול ליפן

ערב טוב, אנחנו שוקלים לנסוע ליפן בספטמבר לירח דבש למשך שבועיים-שבועיים וחצי. זה רק רעיון ראשוני- אבל אני מניחה שנרצה להיות באיזורים הכי פופולריים...(זמן מוקצב...) לא נרצה לשהות במלונות יוקרה, אבל גם לא בגסטהאוסים עם פשפשים ובלי מקלחת בחדר... רצינו לקבל פחות או יותר הערכת מחיר כמה טיול כזה יכול לעלות. למישהו יש מושג? הערכה כללית? תודה רבה, לילה טוב, תמר ועידן.

Tenguy

New member
בין 3000 ל-4000 דולר לאדם (הערכה גסה...)

1200 דולר = כרטיס טיסה הלוך ושוב 500 דולר = JR PASS עד 100 דולר ליום (כולל לינה משותפת במלון, ארוחות, כניסה לאתרים) x שבועיים וחצי = 1700 דולר 3500 דולר = סה"כ בערך לאדם (לא כולל Shopping, מסעדות יוקרה וכדומה), ותמיד שווה לקחת איתכם גם כרטיס אשראי בינ"ל, שייתן תוספת בטחון של עוד 500 דולר לכל אחד, בשביל הוצאות נוספות שתמיד אי אפשר לחשב אותן מראש (לדוגמא, בטיול הקודם שלי החלטתי לקנות בטוקיו מצלמה דיגיטלית ב-1300 ש"ח כולל אביזרים, שזה היה 1000 שקל פחות מעלותה בארץ ובלי אביזרים). לפני כן חייבים להבהיר : אין אכסניות/גסטהאוסים עם פשפשים ביפן - דבר כזה הוא בלתי אפשרי בארץ הנקייה ביותר בעולם ! אפשר לרדת ל-60 דולר ליום (20 דולר ללינה ו-40 דולר להוצאות כ"א), אבל בלי מקלחת בחדר (מצד שני, אם יש sento [=בית/אולם מרחץ, נפרד לנשים ולגברים] באכסניה או בשכונה - הרחצה שם היא חווית חובה ביפן). לדעתי - ההתקמצנות ביפן היא קטנונית ובסופו של דבר גורמת לפחות הנאה בטיול, הרי נוסעים ליפן בד"כ פעם אחת בחיים, אז בהחלט שווה להוציא קצת יותר ולא להתקמצן... גם אני טס באמצע ספטמבר ליפן (מראש השנה עד סוף סוכות), אז אנסה להעלות לפה את תוכנית הטיול שלי - אולי זה יעזור לכם
אבל שמדובר בי - תמיד עשיתי הרבה שופינג (אלקטרוניקה, בגדים, חפצי אמנות, ספרים,...) ואף פעם לא חסכתי בטיולים שלי ביפן ....

claire12

New member
תודה רבה

עזרת לנו מאוד. אין לנו שום כוונה להיות קטנונים בירח דבש, אבל גם לא לפזר כספים כאילו אין מחר... שבועיים זה מעט מדי זמן לטיול?

למעלה