עזרה בבקשה

• פותח הנושא yulil
  • פורסם בתאריך

yulil

New member
עזרה בבקשה

שלום לכם, הבנתי שגולשים פה דיי הרבה בני נוער עם "ראש על הכתפיים", אני עובדת בעמותה מוכרת בישראל, מאגנת סמינריון קיץ לנוער- כיתות ט´ עד י"ב בנושא דתיים-חילוניים. אם יש לכם נקודות לדיון שנראה לכם שחשוב להעלות- אני ממש אשמח לשמוע. תודה רבה, שיהיה לכולנו יום טוב.

yulil

New member
אלינור-

תודה חמודה, את יכולה לפרט טיפה יותר? יש עוד רעיונות?? מנהלים יקרים, אשמח מאוד גם אם אתם תעלו הצעות ונקודות אפשריות לדיון. שוב תודה.

בטח שאפשר !

כפיה דתית בעד או נגד: מהי כפייה דתית (שכל אחד יסביר בלשונו) האם אתם בעד או נגד? איך אפשר בעצם לכפות על מישהו לנהל אורח חיים דתי? האם זה מוסרי להפחיד אנשים שאם הם לא יקיימו את המצוות משהו יקרה למשפחה שלהם? האם אין לאדם את זכות הבחירה? האם כפייה דתית מועילה? או שהיא דוחפת את הצד השני לכיוון הנגדי? ברגע שמשתמשים במילה "כפייה" זה כבר לא נשמע טוב, האם יש דרך לשנות את המילה הזאת? תפתחי את הנושא.. מקווה שעזרתי. אלינורוש

yulil

New member
אלינור,

ואוו.. מתוקה! את ממש עוזרת לי. תודה לבנתיים. יש פה עוד מישהו??

LadyTitania

New member
רעיון קטן../images/Emo96.gif

אפשר להעלות נקודות כגון: - דמוקרטיה ויהדות, בהקשר של הממסד הרבני והמלוכה. - שרות בצה"ל/לאומי - חוסר ידע וסטיגמות בקרב הציבור הדתי על החילונים ולהיפך - איך באה לידי ביטוי זהותה היהודית של המדינה - "מדינה יהודית דמוקרטית" זהו בינתיים אני מקוה שזה קצת עוזר לך הדסה

יש לי משהו להגיד...

קודם כל, הדסה לקחה את הרעיון היחיד שהיה לי......(על הקטע של הסטיגמות..)..אבל יש לי משו אחר להגיב. זה בקשר למפגשים האלה ולסמנריונים האלה בין דתיים לחילונים. מה שקורה עכשיו במפגשים האלה, זה שהדתיים מנסים להראות כמה שהם דומים לחילונים וכמה ש-"גם אנחנו רואים טלוויזיה, גם אנחנו שומעים מוזיקה..." וכו´. זאת בעיה ממש גדולה. כי המפגשים לא נועדו בשביל להראות כמה שאנחנו דומים, כי זה לא נכון! אנחנו שונים...אבל זה לא אומר שאנחנו לא יכולים להסתדר... לנו היה כזה דבר ובנות מהגיל שלי פשוט התחילו להגיד ש"גם הדתיים הולכים עם מכנסיים וגם הדתיים הולכים למסיבות" וכל מיני כאלה. הקטע הוא, שזה מה זה לא כולם! אני לא ככה...וזה דבר שצריך לשפר בכל הקטע הזה. אתם מבינים מה שאני מנסה להגיד?! זהו, זה הכל. מקווה שהבנתם! בבקשה תגיבו.....

LadyTitania

New member
אני מתה להגיב על מה שאמרת אבל

אני חייבת לטוס אז להתראות וצפו לתגובה מחר

אבל הדבר הכי חשוב שאת צריכה לעשות..

זה לא לתפוס עמדה ! לא משנה אם את בעד או נגד ! אסור לתפוס עמדה כי אז זה לא דיון זה כבר למה אתה חושב ככה ולמה אני חושב ככה ! אלינורוש

yulil

New member
תודה לכולכם :)

ותודה לך הדסה! עזרת לי מאוד. (אני גם כאן בשבילך... אנחנו מכירים מאיפשהו... :) )

למעלה