עזרה בבקשה

M I R A G E

New member
עזרה בבקשה../images/Emo70.gif

האם מישהו מכיר את הקבצים הללו שנמצאים בתיקית הבסיס של WIN??? רובם עם תאריך יצירה לא ידוע... תאריך שינוי: שלישי 11 יולי 95, תאריך יצירה לא ידוע: arp.exe emm.exe progman.exe winver.exe תאריך שינוי חמישי, 07 מרץ 96, תאריך יצירה לא ידוע: explorer.exe (איקון של מחשב?) packager.exe נוספים: accessor.grp cardfile.exe (ת. יצירה לא ידוע) grpconv.exe win.com (ת. יצירה לא ידוע) winpopup.exe (ת. יצירה לא ידוע) משיהו יודע משהו על זה ואולי יוכל לעזור לי?

M I R A G E

New member
תוספת:

אם תוכלו כם להסביר לי קצת על סוסים טרויאנים (בעיקר), על וירוסים ועל איך להגן מפניהם ולטפל בהם אני אשמח. בנוסף, האם תוכלו להמליץ לי על תוכנת אי-מייל נורמלית יותר מאאוטלור אקספרס? המון תודה וסליחה על ההעמסה...

uzi2

Active member
איך האנגלית

בגדול, ההגדרה של סוס טרויאני, היא שמדובר בתוכנה שמתחזה למשהו לגיטימי אבל בפועל משמשת למשהו לא לגיטימי. בפועל ההבדל היחיד בין סוס טרויאני לוירוס, הוא שלוירוס יש יכולת להפיץ את עצמו באופן אוטומטי בעוד שלסוס טרויאני, אין. הסוסים הטרויאנים הנפוצים הם העכברושים - תוכנות שפותחות דלת אחורית במחשב שלך שמאפשרת לאנשים (לא מורשים) מבחוץ לקבל שליטה על המחשב שלך. ההגנה מפני הדבקות בסוסים טרויאנים די דומה להגנה מפני וירוסים. אנטיוירוס טוב, או אנטיטרויאן טוב, ידע ומודעות. הרצאות מבוא מעולות יש באתר של Sophos. בהחלט שווה לקרוא (לתשומת לבכם, המאמרים הם באנגלית). יש גם מאמרים (שוב באנגלית) שיעזרו לשפר את הידע והמודעות כמו למשל Virus Protection - Awareness by Example ו Security and Filename Extensions, שנועדו לחדד את חושינו לגבי פוטנציאלים לוירוסים. לגבי תוכנה חלופית לאאוטלוק ואאוטלוק אקספרס - התוכנות הכי בטוחות שאני מכיר סובלות מבעיות בכל מה שקשור לתמיכה בעברית. יחד עם זה, יש הרבה תוכנות שאני לא מכיר מספיק טוב. יכול להיות שמישהו אחר יוכל לעזור לך כאן. אם אתה לא משתמש כמעט בעברית אז אני ממליץ על Pegasus - תוכנה מאד חכמה ובטיחותית, אבל התמיכה שלה בעברית לא טובה.

M I R A G E

New member
המון תודה../images/Emo70.gif

הרגעת אותי עם הקבצים... ו... האנגלית שלי לא כ"כ... אבל אני בכל זאת אנסה לקרוא.. ושוב- המון תודה!

uzi2

Active member
את מרביתם אני מכיר

explorer.exe זה ה- Windows Explorer, ה- cardfile זו תוכנה לא שימושית שמגיעה כחלק מחלונות (אפשר להפעיל אותה ולראות מה היא עושה), ה- Winver צראה את הגירסה של חלונות, ה- Progman זה ה- Program manager, עוד משהו שהוא חלק מחלונות, כנ"ל ARP שנדרש לצורך רשתות, אבל קיים במערכת ההפעלה קבוע. כנ"ל Winpopup, win.com ו- grpconv. גם אין בעיה עם קובץ ה- GRP שמכיל הפניות לכל הקבצים שנמצאים אצלך ב- Accessories. כנ"ל גם ה- packager, תוכנה ליצירה של Shell scrap objects (אובייקטים כלליים לצורך הכנסה למסמכים וכדומה). לגבי EMM.EXE אני מכיר רק EMM386.EXE

למעלה