עזרה, בבקשה!

עזרה, בבקשה!../images/Emo53.gif

חברה שלי נשואה כבר חצי שנה, בחודש האחרון היא פרודה מבעלה. לחברתי ח-ן בנק בבנק המזרחי, ובעלה היה מיופה כח שלה בח-ן. לפני כחודש בתחילת הליך הפירוד, בעלה משך מחשבון הבנק שלה את כל הכסף שהיה בו בחסכונות, סכום של כ45,000 ש"ח ללא ידיעתה או אישורה, אציין כי אמא שלה היא פקידה בבנק, והיא זו שסייעה לו לקבל את הכסף, והיא זו שיידעה את חברתי שנלקח לה כל ממונה מהח-ן. בחשבון הוא הותיר לה רק 800 ש"ח. 1. הבעל מתכוון לסרב לתת לה גט, מה ההליכים החוקיים בנוגע לדבר (מחר היא ניגשת לרבנות לבקש גט). 2. איך ייתכן כי בעלה לקח את כל הכסף מהח-ן? מה ניתן לעשות כדי לקבל את הכסף חזרה? את 45,000 השקלים הוא הפקיד בח-ן משלו ועושה בו שימוש כרצונו. אשמח מאוד לייעוץ ועזרה כי היא ממש אובדת עצות. אציין כי היא נמצאת בתחילת החודש השלישי להריונה מבעלה,היא לא בקשר עם הוריה (היא נמצאת איתם בסכסוך בעקבות הליכי הגירושים בהן היא תתחיל מחר), והיא נמצאת במשבר של ממש. תודה

ayelet i

New member
תשובות...

לגבי הנושא הבנקאי בלבד - חברתך נתנה לבעלה יפוי כח. המשמעות של יפוי כוח היא שהוא יכול לפעול בחשבון כאילו היה שלו ולבצע בו כל פעולה (אלא אם כן הוגדר אחרת) - אין לו כל צורך בקבלת אישורה ו/או ידיעתה. זו בדיוק המשמעות של יפוי כוח! אני לא מבינה את השאלה ו/או התהיה לגבי איך יתכן כי בעלה לקח את הכסף מהחשבון - היא איפשרה לו לעשות את זה! (גם לא התכוונה...) מה שחברתך היתה צריכה לעשות זה לבטל את יפוי הכוח בעוד מועד - אם כי עכשיו כבר מאוחר. מבחינת הבנק ההתנהלות היתה תקינה באופן עקרוני. ולמה באופן עקרוני? משום שאם הבנק ידע שמשהו ביניהם לא בסדר - הוא לא יכל לפעול לפי החוקים בלבד ולהעמיד פנים שהכל כשורה. כלומר, אם ידעו בבנק שהם מסוכסכים היו צריכים להקפיא את נושא יפוי הכוח ו/או לפחות להתקשר אל חברתך כשראו שהוא מושך את כל החסכונות. אז אני לא יודעת אם ידעו בבנק - אבל את מציינת שאמה ידעה! והיא עובדת הבנק! מה עושים? שתפנה לקבל יעוץ משפטי (אפשר דרך נעמ"ת ו/או ארגונים דומים אם אין לה אפשרות לפנות לעו"ד פרטי) - לספר על הכסף שנמשך רק לאחרונה ולהזכיר שהאם, שעובדת בבנק, היתה מודעת למצב ביניהם, ידעה על משיכת הכסף ע"י הבעל ולא עשתה דבר. בהצלחה! ועיצה קטנה, סתם מידע כללי - לגשת לבית משפט לענייני משפחה לצורך פתיחת תיק גירושין - ולא לרבנות (הרבנות בד"כ מוטה לטובת הבעל והתיק ידון במקום הראשון בו נפתח התיק)

למעלה